luni, 23 martie 2020

Disney+ va diminua cu 25% bitrate-ul în timpul pandemiei Covid-19

După deciziile luate de Netflix, Amazon Prime Video și YouTube pentru diminuarea utilizării benzii de internet în Europa, Disney + a confirmat că va lansa serviciul VOD cu un bitrate mai mic în Marea Britanie și în alte câteva piețe europene cheie. Această decizie va contribui la evitarea congestionării internetului în timpul pandemiei Covid-19, când tot mult mai multe persoane lucrează de la distanță sau petrec mai mult timp acasă vizionând conținut online.

Kevin Mayer de la The Walt Disney Company a explicat: „În conformitate cu angajamentul Disney de a acționa cu responsabilitate, răspundem la solicitarea comisarului european Thierry Breton de a colabora pentru a asigura buna funcționare a infrastructurii de internet. Estimăm că va exista o cerere mare de vizionare a producțiilor din serviciul Disney+, de aceea instituim proactiv măsuri pentru a reduce cu cel puțin 25% utilizarea lățimii de bandă de către serviciul nostru pe toate piețele în care se lansează din 24 martie 2020. În zilele următoare vom monitoriza congestia pe Internet și vom colabora cu furnizorii de servicii de internet pentru a reduce și mai mult bitrate-ul dacă este necesar. Așteptăm cu nerăbdare lansarea Disney + și sperăm că va oferi un răgaz necesar familiilor în aceste perioadă provocatoare".


7 comentarii despre subiectul „Disney+ va diminua cu 25% bitrate-ul în timpul pandemiei Covid-19”:
Anonim

Ar fi smart daca l-ar lansa mai repede si in Romania, s-ar abona mai multa lume mai ales in timpul pandemiei.

Anonim

O sa se aboneze lumea cum s-au abonat si ma Netflix. Cativa pe ici, pe colo.

Anonim

Disney+ se lansează si in Romania, ultima data anunțata pentru Romania era octombrie 2020, dar probabil se va amana pana la Craciun sau inceputul anului 2021, din cauza pandemiei.

https://preview.disneyplus.com/ro/

Cristi

N-au niciun interes major fata de Romania. Ceilalti mari jucatori au intrat pt a-si imbunatati portofoliul. Stiu si ei ca romanii se aboneaza in stilul 3 - 4 adrese / cont, ca nu le vor intra bani seriosi. Deci si continutul pt Ro e limitat. Daca romanii ar decide sa plateasca, nu sa pirateze ori sa fenteze sistemul de abonare, cu siguranta ar avea un interes mai mare si un catalog pe masura.

Legat de compresie, Disney+ se vede destul de aiurea la imagini 4K stralucitoare, cu diferite nuante. Trecerea de la o culoare la cealalta (in acelasi cadru) e dominata de niste linii gri, aiurea.

Anonim

Cristi, ai testat serviciul cu biblioteca pentru Romania, pentru a trage aceste concluzii?

Daca da, spune-mi cum te-ai abonat și ai văzut că pentru Romania continutul e limitat, în condițiile în care Disney+ nu e lansat deocamdată in Romania! Vreau sa ma abonez si eu sa verific continutul pentru Romania, sa confirm sau sa infirm ceea ce spui tu.

Cristi

Nu vorbeam despre Disney+ ci despre "ceilalti mari jucatori". Citesti pe diagonala si apoi te grabesti sa ataci. Ma refeream la Netflix si Prime. Disney+ s-ar putea sa intre cu acelasi catalog peste tot, intrucat au continut propriu.

Anonim

Data viitoare exprima-te clar, că nu am de unde sa știu eu că atunci când ai spus "Știu si ei", te refereai offtopic la "ceilalti mari jucatori", din moment ce in propozițiile anterioare ai mentionat si pe Disney+, ontopic, dar si pe "ceilalti mari jucatori", offtopic. Eu am crezut ca te referi la subiectul articolului, nu offtopic la alti mari jucatori. Nu ma interseaza Netflix si alti mari jucatori si nici presupunerile pe baza unor analogii, mă interesează doar subiectul ontopic Disney+ al acestui articol.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile