duminică, 19 ianuarie 2020

Televiziunea, sursă primară de informare pentru hobby-uri

Unul dintre cele mai ample studii întreprinse la nivel internațional pentru a explora pasiunile oamenilor relevă faptul că, atunci când vine vorba de hobby-uri, oamenii preferă să apeleze la televiziune ca sursă de informare. Televiziunea este de asemenea o modalitate importantă de atragere în practicarea unui hobby. Sondajul a implicat 13.000 de participanți, s-a desfășurat pe 13 teritorii și a fost comandat de Discovery.

Televiziunea este sursa primară prin care oamenii își alimentează hobby-urile: 93% dintre respondenți consideră că televiziunea este sursa primară de informare și inspirație pentru hobby-urile lor și plasează platformele sociale pe locul 2, iar pe locul 3 alte persoane.

De asemenea, televiziunea este semnificativ mai importantă decât orice alta sursă media, inclusiv decât platformele sociale, pentru a atrage pe cineva în practicarea unui hobby, conform aceluiași studiu. În categoria de vârstă de 35-54 de ani, televiziunea are de cinci ori mai multe șanse să atragă pe cineva în practicarea unui hobby decât platformele de socializare. Chiar și printre persoanele cu vârsta între 18 și 24 de ani, televiziunea are de două ori mai multe șanse în aceasta privință decât platformele sociale.

Mai mult de 8 din 10 persoane au unul sau mai multe hobby-uri în viață, numărul mediu de hobby-uri al unei persoane fiind de patru. Pasiunile sunt de obicei dezvoltate din adolescență și sunt inițial inspirate de părinții noștri (33%), de televiziune (23%) și de alte persoane (15%).

Potrivit sondajului, hobby-urile pot ajuta oamenii în clipele dificile, nu doar în momentele fericite din viață. Mai mult de 8 din 10 persoane cred că hobby-urile sunt mai importante ca niciodată, iar 9 din 10 sunt de acord că a avea o pasiune poate ajuta la îndepărtarea stresului cotidian.

Pasiunile au fost întotdeauna importante pentru oameni, deoarece îi ajută să definească cine sunt. Într-o lume care pare tot mai agitată, dar unde viitorul pare mai incert, hobby-uri îți poți concentra energia asupra activităților de care îți pasă", explică în studiu dr. Nick Southgate, cercetător de știință comportamentală.

Hobby-urile ajută de asemenea la crearea unui sentiment de comunitate și la combaterea sentimentelor de izolare într-o lume din ce în ce mai deconectată fizic. Potrivit sondajului, hobby-urile apropie oamenii unii de alții: 8 din 10 persoane împărtășesc hobby-ul cu prietenii și familia, iar 7 din 10 persoane afirmă că hobby-urile le oferă un sentiment de apartenență.


4 comentarii despre subiectul „Televiziunea, sursă primară de informare pentru hobby-uri”:
Anonim

Într-adevăr, când eram tânăr, televizorul era sursa principală de informare pentru toate hobby-urile mele. In prezent a rămas sursa de informare principala doar pentru doua dintre hobbyurile mele, adică pentru pescuit si competitii sportive. Pentru celelalte hobbyuri ale mele, respectiv receptia prin satelit si filatelie, internetul este sursa principala de informare, pentru simplu motiv ca la televiziunile nu se difuzează deloc emisiuni despre tehnica receptiei prin satelit si nici despre filatelie.

Sorin

Corect, televizorul ar fi cel important in privinta asta daca ar si transmite emisiuni despre hobby-urile adevarate. In Romania, programele tv sunt in special pentru cei car au hobby politica - locul 1, apoi pentru cei cu hobby vedetele, viata mondenă, sportul la tv, muzica, filmele si serialele, bucătăria, fauna salbatica si natura internațională, turismul, istoria - in special internationala, vanzarile din depozitele americanilor, pescuitul si similare, si foarte rar gadgeturile, grădinăritul și literatura.

Orice alte hobbyuri, precum filatelia, numismatica, modelismul, receptia prin satelit - cum spune anonim de mai sus - , științele adevărate, fotografia, pictura, nu au loc la tv, deloc sau aproape deloc. Nici chiar pentru gaming, care e un hobby destul de răspândit printre tineri si nu numai, nu prea sunt emisiuni la tv. Pentru acestea internetul e sursa primara de informare si inspiratie.

Anonim

Pai scrie că televiziunea e sursa primara de informare pentru hobby-uri doar pentru 93% din persoane. Pentru restul de 7% nu e sursa primara de informare pentru hobbyurile lor. Probabil doar aceste 7% din persoane practica acele hobbyuri mai speciale, in accepțiunea clasica a termenului de hobby, si pentru care nu sunt emisiuni la tv, deoarece ar avea audienta mai mică. Asa ca sa ne mulțumim ca pentru aceste hobbyuri mai speciale gasim informațiile și noutățile care ne interesează pe internet.

Anonim

Mai curând pentru lobby-uri. Din păcate.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile