vineri, 8 mai 2020

Player’s Cut, o săptămână dedicată Simonei Halep, în exclusivitate pe Eurosport 1 – din 11 mai

Între 11 și 17 mai, Eurosport îi reconectează pe fanii pasionați de tenis din România, care vor putea urmări în exclusivitate pe Eurosport 1 unele dintre cele mai speciale momente, interviuri exlcusive, precum și cele mai tari meciuri din cariera Simonei Halep, anunță Eurosport printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Player's Cut este o nouă emisiune exclusivă Eurosport care prezintă viața și cariera celor mai talentați jucători de tenis – în fiecare săptămână. De luni seară, emisiunea debutează cu dubla câștigătoare de Grand Slam, Simona Halep, și va trece în revistă cele mai intense meciuri din cariera sa de până acum. Mai mult, de-a lungul săptămânii, vor fi transmise din partea Simonei opinii și comentarii exclusive cu privire la meciurile ce urmează să fie difuzate.

Ca parte a transmisiunilor tematice despre Simona Halep din această săptămână, Eurosport va redifuza unele dintre cele mai bune meciuri ale jucătoarei, va găzdui o ediție specială a vodcastului Tennis Legends și va oferi o analiză cuprinzătoare a loviturilor sale, alături de interviuri cu persoanele care o cunosc cel mai bine pe campioana de la Wimbledon.

Player's Cut vine să îndeplinească promisiunea Eurosport de a relata întreaga poveste a carierei Simonei Halep, mergând dincolo de arhive și completând totodată imaginile din meciuri cu detalii unice și perspective noi, folosind tehnologii inovatoare.

Pe parcursul întregii săptămâni, Eurosport va redifuza 11 meciuri cheie ale carierei Simonei, alese chiar de aceasta. De la confruntarea cu Maria Sharapova din finala Roland-Garros 2014 la victoria împotriva lui Sloane Stephens din finala aceluiași turneu, patru ani mai târziu, Halep rememorează meciurile care i-au definit cariera până în prezent. De asemenea, telespectatorii pot urmări sâmbătă, 16 mai, un maraton de meciuri ale Simonei Halep, începând cu semifinala și finala de la Wimbledon de anul trecut.

Printre interviurile și analizele speciale, se numără:


Vodcast Tennis Legends


Simona Halep li se alătură lui Mats Wilander, Boris Becker și Justine Henin pentru o ediție specială a vodcastului Tennis Legends. Românca va povesti și analiza diferite subiecte din lumea tenisului, rememorând și cele mai importante momente ale carierei sale de până acum. Episodul va fi disponibil pe platformele Eurosport începând cu joi, 14 mai, iar videoclipuri scurte din cadrul vodcast-ului vor fi lansate de-a lungul săptămânii.

Zoom


Eurosport analizează forehand-ul Simonei Halep mai bine ca oricând într-un videoclip special de 90 de secunde. Disponibil pe toate platformele digitale și sociale, videoul urmărește detalii într-un mod atât de amănunțit, încât rezultatul a surprins-o chiar și pe Simona, atunci când au avut loc filmările în București.

60 Second Pro


Pentru cei care își doresc să aibă o lovitură câștigătoare de backhand la fel ca a unei duble câștigătoare de Grand Slam, Simona Halep va oferi cele mai bune sfaturi în acest episod special din 60 Second Pro.


Entourage


Eurosport va prezinta un interviu exclusiv cu unul dintre oamenii care o cunosc cel mai bine pe Simona Halep – antrenorul ei, Darren Cahill. Fiind alături de Simona la turnee în întreaga lume, Darren oferă o perspectivă unică asupra detaliilor care o fac pe româncă atât de bună – în Entourage.

Program difuzări:


Luni, 11 mai, ora 20:00
Halep v Sharapova, finala Roland-Garros 2014
Marți, 12 mai, ora 20:00
Halep v Ka. Pliskova, semifinale Roland-Garros 2017
Halep v Ostapenko, finala Roland-Garros 2017
Miercuri, 13 mai, ora 20:00
Halep v Kerber, sfert de finale Roland-Garros 2017
Halep v Muguruza, semifinale Roland-Garros 2018
Joi, 14 mai, ora 20:00
Halep v Stephens, finala Roland-Garros 2018
Vineri, 15 mai, ora 20:00
Halep v Keber, semifinale Australian Open 2018
Halep v Wozniacki, finala Australian Open 2018
Sâmbătă, 16 mai, ora 17:30
Halep v Svitolina, semifinale Wimbledon 2019
Halep v S. Williams, finala Wimbledon 2019
Halep v Kanepi, turul 1 Australian Open 2019
Halep v S. Williams, turul 4 Australian Open 2019
Duminică, 17 mai, ora 20:00
Halep v Azarenka, sfert de finale US Open 2015


Despre Eurosport

Eurosport, destinaţia pentru sport nr. 1 din Europa, stârneşte pasiunea pentru sport a fanilor şi îi conectează la cele mai importante evenimente sportive din lume. În calitate de Gazdă a transmisiunilor Jocurilor Olimpice în Europa, Eurosport a oferit experienţa supremă a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang 2018 pentru mai mulţi oameni, pe mai multe „ecrane” ca niciodată, prin intermediul canalelor locale Eurosport. În mod clar definite ca fiind Gazdele Ciclismului, ale Tenisului de Mare Şlem şi ale Sporturilor de Iarnă, canalele Eurosport - Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosportnews - au în total 242 de milioane de abonaţi, în 75 de ţări din Europa, zona Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu. Eurosport.com este website-ul de ştiri de sport nr.1 al Europei, cu o medie de 42 milioane de vizitatori unici pe lună şi, împreună cu aplicaţia Eurosport (disponibilă prin iOS şi Android), sunt unicele locuri unde fanii vor putea urmări online Eurosport în orice moment pe mobil sau tabletă. Eurosport Events este divizia specializată în administrarea şi promovarea evenimentelor sportive internaţionale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi corporate.eurosport.com.

UPDATE 11 mai 2020: În această seară, de la 20:00, Eurosport transmite finala din 2014 de la Roland-Garros – dintre Simona Halep și Maria Sharapova. Mai jos se află declarațiile Simonei cu privire la acest meci, rememorând unul dintre cele mai bune jocuri din cariera sa.

Eurosport: Ce îți amintești din acest meci?

Simona Halep: Acest meci a fost cel mai bun pe care-l jucasem vreodată până atunci. A fost și cea mai dificilă zi – din cauza emoțiilor, din cauza presiunii pe care o aveam asupra mea – să joc prima mea finală de Grand Slam împotriva Mariei Sharapova. Nu a fost ușor de gestionat acest lucru, însă a fost un meci grozav. Cred că am jucat cel mai bun tenis în acea zi. Am fost foarte aproape să câștig titlul, dar experiența ei și-a spus cuvântul, a fost mai bună decât mine în acea zi. Am însă amintiri grozave de atunci. Îmi amintesc cât de mult am plâns după meci, dar tot ce s-a întâmplat n-a făcut decât să mă ajute mai departe.

Eurosport:  Jucaseși la Madrid împotriva ei în urmă cu câteva săptămâni și reușiseși să câștigi primul set cu 6-1. Ți-a dat acest lucru speranțe în prima ta finală de Grand Slam, să crezi că ai o șansă de a câștiga, chiar dacă joci împotriva Mariei Sharapova?

Simona Halep: Exact. Asta s-a și întâmplat. Am condus la Madrid, dar nu am reușit să câștig. Apoi am simțit că am o șansă mai bună la Roland-Garros, dar tot nu am reușit. Poate că nu am fost pregătită să înfrunt o campioană în acel moment. Aveam nevoie de mai multă experiență și nu am fost foarte supărată după meciul acela. M-am gândit doar la lucrurile pozitive din acea luptă, fiindcă a fost o luptă. Am învățat foarte multe lucruri din acel meci, cu siguranță.

UPDATE 12 mai 2020: Marți, 12 mai, ora 20:00 – Halep v Ka. Pliskova, semifinala Roland-Garros 2017. În această seară, de la 20:00, Eurosport difuzează semifinala dintre Simona Halep și Karolina Pliskova de la Roland-Garros 2017, imediat după fiind transmisă finala cu Jelena Ostapenko. Mai jos se află declarațiile Simonei cu privire la semifinală.

Eurosport: Care era starea ta și ce-ți amintești de când a început turneul?

Simona Halep: Îmi amintesc că eram foarte încrezătoare pregătindu-mă pentru turneu. Am simțit că am șanse, motiv pentru care am jucat foarte bine meci de meci, crescând nivelul în fiecare zi. Am avut parte de meciuri dificile și două săptămâni bune, chiar dacă la final nu am fost deloc fericită. A fost un turneu bun și cu siguranță mi-a oferit și mai multă încredere că într-o zi voi câștiga.

Eurosport: În semifinale erai favorită în fața Karolinei Pliskova. Era un sentiment nou pentru tine?

Simona Halep: Da, am simțit un pic de presiune, dar jucasem de multe ori împotriva Karolinei în trecut și eram încrezătoare că există o șansă bună de a câștiga. Eram încrezătoare că jocul mă va ajuta și că știu cum va juca ea. Știam că pot câștiga și eram foarte motivată să o fac, dar mereu când joci cu ea ești foarte stresat cu privire la retur. Chiar dacă-mi place să returnez, sunt foarte stresată, fiindcă are un serviciu foarte, foarte puternic. Chiar dacă ea nu e o jucătoare care preferă zgura, știm cu toții că la Roland-Garros suprafața e ceva mai rapidă. Mingea sare puțin mai mult și vine mai rapid la tine, iar ea poate juca bine acolo.

Eurosport: Pare că acest contrast de stiluri de joc între tine și Karolina Pliskova este foarte interesant când jucați la nivel înalt.

Simona Halep: Da, este captivant. Știu că în fiecare meci va fi la fel. Trebuie să alerg, să țin mingea în joc și să o enervez returnând orice minge. Cel mai important lucru este să pot returna. Dacă pot face asta, simt că nu mai sunt așa stresată cu ea.

UPDATE 13 mai 2020: Simona Halep rememorează evenimentele importante ale anului 2018, dar și sfertul de finală împotriva lui Angelique Kerber de la Roland-Garros 2017, unul dintre cele mai grele din cariera ei. Astăzi, începând cu ora 20:00, Eurosport 1 transmite sfertul de finală din 2017, împreună cu semifinala din 2018 împotriva lui Garbine Muguruza.

Eurosport: Ce simți când te gândești la 2018?

Simona Halep: Este un sentiment cu adevărat special! Cu siguranță a fost cel mai bun an din viața mea, câștigând în sfârșit primul meu Grand Slam, și chiar la Roland-Garros, turneul meu preferat.

Eurosport: Deci Roland-Garros e turneul tău preferat. Cumva datorită suprafeței, după ce ai copilărit pe zgură, sau crezi că acolo ai cele mai mari șanse să câștigi?

Simona Halep: Are toate motivele să fie turneul meu preferat. În plus, ador Parisul. Mă simt ca acasă acolo, mai ales că am câștigat și la junioare. Să pot juca finala și la seniori mi-a oferit mai multă încredere. Când se apropie Roland-Garros, simt că am cea mai bună șansă să câștig un Grand Slam.

Eurosport: Amintește-ne cum s-a desfășurat meciul cu Angelique Kerber fără să dezvălui scorul.

Simona Halep: La Roland-Garros simțeam că mor în setul secund. Fiecare schimb de mingi avea 20 sau 25 de lovituri. Cineva m-a întrebat care e cel mai neplăcut sentiment pentru mine sau cea mai dificilă adversară și am spus că e atunci când joc contra lui Angelique Kerber. Este atât de puternică fizic încât simt că nu pot să lovesc decisiv împotriva ei. Bine, poate că loviturile decisive nu sunt punctul meu forte, dar împotriva ei este cel mai dificil. Acel meci a fost epic, pentru că mă simțeam încrezătoare că pot câștiga, dar niciodată nu știi când joci cu ea. Ai acel sentiment mixt, 50-50. Simți că trebuie să te lupți și să dai totul pentru a putea câștiga meciul. Am revenit atunci după ce am pierdut primul set, iar în setul decisiv m-am simțit mai puternică.


UPDATE 14 mai 2020: Pentru transmisiunile de astăzi, Eurosport trece în revistă câteva dintre declarațiile Simonei Halep vizavi de finala de la Roland-Garros din 2018, meci ce poate fi urmărit pe Eurosport 1, începând cu ora 20:00.

Eurosport: Cum te simți când vorbim despre Roland-Garros 2018?

Simona Halep: A fost ceva diferit. Înainte de finalele din trecut, Darren Cahill îmi spunea să intru pe teren și să dau tot ce pot, că am o finală în fața mea așa că orice s-ar întâmpla totul va fi bine. Nu e o dramă dacă pierzi o finală de Grand Slam. De data asta, însă, mi-a spus că trebuie să merg să o câștig, pentru că știm ce s-a întâmplat în 2017, când am așteptat victoria. Acum, înaintea meciului, mi-a spus că dacă vreau cu adevărat să o câștig, trebuie să urmăresc asta adevărat. De aceea, în unele momente, ca atunci când eram condusă cu un set și 2-0, am fost mai agresivă.

Simona Halep: Am urcat la fileu de câteva ori și am câștigat punctele. Apoi, a fost mult mai simplu să mă relaxez și să fiu agresivă. Sincer, nu mă așteptam ca Sloane să joace atât de bine pe zgură, unde credeam că am o șansă mai mare eu, însă pe teren lucrurile nu au stat așa cum am crezut. A jucat un meci incredibil. La final a fost unul dintre cele mai frumoase trăiri pe care le-am avut vreodată. Vizualizam asta în fiecare zi în anii în care am jucat acolo, așa că da, e cel mai frumos sentiment când știi că ești campioană la Roland-Garros.

În plus, mai jos găsiți și un dialog între Simona și Justine Henin, precum și gândurile celei din urmă cu privire la jocul și performanțele Simonei. Acestea au fost preluate din conversația pe care cele două au purtat-o în ediția specială a vodcast-ului „Tennis Legends”.

Simona Halep într-o ediție specială a vodcastului Tennis Legends, alături de Justine Henin

Ce anume făcea jocul lui Justine Henin atât de atractiv pentru tine când erai copil?

Totul! În primul rând, avem aceeași înălțime, iar asta m-a făcut să mă gândesc că am o șansă, iar apoi backhand-ul, chiar dacă nu îl joc cu o singură mână, iubeam backhand-ul tău, Justine! Am copiat și mișcarea din teren. Mereu a avut picioare puternice și juca foarte aproape de linia de fund. Am încercat să copiez asta, dar nu a fost perfect, pentru că uneori eram foarte departe de linie. Știam însă că este cel mai bun lucru pe care-l pot face, fiindcă nu sunt foarte înaltă. Aveam mereu asta în minte.

La ce te gândeai când loveai mingea împotriva lui Sloane Stephens?

În acel moment, scorul era 5-1 și nu mă simțeam stresată. Aveam emoții, îmi aduc aminte că m-am și oprit din serviciu o dată. M-am oprit și m-am gândit „acesta este momentul, trebuie să îmi intre primul serviciu”. Asta e tot ce aveam în minte. Am reușit, iar ea și-a ratat lovitura de forehand. Îmi amintesc acel punct și cred că o voi face tot restul vieții.

Te simțeai sub presiune când ai jucat cu Sloane în acea finală?

M-am simțit sub presiune, da. Am simțit că nu voi mai câștiga vreun Grand Slam, că nu pot face față. Am mai jucat cu Sloane în trecut și am câștigat, așa că mi-am spus că dacă nu câștig nici acum finala, înseamnă că nu pot să fac față presiunii și emoțiilor. Eram condusă cu un set și 2-0 și mi-am spus că nu am nicio șansă continuând să joc așa. În acel moment am decis să schimb ceva și să fiu mai agresivă. Mi-am zis că nu am nimic de pierdut, că totul e pierdut deja, și să încerc ceva diferit. A funcționat. Dar ea a jucat incredibil. Sincer, nu am mai văzut-o jucând așa bine pe zgură. A fost incredibilă în acea zi.

Cum de te-ai simțit mai relaxată după ce ai pierdut primul set?

Știam că dacă vom ajunge în setul decisiv, eu voi avea prima șansă. În majoritatea meciurilor jucate de mine care au ajuns în setul decisiv, am câștigat. Mă simt puternică fizic mereu când joc, dar nu știu, poate că încep prea lent și las emoțiile să mă stăpânească. Sunt o persoană foarte emotivă și mă stresez uneori din nimic. De aceea încep mai lent. Nu am găsit o explicație încă, deci lucrez la asta. Poate mă puteți ajuta voi!

Te-a schimbat câștigarea primului Grand Slam?

Am auzit mulți oameni care spun că unii jucători intră în depresie după câștigarea primului Grand Slam, fiindcă își imaginau că va fi ceva uriaș și de fapt nu e așa un lucru mare. Eu n-am avut parte de așa ceva. M-am simțit normal, nu m-am schimbat. Am început să mă gândesc la pașii următori, la care va fi următorul nivel. Între timp, multă lumea mi-a spus că acum că am câștigat primul Grand Slam, voi fi mai relaxată și voi mai câștiga. E de fapt greșit. Acum ești sub presiune constant, ai o obligație de a câștiga. Există presiune în fiecare meci. Trebuie să recunoști asta, să accepți și să te gândești la perspectiva largă. Asta am învățat de la Darren. Privește lucrurile în ansamblu, nu numai ce se întâmplă într-o zi. În opinia mea, câștigarea Openului Francez nu mi-a schimbat personalitatea. Trăiesc exact la fel. Nimic nu s-a schimbat pentru mine. Mă simt mai încrezătoare, mai împlinită. Sunt mai relaxată, dar simt și presiune.

Justine Henin într-o ediție specială a vodcastului Tennis Legends, alături de Simona Halep

Ce părere ai despre rezistența de care a dat dovadă Simona pentru a câștiga o finală de Grand Slam, după ce a pierdut trei la rând?

Nu pot decât să admir felul în care Simona a gestionat totul. Eu am pierdut o finală, dar să pierzi trei în situații atât de delicate... e dificil. Dacă privim înapoi, Simona a pierdut cu Sharapova, însă înfrângerea în fata lui Ostapenko a fost probabil extrem de dureroasă. Apoi a revenit puternic în Australia și a trecut prin meciuri foarte dificile, însă tot a pierdut. Chiar dacă ești o fire pozitivă, ca să revii după ce ai pierdut acel prim set cu Stephens e nevoie de o mentalitate foarte puternică. Admir asta mult la ea. Eu am pierdut prima mea finală de Grand Slam în fața lui Venus Williams. Eram foarte tânără, aveam 19 ani. Cu câteva săptămâni înainte pierdusem în semifinale la Roland-Garros având 6-2, 4-2 și 15-40 pe serviciul lui Kim Clijsters. A fost dureros, dar trebuie să te ridici în aceste momente. Mă întrebam dacă Simona a avut acel sentiment de „da, o să fie aceeași poveste din nou” după ce a pierdut acel prim set.

Ce părere ai despre puterea psihică a Simonei?

Vorbim aici despre ce anume îi face pe marii campioni și jucători să fie așa, chiar și pe plan mental. Cred că e grozav pentru tinerii jucători de astăzi să înțeleagă că trebuie să investească în viitor, cum spune Darren Cahill. Faptul că a spus „ok, ai luptat, ai dovedit de ce ești în stare, ai învățat și dacă poți învăța din experiențe, vei reveni mai puternic”. Înfrângerea uneori nu este punctul final, dar în cazul Simonei, trebuie să recunosc că după ce s-a întâmplat de trei ori, este impresionant ce a reușit. Dacă privim înapoi în istorie, probabil nu găsim multe astfel de situații, ceea ce dovedește că mental trebuie să fii foarte puternică.

UPDATE 15 mai 2020:

Vineri, 15 mai, începând cu ora 20:00:

Halep v Kerber, semifinalele Australian Open 2018
Halep v Wozniacki, finala Australian Open 2018

Vineri, 15 mai, ora 20:00 – Halep v Kerber, semifinalele Australian Open 2018

Eurosport: Cum te-ai simțit după acest turneu?

Simona Halep: A fost extenuant. După acest turneu am făcut o recuperare de două săptămâni, meciuri fiind extrem de dificile. În mod normal, nu joc meciuri atât de lungi. Poate joc unul, dar apoi am parte de o pauză. Acel turneu a fost foarte lung și extenuant pentru mine.

Eurosport: Ce îți amintești din meciul din turul trei cu Lauren Davis?

Simona Halep: Am avut puțin noroc în acel meci, pentru că, să fim serioși, a avut trei mingi de meci, cred, la 6-5 și 40-0 în setul trei. Cred că i-a fost puțin frică de victorie în acel meci și a ratat câteva forehand-uri ușoare. Apoi am primit încredere. Mi-am spus că nu poate să câștige acest meci din cauza aspectelor mentale. În acel moment am prins încredere, am devenit mai pozitivă și mi-am spus că dacă ajung la egalitate, am o șansă să câștig. Apoi pur și simplu m-am luptat. Nu am nicio idee cum am câștigat acel meci, cum am reușit să rămân calmă. Știți, să rămân calmă pe teren nu este tocmai punctul meu forte. Atunci am fost ok.

Eurosport: Care sunt amintirile tale legate de semifinala cu Angie Kerber?

Simona Halep: A fost un meci grozav. Am reușit să câștig și m-am simțit puternică după. Mi-am spus că orice este posibil pe parcursul unui meci. Am reușit să-mi mut atenția pe adversar în final, pentru că știam că este foarte obosită și că dacă îmi împing puțin limitele, am o șansă. Am făcut asta în fiecare minut jucat și poate că de aceea am reușit în final să câștig meciul.


Vineri, 15 mai, ora 20:00 – Halep v Wozniacki, finala Australian Open 2018

Eurosport: Finala din 2018 cu Caroline Wozniacki... Fizic, trebuie să fi simțit efectele meciurilor precedente înainte de finală?

Simona Halep: Da, simțeam încă durere în mușchi, dar vizavi de acea finală am un singur regret. Nu am fost dezamăgită că am pierdut-o, pentru că mi-am consumat toată energia în acel turneu, până la finală. Nu credeam că sunt în stare să mai joc încă un meci de trei seturi, contra lui Wozniacki, care nu greșește niciodată. Singurul meu regret după acea partidă a fost că nu am știut să gestionez acea pauză pe care am avut-o la 4-3, când conduceam în setul decisiv. Am luat o pauză foarte lungă, nu am rămas concentrată la ce aveam de făcut și am pierdut din energie. Nu am putut să fac mai mult. Acela este singurul regret. În rest, nu am regrete, fiindcă am dat tot ce am avut.

Eurosport: Câștigarea primului Grand Slam era miza pentru ambele. Spune-ne ce fel de emoții ai simțit, emoții pe care și Caroline trebuie să le fi simțit.

Simona Halep: Da, cred că a fost cam la fel pentru ambele, dar în acel moment pot spune că ea era mai experimentată decât mine. Ea fusese numărul 1 mondial mult timp, a câștigat atât de multe turnee mari până atunci, așa că simțeam că e ușor deasupra mea datorită experiențelor din ultimii ani. Nu am simțit însă presiune negativă, să simt că e mult mai bună decât mine. Nu am simțit asta și nu m-am gândit la asta, dar știam că era nevoie de multă muncă pentru a încheia acel meci. Era și extrem de cald. Incredibil de cald în acea zi.


Sâmbătă, 16 mai, începând cu ora 20:00:

Halep v Kanepi, turul 1 Australian Open 2019
Halep v S. Williams, turul 4 Australian Open 2019

Sâmbătă, 16 mai, ora 20:00 – Halep v Kanepi, turul 1 Australian Open 2019

Eurosport: Ce-ți amintești legat de acel meci cu Kaia Kanepi, o adversară de coșmar pentru turul 1?

Simona Halep: M-am înverzit! I-am spus lui Darren Cahill că este imposibil, că nu are cum să fie adevărat, iar el mi-a arătat telefonul său și mi-a zis că e adevărat. Mi-am amintit că la US Open nu am lovit nicio minge timp de un set. Am părăsit terenul foarte supărată și dezamăgită.

Simona Halep: Darren mi-a zis ceva interesant, însă. Mi-a zis că o jucătoare ca mine nu poate pierde de două ori la rând cu aceeași adversară. Mi-am spus ok, trebuie să studiez și să văd ce am simțit în acel meci, să fac totul mai bine. Am știut că dacă lupt pentru orice minge și nu îi ofer puncte ușoare am o șansă să o stresez, așa că asta am făcut.


Sâmbătă, 16 mai, ora 20:00 – Halep v S. Williams, turul 4 Australian Open 2019

Eurosport: Ai învins-o pe Sofia Kenin, pe Venus Williams, și apoi ai înfruntat-o pe Serena Williams. Cum ai intrat în acel meci, ea fiind o adversară puternică?

Simona Halep: Mereu este dificil când joci împotriva ei. Este foarte puternică, o admir mult și ceea ce continuă să facă în tenis este uimitor. A fost dificil și din cauză că am jucat cu sora ei înainte, iar apoi a trebuit să joc cu Serena. A fost puțină presiune în plus în acel turneu, dar în fiecare meci jucat împotriva ei am învățat lucruri și m-am bucurat că meciul a fost lung. Am fost fericită că am ținut aproape mereu și am fost aproape să câștig. Acest meci m-a ajutat mult la Wimbledon, când am câștigat cel mai mare meci din carieră.

Eurosport: În finala de la Wimbledon tu ai fost cea care a dominat-o pe Serena, tu ai lovit mingea devreme și Serena a părut că nu poate să țină pasul cu tine. În meciul de la Australian Open ai simțit că ai învățat acest lucru, că trebuie să lovești mai puternic și să fii mai agresivă?

Simona Halep: Nu pot să lovesc mai tare ca ea și nu o pot domina prin putere. Niciodată în viața asta nu aș putea! Știam însă că dacă joc rapid nu are timp să intre în meci și să lovească puternic. Așadar, după acel meci de la Australian Open m-am gândit că aceasta trebuie să fie cheia împotriva Serenei. Îmi aduc aminte și de acel meci de la WTA Final, când am jucat împotriva ei și am câștigat foarte rapid. Asta aveam în minte și la Wimbledon, exact asta s-a întâmplat.


Duminică, 17 mai, începând cu ora 20:00:

Halep v Azarenka, sferturi de finală US Open 2015

Eurosport: Ce-ți amintești despre meciul acesta? Erai cap de serie numărul 2, în timp ce Azarenka era cap de serie 20, dar câștigase câteva Grand Slam-uri.

Simona Halep: Sigur, simți presiunea. Chiar și dacă nu joacă pentru o perioadă, mereu simți presiunea cu jucătoare ca ea. Ele știu să gestioneze astfel de meciuri, știu cum să joace pe scena mare. Pentru mine 2015 era doar începutul și da, eram stresată. Știam că nu contează clasamentul în acel punct. Trebuia să mă concentrez pe joc cu toate resursele pentru a câștiga în fața ei. Nu a fost ușor, a jucat extrem de bine și am avut noroc și cu ploaia. Meciul s-a oprit și am revenit pe teren foarte încrezătoare că pot câștiga, iar în final am reușit.

Eurosport: Ce ai învățat din acel meci legat de ce e de făcut pentru a învinge cele mai bune jucătoare din lume?

Simona Halep: Cred că am învățat mai mult despre jucătoarele care lovesc puternic, căci și ea se încadrează în categorie. Trebuie să le faci să alerge mult. Am învățat atunci că dacă le dai o minge în plus înapoi și le pui să alerge, ai o șansă în plus în poziția mea. Nu sunt foarte puternică, nu am un serviciu puternic, așa că trebuie să mă concentrez pe ce fac eu mai bine: să returnez foarte precis și să o fac să se miște, să alerge. Cu aceste lucruri am reușit să înving marile jucătoare.


Un comentariu despre subiectul „Player’s Cut, o săptămână dedicată Simonei Halep, în exclusivitate pe Eurosport 1 – din 11 mai”:
Anonim

Simona e cea mai buna sportiva a României in acest moment si in ultimii ani.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile