marți, 1 octombrie 2019

Veniturile din drepturile de difuzare a competițiilor sportive vor crește cu 75% între anii 2018-2025

Acum aproximativ o jumătate de secol, televiziunea tradițională gratuită a reprezentat primul val al creșterii gradului de expunere a evenimentelor sportive dincolo de stadioane și alte arene sportive, urmată în urmă cu aproximativ 25 de ani de evoluția și diversificarea la care a contribuit televiziunea pe bază de abonament. Maturizarea streaming-ului aduce acum o altă schimbare majoră, atât prin creșterea concurenței pentru drepturile de difuzare, cât și prin schimbarea experienței de vizionare, prin interactivitate, precum și prin proliferarea conținutului auxiliar.

Există deja diverse servicii de streaming online care oferă spre vizionare evenimente sportive majore și în același timp stimulează veniturile din drepturile de difuzare a competițiilor sportive. Conform ultimului studiu de prognoză de la Rethink TV, între anii 2018-2025 aceste venituri din drepturile de difuzare a competițiilor sportive vor crește cu 75%, de la 48,6 miliarde dolari americani (44,5 miliarde euro) la 85,1 miliarde dolari.

Asociațiile de fotbal, care au obținut deja o pondere dominantă din venituri în 2018 (de 25,1%, reprezentând 12,8 miliarde dolari), vor ajunge să obțină 37,4% (31,9 miliarde dolari). Această evoluție se va datora în primul rând creșterii gradului de vizionare a ligilor europene de top în alte regiuni, în special Asia Pacific, inclusiv China, precum și în America de Nord. Alte sporturi, în special baschetul, vor beneficia de extinderea bazei de fani, datorită distribuției în mai multe teritorii prin intermediul serviciilor de streaming.


2 comentarii despre subiectul „Veniturile din drepturile de difuzare a competițiilor sportive vor crește cu 75% între anii 2018-2025”:
Anonim

Ca sa creasca cu 75% veniturile ar insemna sa creasca si numarul iubitorilor de sport cu 75%. Daca transmisiunile astea sportive s-ar realiza prin programe de sport in extraoptiune s-ar putea ca veniturioe sa scada cu 75% deoarece cota de audienta a programelor de sport este de
maxim 20-25%..adica 1 din 4 abonati la pachetul de baza se uita la sport si restul de 75% le platesc ca sa se faca 100%.

Flo

Anonim, va creste numărul de abonati, nu neaparat numărul iubitorilor de sport. Multi iubitori de sport nu sunt abonati inca, deoarece nu au inca serviciile respective in tara lor. Dar in urmatorii ani le vor avea, atunci se vor abona. China si SUA sunt uriase ca populatie si ca nuamr al iubitorilor de sport. Aici nu e vorba de amărâții din Romania, acestea sunt statistici si prognoze la nivel mondial.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile