sâmbătă, 20 iunie 2020

Republica Moldova: tv prin protocol IP în creștere, cablu tv în scădere

Numărul total al abonaților la serviciile de televiziune cu plată, dar și volumul total al vânzărilor pe această piață au crescut în primele trei luni ale anului 2020 în Republica Moldova, arată datele statistice ale Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice.


Astfel, numărul total al abonaților a crescut, timp de trei luni, cu 3,4%, ajungând la 346700. Creșterea respectivă se datorează creșterii numărului de abonați ai serviciilor tv prin protocol IP, cu 8,6%, însumând 196000. Numărul abonaților conectați prin cablu coaxial a scăzut cu 2,7% și au constituit 150700 mii.

Aceleași date arată că 74,6% din abonați au avut acces la semnal în format digital, iar 25,4% la semnal în format analogic. În primele trei luni ale anului, rata de penetrare a serviciilor TV cu plată, raportată la 100 de gospodării, a crescut cu 1,2%. și a ajuns la 37,5%.

Conform datelor raportate către ANRCETI de 46 furnizori activi de servicii TV cu plată, volumul total al vânzărilor realizate din serviciile TV cu plată a crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2019, cu 10,9%, ajungând la 46 milioane lei. Creșterea respectivă a fost determinată de majorarea veniturilor realizate din vânzarea serviciilor tv prin protocol IP, care au crescut cu 45,4% și au totalizat 30,6 milioane lei, în timp ce veniturile obținute din serviciile TV prin cablu coaxial au scăzut cu 24,5% și au însumat 15,4 milioane lei. Venitul mediu lunar per abonat (ARPU) a crescut în perioada respectivă cu 7,6%, la 45 lei.

La sfârșitul perioadei de raportare, cei mai mari furnizori de servicii TV contra plată au deținut, în funcție de cifra de afaceri, următoarele cote de piață: Moldtelecom - 33%, TV BOX – 31,1%, Orange Moldova – 6,2%. Cota cumulată de piață a celorlalți furnizori a fost de 29,8%.


6 comentarii despre subiectul „Republica Moldova: tv prin protocol IP în creștere, cablu tv în scădere”:
Anonim

Pana la urmă ce este mai avantajos, cablu tv sau iptv?

Anonim

Iptv e mai scump dar evident mai bun... Strict legat de pret, cablu e mai avantajos

Anonim

DTH-sul e cel mai bun ca NU depinzi de nimeni decat direct de la Sursa!!

Cristian

Si la DTH depinzi de multe, de la furnizorii semnalului către providerul DTH până la buna funcționare a sistemului de uplink, a satelitului si a sistemului de recepție. Dar după cum vezi aici la aceasta știre nu se discută despre DTH, ci doar despre IPTV și cablu tv, că e vorba de Republica Moldova, nu de România.

Anonim

ok,dar noi anca NU am scapat de cabluri cum sunt an alte tari Emblematice.

Anonim

Nici nu vom scăpa.Trendul e sa se păstreze fibra si sa se renunțe la DTH, nu invers.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile