vineri, 29 mai 2020

Reportaj tv în 8K: „Makerspace - paradisul prototipurilor”, premieră de la televiziunea germană WELT

Televiziunea privată de știri WELT anunță premiera pe 30 mai 2020 a unui reportaj de televiziune filmat în 8K. Producția va fi prezentată în calitate 8K pentru utilizatorii de televizoare Samsung 8K din acest an, prin intermediul canalului de YouTube al televiziunii menționate. Premiera la televiziune a reportajului va fi difuzată în HD, la o dată ulterioară.

Makerspace este un atelier de înaltă tehnologie accesibil publicului pe terenurile Universității Tehnice din Munchen. Fie că este vorba despre o mașină de găurit specială sau un nou tip de imprimantă 3D, inventatorii creativi și fondatorii de start-up-uri vor găsi echipamentul și asistența potrivită pentru a-și pune în aplicare ideile și a le testa în practică. Aici au început povești de succes inovatoare, cum ar fi placa Curfboard, soluția hands-free ProGlove pentru scanat coduri de bare sau prototipul trenului Hyperloop de mare viteză, dezvoltat de o echipă de studenți.

Într-unul dintre cele mai mari ateliere de prototipuri din Europa, tehnologia de fabricație modernă este utilizată pentru a pune ideile în practică. Șeful atelierului din nordul Munchen-ului este Dr. Dirk Rossberg. Inginerului i-a venit cu ideea atelierului în timpul unei șederi în Silicon Valley: „Mi se pare fascinant să poți dezvolta idei în mintea ta și apoi să le transformi într-un produs de care oamenii să poată beneficia”, spune Rossberg. Reportajul „Makerspace - paradisul prototipurilor” arată modul în care unele dintre aceste idei au fost puse în practică.

Într-un fel, chiar și acest reportaj este el însuși un prototip, deoarece cu acest reportaj WELT oferă pentru prima dată o producție filmată în 8K. Reportajul va fi disponibil pe canalul YouTube al WELT, de sâmbătă, 30 mai 2020. WELT a autorizat reportajul către Samsung. Posesorii Samsung 8K TV din acest an, precum modelul Q950T, îi pot urmări în calitate 8K pe YouTube. Premiera tv a reportajului de pe WELT (în versiunea HD) va fi difuzată duminică, 21 iunie 2020, la ora la României 9:25 a.m.

Reportajul „Makerspace - paradisul prototipurilor” a fost realizat de Timo Zorn (regizor) și Florian Friedrich (imagine) și filmat cu o cameră digitală de filme RED Ranger 8K, cu o rezoluție de 35 de megapixeli.

Televiziunea germană Welt este transmisa prin sateliții Astra de la 19,2 grade Est, criptat în versiune HD (pe frecvența 10773), dar la liber în versiune SD, pe frecvența 12545, polarizare orizontală, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S QPSK.


9 comentarii despre subiectul „Reportaj tv în 8K: „Makerspace - paradisul prototipurilor”, premieră de la televiziunea germană WELT”:
Anonim

Ei trec la 8K, iar noi avem televiziuni "cu pretenții" care emit SD. Partea bună este că audiența a început să emită pretenții și să fie selectivă, televiziunile SD având audiențe potrivite pentru coada clasamentului.

gogu

matale ai vazut gresit , redarea 8k e pe you tube .... pe cablu HD . iar pt o posturile de stiri nu e musai 4k.. sau hd!

Anonim

D-le gogu, conform teoriei pe care o emani, pentru știri sunt suficiente posturile de radio. Altfel, de ce ne-am mai lua televizoare 4K, dacă tot "nu e nevoie" :)

gogu

nr. anonim ... chiar iti trebuie detalii in 4k pt o stire ? standard digital sau hd iti strica ochii cumva ? nu poti vedea detali ,alunitele ,parul din nas ale prezentatorilor ? 4 k-ul e cu "dedicatie" pt multimedia filme ,jocuri . de fapt 4 k la filme e 2k upscaling ... nu mai intru in detalii sa iti explic de ce , imi pierd timpul aiurea....

Costin

@Gogu, rezoluția 4K nu au fost creată special pentru filme și jocuri. Poate fi utilizată la fel de bine la orice alt conținut video, inclusiv emisiuni, videoclipuri muzicale, seriale, documentare, reportaje, talk-show-uri sau ȘTIRI. Ceea ce vrei tu sa spui este că în prezent este folosită mai mult pentru filme și jocuri (deși ai omis serialele, videoclipurile și filmele documentare, care folosesc destul de mult rezoluția 4K, sau transmisiile sportive, care au fost promotorul acestei rezoluții ). Dar în niciun caz rezoluția 4K nu este dedicată doar pentru filme și jocuri. La fel și rezoluția Full HD, ca oricare alta, a inceput sa fie inițial utilizată pentru filme (discuri Blu-Ray) și jocuri și a sfârșit prin a fi prezentă și pe canalele de știri, emisiuni, talk-show-uri etc. Totul este doar o problema de timp, în niciun caz nu a existat și nu există o astfel de "dedicație" a utilizării rezoluției 4K. Nicio rezoluție nu a fost concepută cu astfel de dedicații de utilizare.

gogu

Costin , de fapt 4 k -ul nu a fost creat pt televizune ci pt salile de cinema in format digital ! apoi pt jocurile pc unde diferenta de detalii e uriasa fata de un film sau un clip video, documentar in format 4 k hdr ,hlg ,dv ,etc.... deh, alta tehnologie de procesare a imaginii pe care o da gpu-ul unui monitor 4k !

Anonim

@gogu: hai, ca deja exagerezi! Pentru cine, pentru ne-cine... Da, vreau stirile in HD sau chiar 4K , daca se poate. SD imi strica ochiul pe 65". La stiri nu se dau doar moacele prezentatorilor, asa cum ai scris in cel de-al doilea post.

Anonim

Gogule, știrile de azi sunt cam aceleași, iar pentru a le afla este suficient difuzorul mono al unui radio. Dar cei care avem televizoare 4k sau HD putem avea pretenții conforme cu gadgeturile de care dispunem, că de-aia le-am cumpărat, nu că sa facem rating celor care nu pot sau nu vor ("merge și așa", este o păguboasă vorbă autohtonă) să ofere mai mult de un SD că cel din urmă cu jumătate de secol.

Anonim

Documentarul este difuzat in dimineta aceasta in 4K pe canalul UHD1 de pe Astra 19,2 Est, la ora Germaniei 08:25 pe Welt UHD de pe UHD1.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile