joi, 7 mai 2020

Licența CNA a B1 TV, prelungită. Oancea Sorin:"Urmează sa emitem și în HD"

S.C. B1 TV CHANNEL SRL București a solicitat prelungirea cu 9 ani a duratei de valabilitate a licenței audiovizuale acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe B1 Tv din București, cu modificarea structurii serviciului de programe. Licența audiovizuală S-TV 26 din 15 iunie 2010, cu modificările ulterioare, expira pe 30 mai 2020.

Formatul de principiu al televiziunii B1 Tv este tematic - știri și publicistică. Zona de difuzare este națională, orarul de difuzare este de 24 ore pe zi, iar formatul de difuzare este SD.

Structura serviciului de programe după sursa de proveniența este: producție proprie 81% (solicită 76%) și producții audiovizuale de la alți producători 19% (solicită 24%). Acționariatul societății rămâne nemodificat: Păunescu Gheorghe Constantin cu 50% și Oancea Sorin cu 50%.

Oancea Sorin, director general al B1 Tv Channel, a explicat planurile de viitor: "Au trecut 9 ani de când am obținut licența pentru noua societate. În toată perioada aceasta am reușit sa ne menținem într-un top al televiziunilor românești, depășind dificultățile unor perioade destul de tulburi".

"Anul acesta intenționăm sa trecem la HD, să facem o investiție de aproximativ 800.000 euro pentru trecerea la HD. Am închiriat spații suplimentare, le-am amenajat și pregătit tehnologic. Urmează doar echipamentele sa le mai cumpăram, lucru care ar fi trebuit sa fie realizat la momentul acesta. Dar aceasta pandemie ne-a întârziat un pic, deoarece cei mai mulți producători de astfel de echipamentele sunt din păcate din zona Chinei. Sperăm ca până în toamnă sa aducem cele mai multe dintre echipamente, iar undeva până la sfârșitul anului sa fim gata cu dotări absolut noi. Aceasta înseamnă platouri noi, regie nouă, MCR nou. Noi emitem deja în 16 9, urmează sa emitem și în HD", a mai explicat directorul general al B1 Tv Channel.

Societatea nu are datorii (conform certificatului de atestare fiscală) și nu deține alte licențe audiovizuale.

"Din perspectiva activității societalii comerciale, am reușit în perioada aceasta să ne plătim datoriile la stat. Suntem în momentul acesta fără nicio datorie de stat. Am reușit sa închidem o linie de credit cu care am lucrat în ultimii 9 ani. Din punct de vedere comercial suntem în regula. Din perspectiva editoriala, îmi place sa cred ca am reușit sa păstram o linie destul de echilibrata în aceasta perioadă tumultuoasă din ultimii ani și ne angajam sa o păstram în continuare, deoarece vremurile nu vor fi limpezi. Cred că, dimpotrivă, vor fi tot mai tumultuoase", a mai explicat Oancea Sorin, directorul general al B1 Tv Channel, care a avut cu membri CNA o discuție suplimentară prin actualizarea legislației actuale. Acesta discuție adiacentă o puteți citi dând click AICI.

Solicitările B1 TV CHANNEL SRL București au fost aprobate în unanimitate de către membrii CNA.


8 comentarii despre subiectul „Licența CNA a B1 TV, prelungită. Oancea Sorin:"Urmează sa emitem și în HD"”:
Anonim

Si sa se mute ei de pe calea victoriei? Au mai avut un timp platoul CanCan Tv (cand prezrnta Adrian Artene) intr-o alta zona, oare acolo se vor muta? Asta era tot farmecul acestei televiziuni care avea principala emisiune Nasul care emitea de acolo...

Anonim

Să emită HD, ce ? Poate doar dacă își schimbă grila de programe, trecând de la cele de tip radio la ... TV HD. Dar există potență financiară ? Din partea me le doresc tot binele.

Anonim

Bravo B1TV. Abia astept sa emiteti in HD

Anonim

CNA ar trebui să nu mai reînoiască licențele de emisie posturilor care nu emit cel puțin HD. Oricum probabil că nu mai există post tv SD care să poată supraviețui din veniturile aduse din audiență via publicitate. Iar bani aduși din alte părți înseamnă subordonarea politică față de cei care plătesc, așa cum este acum B1tv. Plăcut pentru unii, neplăcut pentru alții, dar parcă ne-am săturat de mizeria adusă de politică, mai vrem și altceva.

Anonim

Regula televiziunilor spune să nu crezi până nu vezi. PrimaTV se laudă de mai bine de 10 ani că va emite HD și au rămas vorbe. Tot mai mulți am ales să pastram doar o lista de canale favorite, numai HD/4K, ajunse acum la un număr rezonabil. Poate B1 va deveni cu adevarat HD, iar atunci unii dintre noi îl vom reîntroduce în lista canalelor favorite.

Cristy

Mai știți ceva de B1 TV HD ?

Anonim

@Cristy Deocamdata nu se stie nimic. Eu am si uitat ca B1 TV vrea sa emita in HD.

Anonim

@Cristy numai daca B1 TV anunta pe pagina lor de facebook sau pe site atunci vom stii. Eu personal ma documentez de pe acest site HD SATELIT in legatura cu canale TV recent aparute sau cu tranzitii de la SD la HD sau 4K

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile