marți, 28 ianuarie 2020

Lista must carry 2020 - TV Neptun a ieșit din listă, dar au intrat alte noi televiziuni

CNA a luat act în ședința de astăzi de lista stațiilor de televiziune în vederea aplicării principiului must carry pentru anul 2020.

În comparație cu lista must carry pentru anul 2019, din lista valabilă pentru acest an a ieșit TV Neptun, care nu a depus declarația prevazută de decizia 72/2012.

În listă sunt menționate 33 de televiziuni, audiențele Canal 33 a fost măsurate intre 9 octombrie - 31 decembrie 2019, când era post tv local, transformându-se în național în ianuarie 2020. Au intrat în lista must carry și alte televiziuni: IDA TV, LinkPress TV și Realitatea Plus.

În lista sunt incluse servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi – în ordinea indicelui anual de audienţă, pentru anul 2019:

În lista sunt incluse și serviciile de programe ale Societății Romane de Televiziune, destinate publicului din Romania, TVR 1 SD, TVR 1 HD, TVR 2 SD, TVR 2 HD, TVR 3, precum și studiourile teritoriale Cluj, Craiova, Iași, Târgu Mureș, Timișoara, în județele pe care le acoperă:

STUDIOUL TERITORIAL CLUJ (Judeţele CLUJ, BISTRIŢA-NĂSĂUD, SĂLAJ, BIHOR, SIBIU, MARAMUREŞ, SATU-MARE)

STUDIOUL TERITORIAL CRAIOVA (Judeţele OLT, VÂLCEA, GORJ, MEHEDINŢI, ARGEŞ, DOLJ, TELEORMAN)

STUDIOUL TERITORIAL IAŞI (Judeţele IAŞI, VASLUI, NEAMŢ, VRANCEA, GALAŢI, BOTOŞANI, SUCEAVA, BACĂU)

STUDIOUL TERITORIAL TÂRGU MUREŞ (Judeţele MUREŞ, ALBA, BRAŞOV, HARGHITA, COVASNA)

STUDIOUL TERITORIAL TIMIŞOARA (Judeţele TIMIŞ, ARAD, HUNEDOARA, CARAŞ-SEVERIN)

În lista este inclusă și televiziunea TV5, un serviciu obligatoriu la retransmisie stabilită prin acorduri internaționale. Televiziunea Moldova 1 nu a fost inclusă în listă, CNA explicând că nu s-a rezolvat nici până acum problema drepturile de autor.

Televiziunea Erdely Tv a fost inclusă ca obligatorie pentru județele cu populație maghiară de peste 20%. Este inclusa in categoria "Servicii de programe destinate minorităţilor naţionale cu o pondere mai mare de 20%, aparţinând radiodifuzorilor privaţi aflaţi sub jurisdicţia României". ERDELY TV este un program regional în limba maghiară, destinat minorităţii maghiare din România. Ponderea populaţiei de etnie maghiară: judeţele Harghita – 85.2%, Covasna – 73.7%, Mureş – 38.1%, Satu Mare – 34.7%, Bihor – 25.3% şi Sălaj – 23.3%. Licenţa audiovizuală nr. TV-C 783/18.06.2015, acordată SC ETV CENTER SRL pentru serviciul de programe „ERDELY TV / ERDELY TV HD”, a fost modificată la data de 28.11.2019, prin extinderea zonei de difuzare.

Conform articolului 82 din legea Audiovizualului (legea nr. 504/2002 din 11 iulie 2002), "orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă. Distribuitorii care retransmit servicii de programe au obligaţia, la nivel regional şi local, să includă în oferta lor cel puţin două programe regionale şi două programe locale, acolo unde acestea există; criteriul de departajare va fi ordinea descrescătoare a audienţei."

Regimul must-carry nu se aplică operatorilor prin satelit (DTH).


10 comentarii despre subiectul „ Lista must carry 2020 - TV Neptun a ieșit din listă, dar au intrat alte noi televiziuni”:
Anonim

A fost menționat și postul TV5. De asemenea au intrat in must carry si posturile Tvr1 HD, Tvr2 HD.Intrebarea ar fi in acest articol a fost menționat posturi ale studiourilor teritoriale Cluj, Craiova,Iași, Târgu Mureș, Timișoara acestea ar urma să fie disponibile in grila analogică în județele sus menționate sau vor fi introduse în lista digitală. Tot în acest articol a fost menționat și postul Erdely Tv care a fost inclusă ca obligatorie pentru județele cu populația maghiară de peste 20%.Acest post e disponibil in grila de programe analogică va fi disponibilă cumva in grila digitală? A fost adus în discuție licența audiovizuală acordată SC ETV Center Srl pentru serviciul de programe "Erdely tv/Erdely tv HD " a fost modificată la data de 28.11.2019 prin extinderea zonei de difuzare Asta însemnând că ar urma in aceste județe să intre ambele variante a postului ETV? E un termen anume până când cablisti trebuie să facă aceste modificari in lista de programe adica să pună in practică noua listă must carry?

Anonim

Tot ceea ce ai întrebat a fost exact mentionat si in lista de anul trecut, deci nu se va schimba nimic nici anul acesta, daca nu s-a schimbat nici anul trecut.

Singurele posibile modificari care se vor simti in grile sunt TV Neptun, care a iesit din lista, si Realitatea Plus, Canal 33, IDA TV și LinkPress TV, care au intrat in lista.

Anonim

Cablistii au termen 30 de zile la dispozitie sa introduca noile programe din lista must carry dupa ce ea va fii publicata de Cna astfel se vor alege cu amenzi daca depasesc acest timp

Anonim

Da, tot asa cum au fost amendați si anul trecut... :-)

Anonim

Eu locuiesc in Satu Mare si Erdely TV nu merge nici analogic,nici digital. Am cablu tv de la RCS-RDS.Dupa lege ar trebui introdusa deja de mult timp canalul respectiv. Ani de zile tot se vorbeste ca Erdely tv trebuie introdusa obligatoriu in Judetele Satu Mare,Bihor,Salaj,etc.In unele localitati unde a fost AKTA cablu,acolo a fost introdusa Erdely TV,numai ca RCS a cumparat AKTA Cablu si nicaieri nu merge Erdely TV,cel putin in Judetul Satu Mare.

Ionut

Din lista judetelor posturilor TVR teritoriale lipseste BRAILA. Acolo ce post TVR zonal o sa se vada?

Bogdan

In Brăila ar trebui să fie, cel puțin în analogic, TVR Iasi

Anonim

Ce analogic frate ca an judet analogul e varza.

Bogdan

Pe analog, in reteaua Digi Braila exista postul TVR Iasi. Nu stiu in alte retele ce posturi TVR zonale sunt retransmise

Emil Raevschi

La Drobeta Turnu Severin În seara de azi 19 februarie 2029 a intrat pe frecvența 506000 CANAL33. E aceeasi frecvența cu AMC, MTV EUROPE etc.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile