luni, 2 decembrie 2019

Filme emblematice pe bandă rulantă în decembrie la AMC

AMC difuzează în luna decembrie o serie de producții emblematice, care au devenit etalon în istoria cinematografiei: filmele Kill Bill 1 și 2 - un omagiu cât si o revenire în atenția publicului a western-urilor spaghetti, a filmelor chinezești de arte marțiale, a celor japoneze cu samurai, precum și a genului anime, SF-ul Terminator 3: Supremația roboților - pentru care s-a creat o tehnologie robotică dincolo de orice graniță existentă la acea dată pe glob, depășind inclusiv tehnologia NASA și Lacrimi din Soare (Tears of the Sun) - emblematic prin faptul că a adus în atenția întregii lumi (printr-un scenariu fictiv), cazul exodului „copiilor pierduți din Sudan”, încercând totodată să găsească sensul a ceea ce poate fi eroismul. Trilogia Matrix este de asemenea în programul lunii decembrie a postului AMC. A însemnat o revoluție vizuală, cu o estetică unică și un univers ideatic ce surprind cinefilii și la 20 de ani de la data lansării. În săptămâna Crăciunului puteți vedea şi filmele din seria Harry Potter, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Seria Kill Bill
Kill Bill: Volumul 1 (2003), marți, 31 decembrie, ora 22:00, AMC
Kill Bill: Volumul 2, miercuri, 1 ianuarie, AMC

Seria Kill Bill - prin ce este emblematică
Seria Kill Bill readucea în anii 2000 în atenția publicului genuri mai greu accesibile, blaxpoitation și kung fu. Fiecare dintre cele două episoade ale producției lui Quentin Tarantino are propriul ton și strategii narative, iar în privinta influențelor asiatice, Vol. 1 este clar dominat de Japonia și de codul bushido, prezentat de Sonny Chiba (The Streetfighter). Vol. 2, pe de altă parte, se află sub influența puternică a culturii marțiale chineze, asa cum a fost prezentată de legenda în artele marțiale Gordon Liu Jia-hui (The Master Killer).


Lacrimi din Soare/Tears of the Sun (2003)
vineri, 6 decembrie, ora 19:45, AMC
Sâmbătă, 7 decembrie, ora 19:35, AMC

Prin ce este emblematic
Un film cu Bruce Willis în rolul principal, despre eroismul soldaţilor americani pentru salvarea populaţiei civile din Africa afectată de războiul civil dintre diferite triburi. Scenariul Lacrimi din soare a atras atentia producătorului executiv Joe Roth prin aceea că, deși la prima vedere părea o poveste standard despre o misiune
de salvare, pe parcurs se transformă într-o epopee cutremurătoare plina de umanism.


Terminatorul 3: Supremația roboților (2003)
sâmbătă, 28 decembrie, ora 20:05 AMC
Prin ce este emblematic:
O echipã de 150 de artiști de la Stan Winston Studio au lucrat la crearea, producerea și depășirea limitelor roboticii și a tehnologiei animatronice pentru acest film. ”Pentru Terminator 3 am creat o tehnologie roboticã dincolo de granițele existente la această oră pe glob, în termenii mișcării și controlului acestora, depășind inclusiv tehnologia NASA”, au declarat reprezentanții studioului la data lansării filmului. Winston și echipa lui s-au ocupat și de proiectarea și realizarea celui mai avansat model de robot T-X , care sã arate seducãtor în învelisul sãu exterior de metal lichid, ca și armele sale, inclusiv tunul cu plasmă ascuns în brațul său drept.


Trilogia Matrix
Trilogia Matrix a marcat istoria SF-ului într-o manieră profundă. Produs hibrid, la graniţa dintre cinema, bandă desenată şi joc video, seria The Matrix a devenit şi etalonul în materie de thrillere cyber-futuriste. A generat, asemenea seriei Star Wars, o mitologie proprie. Neo, protagonistul, sfida timpul, gravitația, esenţa însăşi a realităţii, iar ecranul a fost umplut de cele mai remarcabile secvenţe de luptă văzute vreodată.

The Matrix este programat la AMC luni, 2 decembrie, ora 19:25 și în reluare, The Matrix Reloaded e difuzat de AMC luni, 9 decembrie, ora 19:30 și în reluare iar The Matrix Revolutions e programat luni, 16 decembrie, ora 19:30.

Harry Potter
Pe de altă parte, iubitorii ultra-popularei serii fantasy Harry Potter au acum ocazia de a urmări evoluția simpaticului vrăjitor, de la prima lui întâlnire cu magia, la vârsta de 11 ani, în Harry Potter și Piatra Filozofală (2001), până la confruntarea cu Lordul Voldemort. Personaje amuzante, cu care empatizezi, un univers fantasy ce funcționează credibil după propriile legi, twisturi, o luptă pe viață și pe moarte între Bine şi Rău, toate au făcut ca seria să devină una emblematică.

Filmele din seria Harry Potter sunt programate în săptămâna Crăciunului, de luni până vineri.

32 de comentarii despre subiectul „Filme emblematice pe bandă rulantă în decembrie la AMC”

 1. un lucru bun acum de sarbatori asteptam acest post sii altele la digi

  RăspundețiȘtergere
 2. Unde se vede acest program?

  RăspundețiȘtergere
 3. AMC este in grila la Upc, Akta, Ines Iptv, Focus Sat , Orange Satelit si Orange cablu digital prin fibra optica unde au tras !

  RăspundețiȘtergere
 4. La rds,va intra in grila de programe?

  RăspundețiȘtergere
 5. Nuop, sanse minime sa vezi Amc la Digi

  RăspundețiȘtergere
 6. Sa fie la numar
  Chiar dacă nu te uiti la el
  Exact ca la Viasat Epic Drama

  RăspundețiȘtergere
 7. Ei le vor, restul le platesc. Vorba ta, sa fie la numar, ca nici cei care le cer nu se uita la ele. Un pic in primele zile si pe urma tocesc butoanele la telecomanda cu zappingul

  RăspundețiȘtergere
 8. Bogdan de unde stii tu ca cei care le platesc nu se uita la ele, esti vreun medium.

  RăspundețiȘtergere
 9. E foarte simplu,cere și o sa avem AMC IN GRILA RDS,este pe Thor îl are focus sat.

  RăspundețiȘtergere
 10. Radu?... de audiente ai auzit? ai idee macar ce audienta are AMC-ul? daca se uita 1 din 100 de abonati la postul acela. Pentru 1 din 100, restul de 99 abonati sa-l plateasca..ca din cate stiu nu este gratuit la retransmsiie postul acela. daca era il bagau cei de la Digi de mult, sa fie de "umplutura"
  Are perfecta dreptate Anonim de dinaintea mea ... "sa fie la numar"

  RăspundețiȘtergere
 11. CORECTEZ nu 1% ci 2% (deja o mare performanta), sa nu existe dubii....uite aici, cota de piata a AMC Romania este de 2%, adica 2 din 100 de abonati se uita la postul acela, restul de 98 il platesc degeaba

  https://infogram.com/cote-de-piata-semestrul-i-2019-publicitate-1hzj4oqexdlo2pw

  Sper sa mearga link-ul si sa fie postat comentariul

  RăspundețiȘtergere
 12. Exceptional acest post tv, are exact serialele care imi plac mie, cum ar fi The Walking Dead, Fear the Walking Dead sau Into the Badlands. Pacat ca nu e la RCS, as fi disponibil chiar sa platesc canalul separat, ca extraoptiune. Pentru mine ar fi mult mai bune decat 98% din canalele din grila RCS.

  RăspundețiȘtergere
 13. Fiecare cu parerea lui. Daca la Digi nu s-ar face o extraoptiune cu posturile cerute de clienti, nu sunt de acord sa platesc aiurea cel putin a odata pe an majorari de abonamente cum fac ceilalti operatori ca sa vad nbiste posturi cu audienta de 1-2%, de "umplutura"

  RăspundețiȘtergere
 14. Tot de AMC sunt produse si alte hituri ca Breaking Bad sau Better Call Saul. Sa nu uitam de NOS4A2, Preacher si altele.
  Exista vreo televiziune in grila RCS sau a altui cablist din Romania, in afara de HBO, care produce seriale de acest calibru??
  NU CRED. Deci despre ce vorbim aici? AMC este una dintre televiziunile din TOP 10 mondial.

  RăspundețiȘtergere
 15. Eu cer de ani de zile acest canal firmei digi dar se pare ca nu dau doi bani pe abonați. Și la upc și akta acest canal este în grila de baza digitala deci nu plătesc în plus pt el. Pai de aceea nu face digi nimic pt ca sunt prea mulți clienți mulțumiți și zgârciți.

  RăspundețiȘtergere
 16. Până la urma are și epic drama niște seriale care nu se difuzează pe alte canale. Iar cele 10 posturi de filme la care te referi difuzeaza cam aceleași filme dar în zile diferite pe când la AMC sunt câteva seriale în premieră în România.

  RăspundețiȘtergere
 17. Pentru cei ce nu stiu, canale bune de filme sunt in America HBO, HBO 2, HBO 3, Cinemax, Cinemax 2, Hallmark Channel , Universal Channel, Syfy, TCM, TNT, Canalele Fox care cica treabuiau sa ajunga in Romania si nu au mai au ajuns la un acord, si MGM, Paramount Channel, Warner Bros Channel care se gaseste in Europa in limba franceza pe satelitul Astra 19.2 codat bine inteles, si lista poate continua.

  RăspundețiȘtergere
 18. TOP 100 SHOWS OF 2018-2019

  America’s most-watched series of the 2018-2019 season in the key advertising demographic (measured in ratings points) are …

  RANK TITLE (NETWORK) RATING/SHARE
  1. Game of Thrones (HBO) 6.4/25
  2. NFL Sunday Night Football (NBC) 6.1/24
  3. NFL Thursday Night Football (Fox/NFL Network) 4.4/19
  4. NFL Monday Night Football (ESPN) 4.0/17
  5. This Is Us (NBC) 3.8/16
  6. The Masked Singer (Fox) 3.8/16
  7. The Big Bang Theory (CBS) 3.7/17
  8. The Walking Dead (AMC) 3.2/12
  9. Grey’s Anatomy (ABC) 2.9/13
  10. Manifest (NBC) 2.8/12

  Televiziunea AMC e in Top 10 audiențe prorgame in anii 2018-2019, cu serialul The Walking Dead. Dintre seriale, doar Game of Thrones de la HBO si This Is Us (NBC) si The Big Bang Theory (CBS) e in fata AMC.

  RăspundețiȘtergere
 19. Da, anonim, in America AMC e printre cele mai tari televiziuni de seriale. E adevarat, e o televiziune super in aceasta privință. Cine contesta aceasta inseamna ca nu înțelege sau nu vrea sa accepte din motive personale sau are vreun interes sa faca anti-propaganda.

  Insa in Romania oamenii au alte preferințe, cum ar fi Las Fierbinti sau politica de pe canalele de știri romanesti...

  De aceea, audientele din Romania ale AMC nu sunt precum cele din US si nici nu vor fi vreodată.

  Adevarul este ca AMC e o televiziune super de seriale (nu si de filme), dar fara priza la publicul larg din Romania. Acesta este adevarul, nu ca ar fi un canal prost cum greșit spun unii. Poate e prost pentru ei. Adevarul e ca publicul nu e potrivit in Romania pentru o astfel de televiziune.

  Desigur, ar merita sa fie in grila oricarui operator, pentru a se bucura si fanii serialelor, adica telespectatorii care nu sunt interesați de politica.

  RăspundețiȘtergere
 20. Eu nu cred ca Digi Romania va introduce AMC, in conditiile in care in Ungaria vor scoate Megamax, Sport1, Sport2, AMC, Filmcafé, Spektrum, TV Paprika, Minimax și CBS Reality din serviciul de cablu și satelit al Digi Ungaria de la 1 ianuarie 2020. Cica negocierile sunt în desfășurare...

  https://www.facebook.com/AMCTVHU/photos/a.964011343616198/3130868676930443/?type=3&theater

  https://www.facebook.com/minimax.hu/photos/a.112059885505397/2861507653893926/?type=3&theater

  https://www.facebook.com/sport1tv/photos/a.294672352350/10157852004162351/?type=3&theater

  https://www.facebook.com/spektrumtv/photos/a.471567897641/10158145860212642/?type=3&theater

  https://www.facebook.com/tvpaprika/photos/a.110536038982207/2583296408372812/?type=3&theater

  RăspundețiȘtergere
 21. Pai ungurii si-au dat seama ca este diferenta de la cer la pamant in AMC SUA si AMC Europe. Asa ca de ce sa-l plateasca?ca nu este gratis la retransmisie. Inca un pic si ies si din Romania

  RăspundețiȘtergere
 22. Nu e așa cum spui tu. Serialele de pe AMC SUA sunt difuzate în premiera si pe AMC România, la o diferență de maxim câteva ore sau simultan.

  RăspundețiȘtergere
 23. Eu nu pricep ce ii deranjează pe unii abonații de la Digi un post tv ca AMC, care nici macar nu e in grila Digi. Pare absurdă nemulțumirea. Cum sa fi pornit împotriva unui canal când nici măcar nu e in grila operatorului tau? Mi se pare energie consumata degeaba, in mod absurd. Dsr totuși, sa nu fi nemulțumit de canale mizerabile de politică, care sunt in grila. :)

  RăspundețiȘtergere
 24. Digi din Ungaria nu e a 'ungurilor", e tot a lui Digi Communications, compania care deține si Digi Romania. E fix aceeași companie, nu e vreo companie a ungurilor, deci nu aveau ungurii ce să își dea seama.

  RăspundețiȘtergere
 25. Sper ca postul acesta, daca intra in grila Digi sa-l bage intr-o extraoptiune sa se uite la el cine vrea sa-l plateasca. Ungurii si-au dat seama ca nu-i un post care se vrea de calitatea, este la fel ca orice post cu filme si seriale. Ca dau niste seriale din Sua la cateva ore de Romania, nu ma incanta cu nimic. Daca este in extraoptiune sa vada premierele alea cine vrea.

  RăspundețiȘtergere
 26. Pentru anonim care nu "pricepe"..existenta unor posturi ca restul Discovery, Amc, Filmbox, etc..duc la majorarea nejustificata a abonamentului cel putin odata pe an. Acum "pricepi"? De ce sa-mi mareasca Digi abonamentul cum au facut alti operatori care au posturile alea in grilaaaa????

  RăspundețiȘtergere
 27. Păi și canale ca Pro TV și Antenele ori Kanal D, la care nu m-am uitat de ani de zile, dar care cer bani de la operatori, nu ar trebui incluse in pachet separat, sa plătești numai tu, că pe mine nu mă interesează și din cauza lor e prețul abonamentului mărit nejustificat? Acum pricepi, Ionuț? Sunt exact argumentele tale, doar că mai rău, aplicate pentru niste canale deja existente in grila. Așa că e corect doar fie cu toate in pachet de bază, fie extraoptiuni inclusiv pentru ProTv și Antene, daca tot vorbim de corectitudine aplicată pentru toți abonații, nu doar pentru tine. Eu de ce plătesc pentru canale la care te uiți tu sau altii, dar eu nu mă uit? Deoarece accept preferințele celorlalți, nu vociferez pe baza unor canale deja introduse în grilă, care cer bani și care nu mă interesează, iar alții vociferează pe baza ipoteticei și improbabilei introduceri a unui canal in grila.

  RăspundețiȘtergere
 28. Nu poti compara protv, antena cu amc :)). In primul rand sunt posturi romanesti si au audienta cel putin de 10 ori mai mare decat amc :)). Am trait sa o vad si pe asta. Alea sunt posturi care fac audienta, nu ca amc-ul tau

  RăspundețiȘtergere
 29. Cum sa faci extraootiune cu pro-urile sau antenele care au audiente ??? Sa se faca extraoptiune cu programele STRAINE de sport, cele de filme, desene animate, documentare, myzica. Cu asta sunt de acord, da' nu extraoptiune cu posturile ROMANESTI.

  RăspundețiȘtergere
 30. 1. Cata cearta pentru un post de "umplutura" la care se uita o anumita parte de abonati, ca cinefili nu-i pot numi.
  2. Cum sa bagi ProTV, Antenele, Kanal D in extraoptiune? Sunt posturi generaliste, au audienta si la cat de multi abonati au cei de la Digi au scazut tarifele de retransmusie la greu.

  RăspundețiȘtergere
 31. Posturi de umplutura sunt Pro tv-urile și Antenele. Nu m-aș uita la așa ceva nici dacă mă plătește operatorul. Prefer Digi 24, Digi Film sau HBO. Daca ar scoate Antenele sau ProTV din grila, cred că aș observa după câțiva ani.

  RăspundețiȘtergere
 32. Deci, cum e frate Ionut treaba? A intrat AMC la Digi cablu si va intra in cateva zile si pe satelit. Ai facut degeaba anti-campanie AMC, nu te-a ascultat Digi si a introdus in grila AMC. hihi :)

  RăspundețiȘtergere

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Top 5 articole în ultimele 7 zile

Operatori tv și de telecomunicații din România

AKTA (80) Digi (590) Focus Sat (268) FREESAT (26) iNES (27) Nextgen (85) Orange (241) Telekom (322) UPC (280) Vodafone (89)