vineri, 24 iulie 2020

Percheziții la 71 de persoane implicate în furnizarea ilegală de conținut media în Italia

În dimineața zilei de 16 iulie 2020, Guardia di Finanza din Veneția a pus sechestru preventiv pe un website (care a fost ulterior închis) utilizat pentru vizionarea ilegală de posturi de televiziune cu plată, filme, seriale și alte programe la cerere, și a confiscat 11 carduri Postepay utilizate în infracțiune. În același timp, au fost efectuate percheziții în 32 de provincii italiene împotriva a 71 de persoane implicate în infracțiune.
Investigațiile au fost demarate la începutul anului 2019 de către Unitatea de Poliție din Veneția care, în urma monitorizării Internetului, a identificat un site web care, prin înregistrarea și plata unei sume de bani prin carduri speciale Postepay, le-a oferit utilizatorilor privați acces ilegal la conținut de la importante platforme cu plată (SKY, DAZN, MEDIASET, INFINITY și SPOTIFY), precum și la aproximativ 50.000 de elemente de conținut pentru divertisment multimedia de diferite tipuri (filme, seriale, evenimente sportive și multe altele).

Ancheta Poliției a constatat trei niveluri implicate în sistemul infracțional:

- primul nivel, format din 22 de persoane care, după ce au decriptat semnalul achiziționat de la principalele platforme TV cu plată, l-au distribuit în mod ilicit pe internet printr-un site web;
- al doilea nivel, format din 48 de redistribuitori care retransmiteau conținutul multimedia prin streaming către clienți;
- al treilea nivel, format din peste 65.000 de clienți finali, care au vizualizat conținutul după ce s-au înregistrat pe site și au plătit 10 euro lunar prin carduri speciale Postepay.

Investigațiile au constatat că respectivele carduri de plată erau gestionate de 11 persoane, care cel puțin o dată pe lună le-au înlocuit pentru a face mai dificilă identificarea titularilor.

Valoarea totală a sumelor plătite de clienți prin cardurile de plată a fost cuantificată la 1 milion de euro pe an, care a fost, în mai multe rânduri, transferată într-un cont curent și alte conturi bancare lituaniene, în numele administratorilor de carduri Postepay.

Guardia di Finanza din Veneția nu a furnizat imagini legate de acest caz.


6 comentarii despre subiectul „Percheziții la 71 de persoane implicate în furnizarea ilegală de conținut media în Italia”:
Bogdan

Prind unu și apar 10

Anonim

Cum 1? Scrie 71.

Anonim

Corect. Prind (7)1 si mai apar 10 candidați la pușcărie :-)

Cosmin D.

Dacă toți "haiducii" ăștia IPTV pirat ar face treburile astea din pasiune si NU pentru bani - BANI MULȚI ! - nu i-ar bagă nimeni la zdup. Probabil la un moment dat le-ar închide platformele IPTV sau web pirat, eventual si o mica amenda, si asta ar fi... Dar oamenii sunt lacomi, vor milioane de dolari, euro si ce o mai fi! Aceștia nu sunt nici pasionați, nici haiduci ai internetului, sunt niște hoți care fac bani pentru ei si pentru familiile lor de îmbuibați. De aia îi și arestează, din ce in ce mai des.

Aurel

N-au cotizat unde trebuie. Ca sa faci o astfel de rețea cu 71 de membrii, o faci in cateva luni, cativa ani buni. Asa deodată au fost "prinși"

Anonim

Sa fim seriosi, asa ceva n-o sa dispară niciodată. Atata timp cat exista cerere, o sa existe astfel de servicii

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile