luni, 11 noiembrie 2019

Platformele de streaming Openload și Streamango au fost închise

Alianța pentru Creativitate și Divertisment (ACE) a anunțat printr-un comunicat că a ajuns la un acord cu operatorul a două importante platforme de stocare și streaming ilegal a conținutului media. Înainte de această acțiune a ACE, Openload și Streamango erau folosite masiv pentru piraterie, utilizatorii încărcând filme, seriale și alte producții, pe care apoi le publicau de obicei printr-un player încorporat (embedded) pe websiteurile lor.

Filmele și serialele erau fie vizionate direct pe aceste websiteuri (vizitatorul alegând una dintre aceste surse de streaming - desigur, de obicei erau listate mai multe surse, nu doar acestea două), fie erau extrase automatizat și vizionate prin diverse media-playere cu pluginuri dedicate ori prin alte echipamente și modalități.

Numai Openload avea peste 1000 de servere în România, Franța și Germania și a generat mai mult trafic decât surse legale de conținut cum ar fi Hulu, HBO Go, Sky și site-urile web ale CBS News și NBC News. Openload a furnizat conținut piratat pentru 72% din primele 50 de servicii ilegale de streaming video și pentru site-uri de filme și seriale online din întreaga lume.

Oficiul Reprezentantului Comerțului din SUA (USTR) a amintit Openload în "Out-of-Cycle Review of Notorious Markets" din 2018, citând practica platformei online de a stimula utilizatorii să încarce conținut neautorizat.

ACE se angajează să protejeze piața legală a conținutului media printr-o serie de strategii juridice și practice. Acesta este un mare pas către acest obiectiv, deoarece de ani buni, aceste două platforme nu au reușit să implementeze măsuri eficiente pentru a opri distribuția conținutului ilegal”, a declarat Charles Rivkin, președinte și CEO al Motion Picture Association și președinte ACE.

Ca urmare a acestei acțiuni a ACE, operatorul din spatele ambelor platforme a fost obligat să oprească serviciile sale și să plătească despăgubiri semnificative.


Despre ACE

Alliance for Creativity and Entertainment (ACE) este o coaliție globală dedicată reducerii pirateriei online și protejării pieței legale a conținutului media. Membrii ai ACE sunt Amazon, AMC Networks, BBC Worldwide, Bell Canada și Bell Media, Canal + Group, CBS Corporation, Channel 5, Charter Communications, Constantin Film, Discovery, Foxtel, Grupo Globo, HBO, Hulu, Lionsgate, Metro- Goldwyn-Mayer (MGM), Millennium Media, NBC Universal, Netflix, Paramount Pictures, SF Studios, Sky, Sony Pictures Entertainment, Star India, Studio Babelsberg, STX Entertainment, Telefe, Telemundo, Televisa, Univision Communications Inc., Village Roadshow, Walt Disney Studios Motion Pictures și Warner Bros. Entertainment Inc.


2 comentarii despre subiectul „Platformele de streaming Openload și Streamango au fost închise”:
Anonim

Eu il foloseam pentru a încărca videoclipurile mele private, legale. Openload mergea foarte bine din Romania si nu avea restricții, de exemplu puteam pune ce melodie de background audio vroiam la montajele mele video. E adevarat ca am văzut că mai toate siteurile de filme online din Romania si din alte parți încărcau filme piratate pe aceste servicii si apoi le puneau pe siteurile lor, dar eu l-am folosit in mod legal. Nu cred ca platforma e vinovata de ce încărcau diverse persoane pe ea, e vinovata doar pentru ca nu a avut suficienta voință sa șteargă filmele piratate, asa cum fac alte platforme video de upload legale. Sau măcar puteau sa interzică sa se poată viziona public si sa fie deci accesibile doar de cel care le-a uploadat, daca se considera o încălcare. Dar asa probabil ar fi pierdut vizitatorii si utilizatorii. E normala actiunea ACE, dar e pacat de platforme, ca erau bune, mai ales in Romania. Oricum, siteurile acestea de filme pirat pun filmele pe 5-10 platforme diferite, asa că 2 surse in minus, chiar daca erau foarte bune si stablie, nu ii afecteaza prea mult. Asociatia asta ar trebui sa le inchida pe toate similare, daca e asa tare, nu doar doua, ca asta e cam discriminare. Si pana le inchide, mai apar zece platforme noi. E un joc de-a șoarecele si pisica sau învârtitul după coada. Mai bine ar pune o taxa suplimentara pe abonamentul de internet, de genul, toata lumea care are net sa plateasca 1 euro lunar in plus la abonament, ca un fel de taxa pe vazut orice filme vrei, care sunt puse de diversi terti. Iar acesti bani sa ajunga in buzunarele producatorilor de filme si seriale. Pare SF, dar probabil la un moment dat la o astfel de solutie se va ajunge.

Anonim

ACE a anuntat ca a inchis si Omniverse One World Television, care a fost de acord sa plateasca daune de 50 milioane dolari, ca sa nu fie nevoiti sa plateasca mai mult!! Omniverse One World Television distribuia prin stream-uri programe tv către diverși parteneri OTT-TV fără să aibă drepturi de distribuție.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile