joi, 16 aprilie 2020

Altruism, camaraderie, curcubee și vată de zahăr, de Paște la Minimax

Două din cele trei filme de animație suedeze din seria „Pettson şi Findus” sunt programate în sâmbăta Paştelui la Minimax. Filmele sunt ecranizări ale celebrei serii omonime de cărți suedeze pentru copii, ce a debutat în librării în 1984, vânzându-se ulterior în 15 milioane de exemplare și traducându-se în 55 de limbi... În 2000, lumea lui Pettson şi Findus a fost recreată la scară reală la Muzeul pentru copii „Junibacken” din Stockholm, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

În ziua de Paște, copiii vor face cunoștință cu Balto, urmărind un maraton de trei filme cu acest erou. Balto este poate cel mai altruist personaj canin din filmele de animație, care va aduce medicamente, într-o călătorie de sute de kilometri plină de pericole, unei comunități amenințate de o epidemie gravă de difterie. Nu ne despărțim curând de acest personaj atașant, pentru că aventurile lui continuă în două noi filme, tot la Minimax.

Luni, 20 aprilie, este ziua micuțelor telespectatoare. Acestea sunt invitate la un maraton Barbie. Zâne, sirene, curcubee, nori din vată de zahăr compun un spațiu feeric pentru desfășurarea acțiunii. Valori precum camaraderia, a face echipă pentru a salva o situație, dragostea pentru animale transpar din cele trei filme programate de Minimax.


Iată o prezentare în detaliu a filmelor propuse de postul Minimax micilor telespectatori:

Sâmbătă, 18 aprilie: Pettson și Findus (2000), de la 13:25
În lungmetrajul de 85 de minute, vedem cum Pettson fermierul trăiește la micuța lui fermă, unde își cultivă pământul și îngrijește animalele. Cel mai bun prieten al său din rândul animalelor este Findus, pisica iubită, care îi aduce multe bucurii, cu care trăiește multe aventuri și care, prin caracterul său neastâmpărat, îl supără uneori pe fermier.

Sâmbătă, 18 aprilie: Pettson şi Findus - O mică neplăcere, o mare prietenie (2014), de la 18:50
În căutarea unui cămin, tânărul și curajosul motan Findus găsește adăpost la ferma bătrânului Pettson, rupând pentru totdeauna tăcerea din viața singuratică a bătrânului. Acesta este începutul unei prietenii minunate.

Duminică, 19 aprilie: Balto (1995), de la 13:45
Balto, pe jumătate husky, pe jumătate lup, nu ştie cărei rase îi aparţine cu adevărat. Însă, prietenii săi - gâsca rusească, puiul de urs polar şi frumoasa husky Genna - îl iubesc şi ştiu ce suflet nobil are. Într-o zi, în Alaska apare o epidemie gravă de difterie. Copiii se îmbolnăvesc pe rând şi situaţia e agravată de dificultatea circulaţiei din cauza unei furtuni mari. Nicio şansă ca medicamentele care ar putea salva vieţi să ajungă la copiii bolnavi, decât dacă o echipă de câini de tracţiune porneşte la drumul de 600 mile şi le duce medicamentele. Balto conduce echipa şi începe călătoria plină de pericole...

Duminică, 19 aprilie: Balto II: Aventurile unui lup (2002), de la 15:10
Balto a captat imaginaţia întregii lumi. Acum aventura continua şi de data aceasta Balto nu este singur. Balto devine tată şi toţi puii lui, cu excepţia lui Aleu, sunt daţi în îngrijirea unor familii cu un bun renume. Micuţa Aleu îşi da seama că nu va fi niciodată acceptată precum fraţii şi surorile sale, pentru că seamănă mai mult cu un lup decât cu un câine. Dezamăgită, porneşte în marea aventură de cunoaştere, încercând să-şi descopere locul în lume. Balto, îngrijorat, porneşte în căutarea ei şi astfel începe aventura lupului în alba sălbăticie a Alaskăi.

Duminică, 19 aprilie: Balto III: Aripile schimbării (2005), de la 16:30
Balto şi fiul său, Kodi, îşi dau seama că dezvoltarea tehnologică pune în pericol chiar şi viitorul câinilor de tracţiune, deoarece scrisorile şi coletele ajung mai repede în oraşul Nome cu avionul, decât cu sania trasă de câini. După o dispută crâncenă, se organizează o competiţie de livrare a scrisorilor cu participarea câinilor de tracţiune conduşi de Balto şi Duke, pilotul, al cărui avion este cu adevărat fascinant pentru Balto. Deoarece Duke nu ajunge la destinaţie deloc, câţiva câini sar în sus de bucurie că şi-au dovedit superioritatea atât de spectaculos, însă Balto ştie că s-a întâmplat ceva grav. Astfel, Balto, cu ajutorul lui Muk şi Luk, îşi propune să-i salveze pe Duke şi Boris şi porneşte în căutarea avionului prăbuşit. Însoţeşte-l pe Balto în măreaţa sa călătorie!

Luni, 20 aprilie, fetițele se vor bucura de un maraton de filme Barbie. Astfel, de la ora 15:00, Minimax difuzează Barbie Dreamtopia: Festivalul distracţiei (2017), film de animație de 50 minute. Barbie Dreamtopia este tărâmul de vis al lui Barbie, un univers magic complet nou imaginat de sora ei cea mai mică, Chelsea. Veniți să înotați împreună cu Barbie în râuri ca niște curcubee printre frumoase sirene și să zburați prin nori de vată de zahăr alături de zâne. Fie că cele două caută o baghetă magică, sau construiesc un hambar din lemn dulce, ori prepară o limonadă cu bule supersonice, călătoria celor două surori e plină de aventuri pe care nu veți vrea să le ratați.

De la ora 15:50, Minimax difuzează Barbie și delfinul magic (2018). Lungmetrajul de 70 de minute este pilotul pentru seria Dream House Adventures de la Mattel, în care protagoniste sunt Barbie și surorile ei, Skipper, Stacie și Chelsea. În această aventură subacvatică amuzantă, Barbie și surorile ei îl vizitează pe Ken care face un stagiu de vară cercetând viața delfinilor într-un recif de corali. În timp ce fac scufundări și explorează reciful, surorile descoperă delfini rari, în culorile curcubeului, care vin aici doar o dată pe an. Această descoperire uimitoare le încurajează să afle mai multe despre salvarea coralilor și a vieții marine din recif. În acest moment, o cunosc pe Isla, o nouă prietenă misterioasă care are, și ea, misiunea de a salva reciful de corali. Ceea ce părea o sarcină simplă se dovedește a fi o adevărată aventură atunci când se află că Isla este, de fapt, o sirenă. Dar Barbie și surorile ei nu au timp să se bucure că au o prietenă sirenă pentru că Isla are nevoie de ajutorul lor și al delfinilor curcubeu pentru misiunea ei de salvare - eliberarea din captivitate a delfinului de culoare verde Emerald. Barbie descoperă că delfinul este în institutul de cercetare în care lucrează Ken.

De la ora 17:00 Minimax difuzează Barbie: Dreamhouse Adventures - Misterul Sirenei Magice.
În lungmetrajul de animație de 90 de minute faceți cunoștință cu Barbie și cu cei mai buni prieteni ai ei, printre care vecinul Ken, în acest blog video animat de aventuri. Când toți pleacă în vacanță în Costa Rica pentru a filma un documentar despre balene, Barbie și prietenii își iau joburi de vară la un parc acvatic din Malibu.


Despre Minimax

Minimax este primul canal educativ pentru copii din România, care promovează un conţinut non-violent şi iniţiază proiecte care vin în sprijinul dezvoltării copiilor. Postul se adresează unui target de vârstă cuprins între 2 şi 12 ani. Minimax promovează o politică de programe diferită de celelalte posturi specializate, bazându-se pe desene pacifiste, care au şi o componentă educaţională puternică.


Niciun comentariu despre subiectul „Altruism, camaraderie, curcubee și vată de zahăr, de Paște la Minimax”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile