miercuri, 18 martie 2020

Eurovision 2020 de la Rotterdam a fost anulat

EBU a anunțat anularea Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam.

"În ultimele săptămâni, am explorat multe opțiuni alternative pentru ca evenimentul-concurs Eurovision 2020 să se desfășoare. Cu toate acestea, incertitudinea creată de răspândirea COVID-19 în toată Europa, precum și restricțiile instituite de guvernele radio-difuzorilor participanți și de autoritățile olandeze, a determinat Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) să ia decizia dificilă de a nu continua evenimentul live așa cum a fost planificat. Sănătatea artiștilor, a personalului, a fanilor și a vizitatorilor, precum și situația din Olanda, Europa și din lume sunt la baza acestei decizii. Suntem foarte mândri că Eurovision Song Contest a unit telespectatorii în fiecare an și ca a atras audiențe importante, fără întrerupere, în ultimii 64 de ani. De aceea, noi, la fel ca și milioanele de telespectatori din întreaga lume, suntem extrem de întristați că evenimentul nu mai poate avea loc", se anunță pe websiteul evenimentului.

Jon Ola Sand, Supraveghetor executiv, a explicat: "Suntem profund dezamăgiți de această situație. EBU, împreună cu radio-difuzorul gazdă NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam vor continua să discute pentru a vedea dacă este posibil să susținem Eurovision Song Contest la Rotterdam în anul 2021. Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în procesul organizării unui mare concurs Eurovision, care trebuia să aibă loc anul acesta. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil din cauza unor factori care nu se află sub controlul nostru. Regretăm foarte mult această situație, dar vă pot promite: concursul Eurovision va reveni mai puternic ca niciodată."

Sietse Bakker, producător executiv, înțelege că mulți oameni sunt dezamăgiți de faptul că Eurovision Song Contest 2020 nu va avea loc: „Ne pare rău pentru artiștii din 41 de țări participante, pentru fanii care ne-au susținut mereu și au păstrat încrederea până în ultimul moment și, nu în ultimul rând, pentru echipa fantastică, care a muncit foarte mult în ultimele luni pentru a transforma această ediție cu numarul 65 într-un mare succes. Înțelegem și împărtășim aceeași dezamăgire. În același timp, ne dăm seama și că decizie și consecințele acesteia nu se compară cu provocările cu care se confruntă persoanele afectate, direct sau indirect, de coronavirus și de măsurile dificile, dar necesare."

"Dorim sa mulțumim întregii echipe de radio-difuzorului gazdă din Olanda și celor 41 de radiodifuzori ai serviciilor publice care au muncit atât de mult în planificarea evenimentului din acest an. Suntem cu toții dezamăgiți că Eurovision Song Contest nu va putea fi organizat în luna mai, dar ne simțim încrezători că întreaga familie Eurovision, din întreaga lume, va continua să ofere dragoste și sprijin reciproc în acest moment dificil", se concluzionează pe websiteul evenimentului.


6 comentarii despre subiectul „Eurovision 2020 de la Rotterdam a fost anulat”:
Anonim

pff, era primul an cand Romania avea ceva sanse reale! :-(

Anonim

O tragedie, erau atâtea piese bune anul ăsta :(

Gabriel

De mult nu mai era un concurs de talente.

Anonim

...sau România nu are talente reale, sau melodiile erau prost alese, și de aceea nu câștigam.
Acum chiar erau șanse un pic mai mari pentru România.

Andu

Problema e alta. Este un moment când nu mai e loc pentru micile rivalități intre națiuni. Inclusiv din acest motiv sunt anulate multe evenimente majore, cum e Eurovision-ul sau Campionatul European de fotbal Euro 2020, nu doar din cauza coronavirusului. Lumea e preocupată de cu totul alte probleme în acest moment, nu prea mai e interesata sa afle care națiune europeana cânta mai bine sau joaca mai bine fotbal. Astfel de evenimente sunt pentru timp de pace: acum e război cu coronavirusul. Problema urgentă e să găsim leac sau vaccin. Din păcate, marii medici, somități medicale ale lumii sau laureați ai premiului Nobel, s-au dovedit până acum zero barat, doar reclama ce a fost de ei. Pai dacă ei nu sunt capabili sa producă în luni de zile un vaccin pentru un virus înrudit cu gripa și cu alte boli studiate deja, ce sa mai vorbim dacă apare o molimă nouă, total necunoscuta până acum? În acest caz, filmele și serialele cu zombie, virusuri și sfârșitul lumii ar fi o mică glumă. Deci sa sperăm că mințile luminate ale omenirii vor reveni din nepăsare și concedii și își vor pune la muncă neuronii speciali pentru care sunt apreciați și plătiți.

constantin

Oricum Romania nu avea nicio sansa.VOCI sunt in Romania, talente sunt,dar nu au fost cautate acolo unde trebuie.Daca cei care au facut selectia se uitau pe youtube numai in ultimii doi ani la Vocea Romaniei,X Factor,sau chiar Romanii au talent,gaseau o gramada de VOCI foarte bune si aveau de unde alege,mai ales ca acolo se canta live.In cea ce priveste piesele,sunt destui compozitori cu piese bune,problema nu sunt compozitiile neaparat ci slectia vocilor competitive.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile