miercuri, 8 aprilie 2020

Traficul de internet fix a crescut în medie cu 20,9%, iar cel mobil cu 12%

Conform datelor transmise de furnizorii de servicii de comunicații electronice, traficul total de date a crescut, în medie în ultima săptămână din luna martie, cu 12% în rețelele mobile și cu 20,9% în rețelele fixe, în timp ce traficul de voce a înregistrat creșteri medii de 22% în rețelele mobile și 22,7% în rețelele fixe. Traficul total de interconectare a crescut, în medie, cu 21% în rețelele mobile și cu 19% în rețelele fixe. Pentru prelucrarea datelor s-a luat ca referință sfârșitul lunii februarie 2020, când a fost înregistrat primul caz de infectare cu virusul COVID-19 în România, anunță ANCOM printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Date de la furnizori


Conform informațiilor transmise de furnizori, în rețelele mobile, traficul de date a înregistrat creșteri medii de 12% (fiind înregistrate creșteri între 7 % și 20%). În rețelele fixe, traficul de date a crescut în medie cu 20,9%, furnizorii raportând creșteri între 18% și 27%.

În rețelele mobile, traficul de voce a crescut în medie cu 22% (fiind înregistrate creșteri între 18,2 % și 24%), iar în rețelele fixe, cu 22,7%, furnizorii raportând creșteri între 8,5% și 44,7%.

Traficul total de interconectare raportat de furnizorii de comunicații electronice a înregistrat o creștere medie de 21% în rețelele mobile, fiind înregistrate creșteri între 17,7% și 24%. În rețelele fixe, traficul total de interconectare a crescut în medie cu 19%, fiind raportate creșteri între 6,3% și 41%.
În general, furnizorii au experimentat un număr în creștere de situații de congestie pe rețelele mobile de acces (peste 80% grad de încărcare a porturilor utilizate și a resurselor radio de acces).

Traficul de date total raportat de către principalele puncte comune de interconectare din România, peering plus tranzit, (IXPs) a crescut cu valori între 10% și 33%.

La solicitarea ANCOM, furnizorii au transmis creșterile medii ale traficului înregistrate la finalul lunii martie luând ca dată de referință (stare de normalitate) perioada în care s-a confirmat în Romania primul caz de COVID-19 (25 februarie 2020).

Asigurarea continuității furnizării serviciilor de comunicații


Pentru a asigura continuitatea furnizării serviciilor în cazul creșterii traficului de date, furnizorii au luat măsuri pentru a monitoriza mai eficient capacitatea disponibilă a rețelei și a interveni unde este necesar, dar și măsuri pentru modernizarea echipamentelor de rețea și simplificarea și eficientizarea procesului de achiziții.

Creşterea traficului de voce și de date vine în contextul implementării tot mai intense a muncii la distanță, a mutării cursurilor școlare și universitare în mediul online şi a creșterii semnificative a componentei de divertisment online.

ANCOM va monitoriza constant situația și măsurile luate de furnizori pentru a asigura funcționarea corespunzătoare a rețelelor și serviciilor publice de comunicații electronice, gradul de încărcare a rețelelor și eventualele congestii.


3 comentarii despre subiectul „Traficul de internet fix a crescut în medie cu 20,9%, iar cel mobil cu 12% ”:
Anonim

Sa vedeți ce o sa scadă lunile următoare cand or să vină facturile

Cristi

Pai tu ai abonament cu net limitat si plătești diferența de MB sau GB cu care depășești limita? Atunci schimba-ti tipul de abonament sau operatorul de internet fix si /sau mobil in secunda următoare, ai ales greșit.

Bogdan

Si o sa mai creasca daca se extinde fibra si rețelele 5G

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile