miercuri, 15 aprilie 2020

O nouă televiziune 4K în grila Vodafone Tv: Insight UHD

Vodafone Tv (fostul operator UPC România) a introdus în grila de cablu digital o nouă televiziune 4K: Insight UHD. Postul tv nu este localizat în limba română, dar este unul dintre cei mai importanți radiodifuzori 4K UHD HDR, creator de conținut și de formate tv.


Transmisia Insight UHD la Vodafone Tv România incorporează și tehnologiile HLG și Dolby Digital. Canalul intră oficial de mâine (din 16 aprilie) în premieră în România (azi este în teste), în grila digitală Vodafone (la pozitia 163).


Dintre noile programele de la Insight TV sunt de menționat "Sandboarding in Dragon Hill" (filmat în întregime în 8K), precum și producțiile de arte marțiale "Story of Masters" (cu actorul hollywoodian Dan Fogler) sau "Ghost Chasers: Exploring the Other Side" (care prezintă aventurile youtuberilor Josh și Cody).


Insight TV și-a construit o reputație în industrie ca fiind un radio-difuzor care forțează limitele rezoluției de difuzare și ale streaming digital. Suntem mereu în căutarea de modalități pentru a utiliza cele mai noi tehnologii", a spus pe 1 martie Natalie Boot, directorul vânzărilor media de la Insight TV.

Nu este confirmată oficial modalitatea prin care Vodafone preia acest post tv pentru redistribuție în rețeaua proprie de tv cablu, dar este de menționat că Insight Tv distribuie feed-ul său UHD la nivel european prin intermediul satelitului HOTBIRD 13E al Eutelsat, situat la poziția orbitală 13° Est. Acum două luni, Aymeric Genty, vicepreședinte regional pentru Europa de Vest și de Nord al Eutelsat, a explicat: "Suntem încântați să colaborăm cu Insight TV pentru a oferi operatorilor de televiziune cu plată acces la programele interesante ale acestui post tv".

Comentând lansarea de la Vodafone România, Rian Bester, CEO, Insight TV, a precizat: „Insight TV a evoluat semnificativ în ultimul an și suntem încântați să anunțăm că România a devenit a 46-a țară în care ne-am extins. În această perioadă dificilă în care oamenii se auto-izolează, sperăm că programele nostru vor oferi telespectatorilor din România și din întreaga lume o modalitate de evadare atât de necesară”.

Vodafone Tv (fostul UPC) mai oferă în grilă de tv cablu digital DVB-C și televiziunea Eurosport 4K. Astfel, abonații pachetelor digitale Vodafone au acces acum la două canale 4K la nivel național, care vor fi gratuite până pe 15 iunie 2020. După această dată calendaristică, abonații Vodafone care vor dori să vizioneze cele doua canale Ultra HD vor trebui sa plătească o extra-opțiune dedicată.


9 comentarii despre subiectul „O nouă televiziune 4K în grila Vodafone Tv: Insight UHD”:
Marius

Eurosport 4K au reușit să-l introducă în cele din urmă în toată țara? Că tare greu se mișcau.

Anonim

Da, asa se pare, e cam peste tot Eurosport 4K.

Sa revenim la subiectul principal. Insight are si HDR la Vodafone? Sau doar HLG? E codat sau la liber? Daca e codat, care e pachetul minim pentru receptie? Care e pozitia UPC? Care e frecventa? E pe aceeași frecventa cu Eurosport 4K?

Anonim

Are sunet AC3, 23 mbps bitrate, pe frecventa cu Eurosport 4K.

Insight UHD e criptat pe 163, mi se deschide cu Maxim+Sport, nu stiu in care pachet o fi.


Anonim

HLG e tot HDR, o versiune subsecventă a HDR, făcută pentru compatibilitate.

Anonim

Da. are HLG.

Marius

merge si cu play familia

Anonim

Nu toti care emit 4K HDR folosesc HLG.

Anonim

Atenție, HLG pentru 4K nu este tocmai ceea ce vă așteptați să fie. Mulți veți rămâne probabil dezamăgiți.

Anonim

Este exact ca HDR, daca va funcționează televizorul corect pe HLG pe DVB-C. Daca nu va funcționează corect HLG pe DVB-C, normal ca pare aiurea. Deci cumpărați-va televizoare care funcționează corect pe HLG si prin DVB-C, nu doar HLG online. In plus, unele canale sunt transmise si HDR, si HLG.

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (75) Digi (527) Focus Sat (246) FREESAT (24) iNES (25) Nextgen (80) Orange (211) Telekom (302) UPC (273) Vodafone (73)