luni, 28 octombrie 2019

Compania mamă a televiziunilor Pro TV va fi vândută cu 2,1 miliarde dolari

Compania mamă a televiziunilor Pro TV, Central European Media Enterprises Ltd. („CME””) (NASDAQ / Prague Stock Exchange: CETV), a anunțat ieri că a semnat un acord definitiv pentru a fi achiziționată de un afiliat al PPF Group NV („PPF Group”) ) într-o tranzacție în numerar evaluată la aproximativ 2,1 miliarde dolari americani.


În condițiile acordului, deținătorii acțiunilor comune din clasa A vor primi 4,58 dolari pe acțiune. Această evaluare reprezintă o primă de aproximativ 32% din prețul acțiunilor CME înainte de anunțul din 25 martie 2019 privind începerea unui proces de explorare și evaluare a alternativelor strategice potențiale.

Într-o declarație comună, directorii executivi Michael Del Nin și Christoph Mainusch au precizat că pe parcursul ultimilor șase ani, în timp ce transformau și dezvoltau afacerea, s-au concentrat pentru obținerea unui profit profit cât mai bun pentru pentru acționarii companiei: "Această tranzacție, care este punctul culminant al acestor eforturi, este cea mai potrivită pentru acționarii noștri și este un rezultat satisfăcător al uneia dintre cele mai reușite metamorfoze recente a unei companii de mass-media. Ne bucurăm că Grupul PPF, care are rezultate de business deosebite în mai multe industrii, împărtășește perspectiva noastră asupra importanței conținutului local și a capacității sale de a atrage audiențe mari în televiziune".

Acordul a fost aprobat în unanimitate de Consiliul de administrație al CME, la recomandarea Comitetului special al consiliului. Cel mai mare acționar al CME, AT&T Inc., a fost de acord să voteze în favoarea tranzacției. Achiziția se va finaliza la jumătatea anului 2020, sub rezerva aprobării de către autoritățile de reglementare și a satisfacerii condițiilor obișnuite de semnare a acordului. Tranzacția nu este afectată de nicio problemă de finanțare.

Petr Kellner, acționarul majoritar al PPF, a declarat: „Achiziția CME cu activele sale media în cinci țări europene va completa și continua să consolideze operațiunile noastre de telecomunicații din Europa Centrală și de Est. Ne dorim să valorificăm sinergiile naturale dintre crearea de conținut și distribuția de conținut, cu obiectivul de a dezvolta în continuare afacerile noastre de telecomunicații și mass-media. CME este o organizație sănătoasă și bine condusă și nu intenționăm să aducem modificări semnificative la nivelul operațiunilor sale".

Compania este consiliată de Allen & Company LLC și de Bank of America Merrill Lynch în calitate de consilieri financiari și de Covington & Burling LLP în calitate de consilier juridic.

Despre CME

CME este o companie de media și de divertisment care operează afaceri de top pe cinci piețe din Europa Centrală și de Est, cu o populație totală de aproximativ 45 de milioane de cetățeni. Operațiunile CME includ 30 de canale de televiziune din Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady and Ring), Cehia (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Acțiune și Nova Aur), România (PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA, PRO TV International și PRO TV Chișinău), Republica Slovacă (TV Markíza, Markíza International, Doma și Dajto) și Slovenia (POP TV, Kanal A, Brio, Oto și Kino). CME este tranzacționată pe NASDAQ Global Select Market și pe Bursa de Praga sub simbolul „CETV”.

Despre PPF Group

Grupul PPF investește în mai multe segmente de piață precum servicii financiare, telecomunicații, biotehnologie, imobiliare și inginerie mecanică. Afacerile grupului PPF se întind din Europa până în America de Nord și în toată Asia. Grupul PPF deține active care depășesc 45 de miliarde de euro (din decembrie 2018).

Privitor la declarațiile de mai sus

Acest comunicat de presă conține declarații prospective. Declarațiile prospective sunt, în mod inerent, supuse riscurilor și incertitudinilor, dintre care multe nu pot fi prezise cu acuratețe sau sunt în alt mod, dincolo de controlul nostru, iar unele dintre ele nici măcar nu ar putea fi anticipate. Declarațiile prospective reflectă opiniile noastre actuale cu privire la evenimentele viitoare și, deoarece activitatea noastră este supusă unor astfel de riscuri și incertitudini, rezultatele reale, planul nostru strategic, poziția noastră financiară, rezultatele operațiunilor și fluxurile de numerar ar putea diferi semnificativ de cele descrise anterior sau avute în vedere de declarațiile prospective.

Această comunicare se referă la o fuziune propusă între CME și un afiliat al PPF Group N.V., care vor face obiectul unei declarații pe care CME intenționează să o depună la Securities and Exchange Commission din SUA („SEC”). Această comunicare nu constituie o ofertă de vânzare sau solicitarea unei oferte de a cumpăra titluri de valoare sau o solicitare a vreunui vot sau aprobare și nu este un substitut pentru declarația de procură sau orice alt document pe care CME îl poate depune la SEC sau trimite acționarilor săi în legătură cu fuziunea propusă.

Investitorii și acționarii sunt îndemnați să citească declarația de împuternicire și toate celelalte documente relevante depuse la SEC sau trimise acționarilor CME, când acestea vor devini disponibile, deoarece vor conține informații importante despre fuziunea propusă. Toate documentele, atunci când vor fi depuse, vor fi disponibile gratuit pe site-ul SEC (www.sec.gov). De asemenea, puteți obține documente depuse de CME la SEC, scriind către CME Investor Relations, Krizeneckeho nam. 1078/5, 152 00 Prague 5 Cehia, trimițănd un e-mail la investorrelations@cme.net sau vizitând site-ul CME la www.cme.net.


5 comentarii despre subiectul „Compania mamă a televiziunilor Pro TV va fi vândută cu 2,1 miliarde dolari”:
Anonim

Pana la urma au vandut doar protv?

Anonim

Au vândut compania mama care deține Pro tv și toate celelalte televiziuni menționate în text.

Anonim

Au vândut 30 de canale de televiziune din Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady and Ring), Cehia (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Acțiune și Nova Aur), România (PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA, PRO TV International și PRO TV Chișinău), Republica Slovacă (TV Markíza, Markíza International, Doma și Dajto) și Slovenia (POP TV, Kanal A, Brio, Oto și Kino).

Anonim

Foarte bine si sa ceara 20 lei de abonat pentru firmele mari

Anonim

Ar fi o idee buna ca posturile Pro sa intre in extraoptiune, atunci o sa se vada adevarata lor calitate, cine si cati se vor abona la aceea extraoptiune

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile