vineri, 21 februarie 2020

223 abonați la servicii ilegale tv prin protocol IP, denunțați autorităților din Italia

Pentru prima dată în Italia, 223 de persoane au fost identificate și denunțate autorităților judiciare, din cauză că au folosit servicii pirat de tv prin protocol IP. Acesta este rezultatul unei investigații lungi și complexe efectuate de Guardia di Finanza.

Autoritățile italiene au acuzat aceste persoane că sunt vinovate că au achiziționat abonamente la servicii tv prin protocol IP pirat, ceea ce le-a permis vizualizarea ilegală a conținutului principalelor platforme de televiziune cu plată din Italia.

Acțiunea autorităților italiene a beneficiat de sprijin de natură tehnică de la FAPAV (Federația pentru Protecția Conținutului Audiovizual și Multimedia).

"Piața pirateriei tv este o afacere foarte înfloritoare, care se bazează pe o audiență vastă ce o alimentează financiar. De cele mai multe ori, abonații nu conștientizează consecințele penale la care se expun și nici daunele economice uriașe pe care le presupune această practică, atât pentru deținătorii de drepturi, cât și pentru economia națională. Unitatea de servicii speciale a Guardia di Finanza a desfășurat o activitate complexă care avut ca rezultat identificarea persoanelor care au achiziționat abonamente pirat pentru a accesa ilegal prin tv prin protocol IP diferite posturi tv plătite. Dintre acești abonați, 223 persoane au fost deja denunțate autorităților judiciare competente. Operațiunea este încă în desfășurare și vizează de asemenea identificarea altor părți posibil implicate. Prin achiziționarea abonamentelor de acest tip, clienții sunt responsabili pentru infracțiunea de a primi bunuri furate. Legea drepturilor de autor prevede confiscarea instrumentelor utilizate pentru utilizarea serviciului ilegal; în consecință, în caz de condamnare, celor 223 de clienți li se vor confisca televizorul, computerul și smartphone-ul, în funcție de ce dispozitiv au folosit pentru a accesa continutul tv prin protocol IP ilegal. Însă mai grav este că abonații riscă închisoare de până la 8 ani și o amendă de 25.000 de euro, pe lângă cheltuielile de judecată", precizează autoritățile italiene.

"Încercăm să destructurăm una dintre principalele metode de distribuție ilicită a conținutului în Italia, și anume serviciile tv prin protocol IP ilegale. Pirații achiziționează programele de televiziune sau VOD ale principalelor platforme plătite - DAZN, Sky și Netflix - și apoi le distribuie ilegal prin internet, sub forma unor fluxuri de date recepționate de către utilizatorii care au plătit un abonament ilicit și care folosesc pentru vizionare un simplu computer, televizor smart, tabletă, smartphone sau receptor conectat la internet. Investigațiile sunt încă în desfășurare și au ca obiectiv principal identificarea stației centrale de transmitere a semnalelor ilegale. Deja se conturează o organizație complexă formată din zeci de revânzători care alimentează circuitul penal. În plus, prin achiziționarea acestui tip de abonament, utilizatorul furnizează datele sale personale și bancare unor infractori, lăsând astfel urme ușor de depistat ale activităților sale ilegale și, în același timp, expunându-se la riscuri de diverse tipuri", au mai explicat autoritățile italiene în comunicatul de presă.


8 comentarii despre subiectul „223 abonați la servicii ilegale tv prin protocol IP, denunțați autorităților din Italia”:
Anonim

Italienii nu au putut sa ii blocheze pe pirati si acum se indreapta impotriva clientilor.

Adevarul ca daca abonatii vor primi amenda aceea uriasa, nu neaparat daca vor face inchisoare, asta va avea efect foarte puternic si va descuraja masiv sa se mai aboneze la IPTV pirat. Si astfel piratii vor renunta, din lipsa de clienti. Asta e strategia politiei italiene.

Anonim

Nu va disparea niciodata IPTV insa ei sunt destul de afectati....

sorin76

pai daca un prieten de al tau sau un vecin sau chiar altii pe care nu ii cunosti vor primi o amenda 25000 euro, tu te-ai mai abona la asa ceva????? nu mersi, nici degeaba nu as testa!!!!

dericku7

Si cum iti dai seama daca ala e pirat sau nu? Atata timp cat platesti un abonament?! De acum trebuie sa devenim detectivi, sa investigam care sunt legali si care nu ?

Anonim

Dacă un serviciu IPTV oferă 600-2000 canale tv din toată Europa, de la majoritatea cabliștilor și furnizorilor de top de tv DTH prin satelit, dar abonatul plătește un singur abonament de doar 10 euro lunar, dar pentru a vedea ca abonat aceste canale l-ar costa pe abonat cumulat abonamentele legale necesare câteva mii de euro lunar, nu crezi că ar trebui să își dea seama că o astfel de ofertă de numai 10 euro lunar cu 600-2000 canale tv premium ar fi Science-Fiction să existe legal și deci e suspectă? :)))

In plus, când o platformă IPTV transmite canale de la mai multi operatori concurenți - de exemplu și canalele Dolcesport și canalele DigiSport - atunci e pirat. Nu trebuie sa fii detectiv sa iți dai seama de asta. Doar poți să te prefaci că nu observi și să bagi capul că struțul in nisip, sperând că nu te vei trezi cu Politia la ușă dimineața când îți bei cafeaua. :)) La fel și în Italia în cazul acesta, transmiteau canale de la mai multi operatori concurenți. Abonații nu au nicio scuză, nu pot sa invoce ca ei sunt lenți la minte și nu si-au dat seama. Pot doar sa spere ca vor fi iertați.

Flatfy

Numai nereguli in tara asta, dar nu avem ce face

Anonim

De unde tragem concluzia ca providerul de net a pus la dispozitia politiei tot traficul facut de acele persoane.

marius

@dericku7 ...Orice abonament tv este insotit de o factura, in care se specifica numele firmei...Daca tu platesti si nu primesti o factura cu numele firmei, inseamna ca acest serviciu este ilegal

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile