miercuri, 29 aprilie 2020

Regulă temporară: pot participa la premiile Oscar și filmele care nu au fost proiectate în cinematografe

Regulile actuale ale Academiei de Artă și Științe Cinematografice din Beverly Hills (California, SUA) statuează că filmele pot intra în competiția Oscar-urilor doar dacă au fost proiectate într-un cinematograf timp de cel puțin o săptămână. Dar, cum cinematografele sunt închise în timpul crizei de coronavirus (multe lansări de filme au fost amânate, iar alte producții au debutat direct pe platforme de streaming și/sau în format digital), organizatorii au anunțat că este necesară o excepție temporară.


"Academia crede cu tărie că nu există un mod mai adecvat de a experimenta magia filmelor decât acela de a le vedea într-un cinematograf. Cu toate acestea, pandemia de Covid-19 ne-a determinat să facem această excepție temporară de la regulile noastre de eligibilitate", a explicat președintele Academiei, David Rubin.

Academia a mai explicat că excepția se va încheia la redeschiderea cinematografelor.

În ultimii ani, în competiția pentru Oscar-uri au intrat și filme realizate pentru servicii de streaming, precum Netflix și Amazon, dar numai dacă au avut parte și o lansare la cinematografe. Însa modul în care Academia va sărbători prin premii Oscar filmele lansate în anul 2020 va fi diferit, mai ales din cauza incertitudinii cu privire la modul de funcționare a cinematografelor.

În unele cazuri, studiourile au ales să întârzie lansarea unor filme, care vor rata astfel premiile Oscar de anul viitor, pentru a avea o șansă mai bună de a obține un profit atunci când cinematografele vor funcționa normal. Totuși, când cinematografele se vor redeschide pe scară largă, vor exista restricții de amploare privind numărul de telespectatori din sălile de proiecție, pentru o perioadă semnificativă de timp.

În același timp, producătorii independenți cu bugete mici ar putea constata că nu mai pot finaliza planurile de a se lansa filmele lor în cinematografe, iar lansarea digitală ar rămâne singura soluție care sa funcționeze înainte de sfârșitul anului, mult mai avantajoasă financiar decât o amânare pe durata foarte mare. Deci giganții de streaming precum Netflix sunt probabil cel mai puțin afectați.

Astfel, la Oscar-urile din 2021 ar putea participa mai puține filme ale studiourilor celebre și mai multe filme independente, platformele de streaming continuând să înregistreze progrese semnificative. Dar incertitudinile cu privire la restul anului ar putea da naștere la posibilitatea ca regulile premiile Oscar să fie modificate suplimentar. Momentan, nimeni nu poate fi sigur de regulile exacte ale premiilor Oscar din următorii ani.

Pe lângă faptul că a anulat temporar regula privind obligativitatea proiecție filmului într-un cinematograf, Academia america de fim a decis, de asemenea, să îmbine cele două premii pentru sunet într-unul singur. Din anul 2021 va exista un singur premiu pentru "Cel mai bun sunet" în loc de premii separate pentru "Cel mai bun mixaj sonor" și "Cel mai bun montaj sonor".

A 93-a editie a Awards Academy va avea loc la Los Angeles pe 28 februarie 2021.


Un comentariu despre subiectul „Regulă temporară: pot participa la premiile Oscar și filmele care nu au fost proiectate în cinematografe”:
Anonim

Foarte bună regula, ar trebui sa rămână permanent.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile