miercuri, 13 mai 2020

Airbus furnizează comunicații prin satelit Agenției Europene de Apărare

Airbus a câștigat un nou contract cadru de comunicații prin satelit pentru misiunile militare și civile ale Uniunii Europene și ale statelor sale membre. Acest contract-cadru pe patru ani a fost atribuit de Agenția Europeană de Apărare (EDA) și este estimat a fi în valoare de zeci de milioane de euro.

Cu acest program de comunicații prin satelit, Airbus contribuie la construirea de capacități comune pentru apărarea europeană și la misiunile de menținere a păcii”, a declarat Dirk Hoke, directorul executiv al Airbus Defence and Space.

Contractul, denumit „Piața de telecomunicații prin satelit a Uniunii Europene”, va permite statelor membre ale UE să-și centralizeze comunicațiile prin satelit și să obțină un acces coordonat, mai economic și mai eficient, la aceste servicii. Aproximativ 32 de membri contribuitori, inclusiv 20 de ministere europene de apărare, pot acum accesa rapid și eficient soluții și servicii prin satelit prin intermediul Agenției Europene de Apărare, care furnizează membrilor proiectului „EU SatCom Market” capacități de comunicare prin satelit începând din anul 2012.

Aceste soluții de comunicații prin satelit pot fi implementate în toată lumea. Acestea joacă un rol esențial în misiunile europene de menținere a păcii și de securitate civilă și militară, precum și în misiunile de cooperare și dezvoltare tehnică și economică. Aceste servicii au fost deja utilizate cu succes de câțiva ani în mai multe misiuni și operațiuni civile și militare ale UE. Forțele armate ale statelor membre ale UE folosesc de asemenea aceste soluții.

Contractul „UE SatCom Market” acoperă furnizarea de comunicații prin satelit (în benzile de frecvență C, Ku, Ka și L), vânzarea și închirierea terminalelor, precum și furnizarea de „soluții la cheie”, în special în teatrele de operațiuni din afara Uniunii Europene. Pentru acest contract, Airbus colaborează cu Marlink, care va furniza unele dintre aceste terminale și servicii specifice benzilor de frecvențe L și Ku.

Furnizor de soluții de telecomunicații pentru utilizare militară și guvernamentală, Airbus asigură comunicații prin satelit la scară globală, în toate benzile de frecvențe comerciale și militare (L, C, Ku, Ka, X și UHF). De aceste servicii pot beneficia, de asemenea, operatorii europeni de servicii de strictă necesitate.


Niciun comentariu despre subiectul „Airbus furnizează comunicații prin satelit Agenției Europene de Apărare”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile