vineri, 22 noiembrie 2019

Satelitul Eutelsat 7C a ajuns la 7 grade Est și va fi lansat comercial în curând

Noul satelit de telecomunicații Eutelsat 7C al operatorul francez Eutelsat se pregătește să lanseze comercial. Satelitul a ajuns deja la poziția sa comerciala, respectiv 7 grade Est, unde va oferi servicii împreuna cu Eutelsat 7B.

Eutelsat 7C a fost lansat pe 20 iunie 2019 de la Centul Spațial Kourou din Guyana Franceză cu ajutorul unei rachete Ariane 5. Satelitul a fost fabricat de Maxar Technologies. Este un satelit puternic de 3,4 tone care va oferi semnal pentru Africa, Europa, Turcia și Orientul Mijlociu. În total, 49 transpondere de 36-Mhz în bandă Ku vor fi disponibile pe noul satelit, extinzând capacitatea de la poziția orbitală 7 grade Est cu 19 noi transpondere. Noul satelit va avea în total 4 zone de acoperire.

Pentru telespectatorii din România și Europa va fi interesat fasciculul vestic al acestui satelit, care va putea fi recepționat cu antene diametrul de 60 cm.

UPDATE 29 ianuarie 2020: Satelitul EUTELSAT 7C a intrat în serviciu comercial. Detalii găsiți AICI.


5 comentarii despre subiectul „Satelitul Eutelsat 7C a ajuns la 7 grade Est și va fi lansat comercial în curând”:
Anonim

ce programe tv se poate vedea pe acest satelit

Anonim

Se va afla ce programe doar după ce va începe sa emită, adică după ce se va lansa comercial.

Anonim

Pentru primul anonim. Cam aceleasi canale ce se transmit acuma pe Eutelsat 7 A si B. Serviciul cu plata Digiturk si cateva canale din Orientul mijlociu si Africa.

Anonim

Adică mai pe scurt tot aceleași posturi dar nu m-ai că o să difere transponderi.

Anonim

Vechiul satelit Eutelsat 7A (cunoscut anterior ca Eutelsat W3A ) a părăsit poziția 7 grade Est și se îndreaptă spre Est.

Poziția țintă a Eutelsat 7A nu a fost încă anunțată de operatorul de satelit. În prezent este la aproximativ 11 ° E. Transferul la noua poziție nu s-a încheiat încă.

Satelitul Eutelsat W3A a fost lansat noaptea de 16 martie 2004. De la lansare, satelitul a furnizat servicii dintr-o singură poziție orbitală: 7° E.

Eutelsat W3A are un total de 58 de transpondere (50 în funcțiune). Satelitul bazat pe platforma Echostar E3000 a fost furnizat de compania franceză EADS Astrium. Durata de viață preconizată a fost de 15 ani. Satelitul este astfel teoretic la sfârșitul duratei sale de viață inițial planificate. Cu toate acestea, poate avea suficient combustibil pentru a furniza servicii în următoarele luni și, eventual, în ani.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile