marți, 19 noiembrie 2019

Primul test live 5G Digi Mobil în Ungaria

DIGI Kft. a pus în funcțiune luni, 18 noiembrie 2019, prima stație de bază 5G live a operatorului, la sediul său din Budapesta, anunță compania printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

În ultima perioadă, am organizat și desfășurat mai multe teste de laborator pentru viitoarea noastră rețea 5G în Ungaria. Ieri, echipa de proiect a derulat cu succes primul test în regim de funcționare reală a stației de bază instalate în sediul central DIGI din Budapesta. Este un moment important în evoluția companiei noastre, ținând cont de faptul că intrarea noastră pe segmentul serviciilor de telefonie mobilă, prin rețea proprie, s-a produs în urmă cu aproape șase luni. Acest pas reprezintă o confirmare a angajamentului pe care ni l-am luat față de clienții noștri – să dezvoltăm o rețea modernă, cu cele mai noi tehnologii disponibile în comunicațiile mobile, valorificând expertiza dovedită a echipelor noastre în domeniul serviciilor fixe”, a precizat Dragoș Spătaru, Director General DIGI Kft. și Invitel.

Compania a investit în ultimii ani în dezvoltarea rețelei de fibră optică și a rețelei de telefonie mobilă, conform unei strategii care vizează adoptarea timpurie a celor mai avansate tehnologii din domeniul comunicațiilor electronice, inclusiv a standardelor 5G.

Prima stație de bază emite în spectrul propriu, deja deținut în banda 3.400 Mhz, utilizează 20 MHz de spectru și a fost implementată împreună cu partenerul Ericsson. Practic, din acest moment, orice client DIGI care deține un terminal compatibil 5G poate testa capabilitățile acestui serviciu, în proximitatea sediului central al companiei.

Pe parcursul următoarelor luni, operatorul va testa tehnologia pe diferite stații de bază din rețea, iar ulterior, în funcție de rezultatele testelor și de evoluția alocărilor de spectru, se vor stabili detaliile de implementare.

Ungaria este cea de-a doua piață unde DIGI a început dezvoltarea unei rețele proprii 5G. În iunie, operatorul a demarat roll-out-ul rețelei Digi Mobil 5G Smart în România și stații de emisie sunt deja funcționale live în capitala București și în cateva orașe din țară. Proiectul a fost demarat prin colaborarea cu trei furnizori de importanți – Ericsson, Nokia și Huawei - pentru implementarea tehnologiei 5G în rețeaua din România.

Operatorul a inclus în oferta sa comercială atât servicii de comunicații mobile prin rețeaua 5G, care pot fi accesate de orice abonat Digi Mobil din România fără costuri suplimentare, cât și două terminale compatibile – Xiaomi Mi Mix 3 5G și Huawei Mate 20x 5G (64 GB RAM și 128 GB RAM).

Digi Mobil în Ungaria


Lansate la finalul lunii mai 2019, serviciile de voce și date mobile în rețeaua DIGI din Ungaria înglobează cele mai recente dezvoltări din domeniul comunicațiilor mobile, utilizând standardul 4G pentru telefoanele de ultimă generație. În același timp, rețeaua utilizează și standardul 2G, pentru compatibilitatea cu telefoanele existente, pentru serviciul de voce. Încă de la lansarea serviciului pe piața învecinată, DIGI a introdus, în mod gratuit, două funcționalități 4G care aduc o calitate foarte bună pentru serviciul de voce, pe terminalele compatibile: VoLTE (voce peste 4G/LTE) și VoWiFi (voce peste WiFi). Serviciile sunt disponibile în localitățile în care acoperirea interioară este într-un stadiu avansat, iar harta de acoperire și lista localităților unde serviciile sunt disponibile spre vânzare pot fi consultate pe site-ul digi.hu.

Despre Grupul Digi Communications


Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de comunicații electronice, RCS & RDS, liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia. Înființată în urmă cu peste 26 de ani, compania deține aproape în integralitate cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, cu circa 7,8 milioane homes passed, în România și Ungaria.

Digi aduce pe piață cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul comunicațiilor fixe, cât și al celor mobile și se află printre primii operatori din lume care au lansat servicii comerciale 5G.

În oferta de conținuturi trans-media a grupului Digi figurează televiziunile Digi 24, Digi Sport 1, 2, 3, 4, Digi 4K, Film Now, Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel și Hit Music Channel, posturile Digi FM, Pro FM, Dance FM, Chill FM și platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.

Despre DIGI Kft.


DIGI Kft. este filiala din Ungaria a companiei Digi Communications N.V., companie listată la Bursa de Valori București, cu operațiuni în Ungaria, România, Spania și Italia. DIGI Kft. este unul dintre principalii operatori din Ungaria, fiind lider pe segmentul serviciilor de televiziune prin cablu (30% cotă de piață) și deținătorul uneia dintre cele mai moderne rețele de fibră optică. Prezent pe această piață din 1998, DIGI a pus la dispoziția clienților cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul serviciilor fixe, cât și, începând de azi, al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, în timp, într-un beneficiu pentru cei peste 1 milion de clienți, care au dobândit astfel un acces mai rapid și mai puțin costisitor la servicii de cea mai bună calitate.


Niciun comentariu despre subiectul „Primul test live 5G Digi Mobil în Ungaria”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile