vineri, 20 martie 2020

A fost lansată versiunea „Ultimate” a DirectX 12

Versiunea „Ultimate” a DirectX 12, lansată oficial ieri de Microsoft și Nvidia. DirectX 12 Ultimate reunește mai multe interfețe de programare existente existente într-o singură actualizare, inclusiv:

- Ray tracing (DXR 1.1) pentru reflexii, umbre și iluminare mai realiste și mai ușor de creat.
- Umbrire cu viteză variabilă, care permite dezvoltatorilor să reorienteze resursele sistemului acolo unde sunt mai importante vizual.
- Shaders mesh, care oferă dezvoltatorilor un control mai mare asupra accelerației GPU, pentru o performanță îmbunătățită atunci când vine vorba de complexitatea suprafeței.
- Sampler feedback, pentru a îmbunătăți performanțele, permițând unui joc să refolosească texturi deja redate sau nu renderizeze suprafețele care nu se pot vedea, precum și să încarce texturi mai rapid (texture streaming).

În practică se creează o interfață de programare unificată pentru viitoarea consolă Xbox Series X și Windows 10. Aceasta însemnă ca dezvoltarea jocurilor să fie mai simplă în mod simultan pentru ambele platforme, dar și o adaptare mai simplă a driverilor pentru plăcilor video grafice ale PC-ul. De asemenea, mai multe jocuri vor părea mai realiste, fără ca performanța să fie afectată.

Versiunea „Ultimate” a DirectX 12 a fost realizată împreună cu Nvidia (care a adăugat nuclee ray-tracing la generația RTX a procesoarelor sale grafice) și AMD (care le-a adăugat în generația RDNA 2 a procesoarelor sale grafice), ray-tracing-ul fiind folosit de ambele viitoarele console Xbox Series X și Sony PS5.


Niciun comentariu despre subiectul „A fost lansată versiunea „Ultimate” a DirectX 12”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile