duminică, 21 iunie 2020

După trei decenii, RTL Germania renunță la Formula 1 în favoarea fotbalului

După ce sezonul din acest an se va încheia, RTL Germania nu va mai difuza în direct cursele de Formula 1, pe care radio-difuzorul le-a transmis la liber începând din anul 1991.

"Când există concurenți puternici care sunt pregătiți să ofere o sumă dublă comparativ cu ceea ce putem noi plăti, atunci suntem forțați să ne retragem. RTL va încerca să prezinte telespectatorilor și alte evenimente sportive atractive, dar este clar că limitele economice vor juca un rol important, precum și schimbarea mediului concurențial. Am difuzat Formula 1 de trei decenii, cu multă dragoste și pasiune. Televiziunea RTL va fi pentru totdeauna asociată cu cele mai vizionate, cele mai emoționante momente de neuitat din această competiție auto de top", a spus Manfred Loppe, șeful departamentul de sport al televiziunii RTL.

Într-adevăr, RTL a transmis întreaga perioadă de aur în Formula 1 a Germaniei, dominația lui Schumacher, Vettel și apoi Mercedes. Succesul lui Michael Schumacher cu cele șapte titluri mondiale a determinat o adevărată euforie de Formula 1 în Germania: RTL avea, în anul 2001, o medie 10,44 milioane de telespectatori la fiecare cursă.

"Acum ne vom concentra toată energia, pasiunea și emoția asupra fotbalului, care este sportul rege, și asupra pachetului nostru de drepturi de televizare, dobândite recent”, a precizat Jörg Graf, directorul RTL.

Începând cu anul viitor, Mediengruppe RTL Deutschland se va concentra pe portofoliul său extins de drepturi tv din fotbal. Acesta include meciuri internaționale ale echipei naționale a Germaniei, UEFA Europa League și nou-creată UEFA Europa Conference League. La începutul anului, radio-difuzorul a obținut drepturi de difuzare pe canalele și platformele sale pentru toate cele 282 de meciuri din sezoanele 2021 - 2024.


3 comentarii despre subiectul „După trei decenii, RTL Germania renunță la Formula 1 în favoarea fotbalului”:
Anonim

Posibil ca Sky sa aibă exclusivitate...

Anonim

Păi singurul competitor ar fi cei de la Sky

vali

Dar in Ro mai tranmite cineva F1?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile