luni, 13 iulie 2020

Trei filme nordice în luna iulie pe canalele FilmBox

În iulie, la FilmBox ne ”răcorim” cu filme nordice, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Prima propunere vine de la FilmBox Plus și este un thriller danez, în regia lui Rumle Hammerich, un regizor și scenarist de succes care are în palmares două premii Emmy. ”Headhunter” (”Recrutorul”) spune povestea lui Martin Vinge, un fost jurnalist, în prezent recrutor de succes. El este angajat în secret pentru a găsi persoana potrivită să preia cea mai mare companie de transport maritim și de petrol din Danemarca. În fapt, este prins într-o luptă complicată pentru putere.

Rolul principal i-a revenit lui Lars Mikkelsen, un cunoscut actor danez care a jucat, printre altele, și în partea a 3-a din ”Sherlock” și în serialul ”House of Cards” (sigur îl știți din rolul președintelui rus). ”Acest film a fost o lărgire a orizontului meu cinematografic, un thriller important așa cum vezi făcute în Statele Unite. Trebuie să facem și noi genul acesta de filme”, a povestit Mikkelsen.

”Headhunter” (”Recrutorul”) este luni, 13 iulie, de la ora 22:00, la FilmBox Plus.

A doua propunere este o comedie romantică, regizată de Teresa Fabik. ”Love and Lemons” (”Dragoste și lămâi”) este despre dragoste, prietenie și curajul de a-ți urma visele. Filmul se bazează pe romanul de succes cu același titlu semnat de Kajsa Ingemarsson. Agnes este bucătar și îi place să gătească. Are un job bun, un iubit care o iubește și pe cea mai buna prietenă care este mereu acolo pentru ea. Într-o zi, este concediată de la restaurantul luxos unde lucra și este părăsită de iubit. Așa că nu are nimic de pierdut atunci când un prieten îi propune să se asocieze și să deschidă un restaurant.
Rakel Wärmländer este actrița principală din această producție suedeză. Rakel și-a început cariera de actriță în teatru, încă de la vârsta de 9 ani. La 19 ani s-a mutat în New York unde a studiat teatrul, iar apoi a revenit în Suedia și a continuat pe acest drum. Apariția din ”Love and Lemons” a fost una importantă pentru actriță, inclusiv din punct de vedere emoțional. Actrița Josephine Bornebusch, care în film o interpretează pe prietena cea mai bună a lui Agnes, este cea mai bună prietenă a lui Rakel Wärmländer și în viața reală.

”Love and Lemons” (”Dragoste și lămâi”) este miercuri, 22 iulie, de la ora 18:00, la FilmBox Premium.

Iar la final de iulie, la FilmBox Extra, este programat filmul ”Dear Alice” (”Dragă Alice”). Producția este o dramă suedeză regizată de Othman Karim, cu Danny Glover, Tuva Novotny și Peter Gardiner în rolurile principale.

Filmul este construit în jurul vieților mai multor oameni care se intersectează în ceea ce părea a fi o zi obișnuită. Franzis Namazis este un imigrant din Gambia proaspăt ajuns în Suedia. El este pe cale de a renunța la micul său magazin unde vinde piese de artă africane. Karin Carlsson-Said este o avocată care este pe cale de a avansa în carieră. Soțul ei, Moses, trebuie să trimită bani în Uganda pentru spitalizarea tatălui său, dar are probleme cu tranzacția și cu păstrarea slujbei lui ca asistent social. Bosse este un prezentator de televiziune care află că este dat afară din propriul spectacol și care își găsește soția în brațele altui bărbat. Håkan este celebru și fermecător, dar are grave probleme cu alcoolul și are nevoie de ajutorul avocatului său, Karin Carlsson-Said.

Unul dintre rolurile principale din acest film este interpretat de actorul american Danny Glover. ”Pentru mine, acest film oglindește presiunea pe care o punem pe noi înșine și stresul în care trăim, până în punctul în care ajungem să nu ne mai concentrăm pe cele mai importante lucruri din viață, cum ar fi cei dragi, de lângă noi”, explică producătoarea Malin Holmberg – Karim, soția lui Othman Karim.

Othman Karim a contribuit și la realizarea scenariului și s-a inspirat pe alocuri din propria viață. Doi ani a durat construirea poveștii care a cucerit publicul din mai multe țări.

”Dear Alice” (”Dragă Alice”) este vineri, 31 iulie, de la ora 22:00, la FilmBox Extra.


Niciun comentariu despre subiectul „Trei filme nordice în luna iulie pe canalele FilmBox”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile