vineri, 6 martie 2020

Aplicația iNES SMART - Manual de utilizare

Operatorul iNES a prezentat instituțiuni detaliate de utilizare a aplicației iNES SMART. iNES Smart app este o aplicaţie pentru dispozitivele cu sisteme de operare Android TV, dedicată clienților iNES. O poți descărca uşor din Google Play (magazinul de aplicații pentru sistemul de operare Android). Pentru a accesa Google Play şi a descărca aplicaţia iNES Smart ai nevoie de un cont de mail pe platforma Gmail (username©gmail.com). În cazul în care Smart TV-ul tău nu are sistem de operare Android TV, operatorul îți recomandă să utilizezi dispozitivul Mi Box, cu Android TV încorporat.

1. Conectează-te la Google Play cu adresa şi parola de Gmail. Accesează Google Play și caută aplicația iNES Smart şi apasă butonul INSTALL.
2. Pentru a te conecta aplicația iNES Smart sunt necesare datele de acces pe care le vei primi pe adresa de e-mail furnizată la semnarea contractului pentru servicii iNES. E-mail-ul va fi generat de la adresa ines-smart©ines.ro şi va avea subiectul: „Bine ai venit la iNES Smart." și conținut cum ar fi cel mai de jos.

"Bine ai venit User,

Pentru a utiliza iNES Smart, datele tale de acces sunt:
Utilizator: user_manual
Parola: 95906115

Îţi mulţumim că ai ales iNES Smart!
Echipa iNES"

În cazul în care, din diverse motive, ai nevoie de RESETAREA PAROLEI de acces la aplicaţie, vei primi o nouă parolă pe e-mail printr-un mesaj cum ar fi acesta:

"Salut User,

Parola ta pentru îNES Smart a fost resetata:
Utilizator: user_manual
Parola: 55319429

Îţi mulţumim că ai ales iNES Smart!
Echipa iNES"

Accesează aplicația şi apasă CONTINUE. Completează User-ul şi Parola primite pe e-mail şi apasă butonul LOGIN. Daca totul este corect, TE-AI LOGAT în aplicaţie.


3. CONFIGUREAZĂ aplicația.

- Pentru conectare la un sistem audio extern, apasă butonul YES în opţiunea AUDIO PASS THROUGH. În caz contrar, apasă butonul NO.

- Funcţia NOTIFY VIDEO RESOLUTION oferă date despre rezoluția canalului tv şi viteza de download, fiind utilă doar pentru soluţionarea problemelor tehnice (debug). Operatorul iNES recomandă să NU activezi această funcţie la configurarea iniţială.

- Funcţia BANDWIDTH / QUALITY LIMIT permite alegerea lărgimii de bandă utilizată pentru
vizionarea canalelor. Astfel este posibilă alegerea uneia dintre cele patru opţiuni.

Pentru a salva toate setările configurate până acum şi pentru a limita accesul neautorizat, alege opţiunea SE'I'I'INGS PASSWORD şi introdu o parolă. Dacă nu doreşti securizarea setărilor, treci la urmatoarea opţiune folosind săgeata DOWN.

- Dacă activezi opţiunea LAUNCHER PREFERENCES, porneşti direct aplicaţia iNES Smart pe dispozitivul cu Android TV şi poţi viziona imediat programul tv preferat din grila iNES. Pentru a păstra activă această funcţie, bifează ALWAYS. Operatorul recomandă utilizarea acestei funcţii în cazul în care vizionarea programelor TV se face în spaţiul public (HoReCa, showroom-uri, săli de aşteptare, etc), precum şi folosirea unei parole pentru a limita accesul la setările de până acum.

- Opţiunea Android OS setup îţi permite să modifici setări legate de sistemul de operare Android (upgrade, reboot, modificare parametri de conexiune wireless, etc).

4. Apasă butonul CHANNEL SETUP pentru a descărca lista de programe şi Ghidul Interactiv de Programe (EPG). Ieşi din setări și treci la următorul pas apăsând butonul EXIT.

Cum activezi şi configurezi grila de programe? Activează canalele TV apăsând săgeata DOWN şi intră în secţiunea SE'I'I'INGS. Pentru a începe vizionarea canalelor TV, apasă săgeata LEFT'. Navighează între canale cu săgeata UP/DOWN.

Pentru actualizarea grilei reia paşii de mai sus.

5. VIEW LIVE TV îți permite canalelor şi navigarea în grila de programe. Folosește butoanele UP sau DOWN pentru a alege canalul dorit.

6. Ghidul Interactiv de Programe (EPG) - Pentru a accesa Ghidul Interactiv de Programe (EPG), apasă butonul OK de pe telecomandă.  Navighează cu săgeata UP/DOWN. Categoriile afişate în cadrul EPG structurează programul TV în funcţie de tipul emisiunii (şi nu pe categorii de canale).

7. Setare Control Parental - Funcţia de Controlul Parental îţi permite să limitezi accesul la unul sau mai multe canale TV, printr-un cod de securitate. Apasă butonul OK de pe telecomandă pentru a deschide meniul CHANNELS. Apasă butonul Down de pe telecomandă şi mergi la TV Options, secţiunea SE'I'I'INGS. Alege opţiunea PARENTAL CONTROL. Alege un cod de securitate din 4 cifre pentru a activa funcţia. Acest cod va fi utilizat de fiecare dată când accesezi canalele blocate. Selectează canalele pentru care doreşti activarea funcţiei. La accesarea canalelor blocate, se va
afisa mesajul CHANNEL BLOCKED. Pentru deblocare, apasă butonul Right de pe telecomandă şi introdu codul de securitate ales.


8. Indisponibilitate canale TV

În cazul în care un canal nu este disponibil, pe ecranul TV va apărea unul dintre mesajele:

EMISIUNE RESTRICTIONATA - mesaj afişat când lipsesc drepturile de difuzare pentru o emisiune.

PROBLEMA TEHNICA - mesaj afişat în situaţia în care unul sau mai multe canale nu funcţionează din motive tehnice.

GEOBLOCARE - mesaj afişat în situaţia în care unul sau mai multe canale nu sunt disponibile în zona geografică respectivă sau nu au drept de difuzare într-o altă reţea.

9. Preferences - Secţiunea îţi permite reconfigurarea setărilor iniţiale.

10. Channel setup - Secțiunea îți permite descărcarea Grilei de canale si a EPG actualizate. Pentru a rula acest proces, asigură-te că dispozitivul tău Mi Box este pornit şi conectat la internet.

11. Diagnostic - Sectiunea oferă date tehnice privind:
- Conexiunea cu serverele de conţinut;
- Data ultimei sincronizări a Ghidului Interactiv de Programe (EPG);
- ID—ul dispozitivului Mi Box.

ATENTIE: INES recomandă să NU apeşi butonul RESET APPLICATION STATE, pentru a nu pierde toate setările configurate anterior.


5 comentarii despre subiectul „Aplicația iNES SMART - Manual de utilizare”:
Anonim

Constat că iNES IPTV are cea mai smechera aplicatie dintre toti operatorii. Pacat ca nu e lansata la nivel national, adica sa functioneze pe orice provider de net, pe baza de abonament, asa cum e Netflix, HBO GO si altele, adica sa fie un fel de Netflix al canalelor tv live, ar fi cei mai tari si la nivel national.

Armand Daniel

cred ca urmeaza si pasul asta ... in curand ... capacitati de interconectare cu ceilalti ISP au gramada.

costy79ro

Și abonamentul este pe măsura grilei, 50€ , dacă vin cu un abonament de 10-15 euro pe zona de aplicație on-line, chiar rup tot.

Cristy

este și aplicația iNES MobileTV

mradu

La ce preturi au nu prind multi abonati.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile