marți, 25 august 2020

București, primul oraș din România cu 100% acoperire 5G în rețeaua Orange

Orange România anunțat printr-un comunicat de presă extinderea retelei 5G, ceea ce plaseaza Bucuresti în topul oraselor europene din punct de vedere al conectivitatii, oferind acoperire 5G pentru 100% din populatia capitalei.

Conectivitate 5G pentru toți bucureștenii


"Clientii Orange se pot bucura acum de conectivitate nelimitata si acces la cea mai performanta retea mobila 5G, oriunde în Bucuresti. Capitala devine astfel primul oras din România ce ofera conectivitate 5G pentru toti locuitorii sai prin intermediul retelei mobile Orange. Astfel, cei cu un abonament Orange 5G si un telefon compatibil, vor beneficia de viteze maxime de download de pâna la 1.2Gbps. Aceasta premiera completeaza promisiunea Orange de a oferi clientilor sai acces la cea mai extinsa si performanta retea mobila din România, dar si la cele mai noi tehnologii, cum este 5G. În prezent, reteaua Orange 5G* este disponibila, pe lânga Bucuresti, Otopeni si Voluntari, si în Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov, Constanta si Mamaia", explică Orange în comunicatul de presă.

De peste 20 de ani, performanta retelei Orange reprezinta principala garantie a calitatii serviciilor pe care le oferim. Astazi facem înca un pas important în aceasta directie prin lansarea retelei 5G în Bucuresti pentru 100% din populatia capitalei. Pentru clientii Orange acest lucru se traduce prin viteze superioare de internet si un timp de raspuns al retelei extrem de scazut în accesarea serviciilor, fie ca vorbim despre streaming de continut video sau sesiuni intense de gaming. În plus, prin extinderea retelei 5G sustinem afacerile viitorului care vor utiliza aceasta tehnologie pentru proiecte de automatizare, IOT, Smart City sau dezvoltarea masinilor autonome”, a declarat Emmanuel Chautard, Orange Chief Technology Officer.

"Extinderea retelei 5G se adauga investitiilor constante pe care Orange le face pentru dezvoltarea infrastructurii telecom în România. Astfel, la finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an, pe fondul cresterii consumului de date mobile cu peste 40% în T2 2020 comparativ cu T2 2019, 98.86% din populatia tarii beneficia de acoperire 4G în reteaua Orange, în timp ce acoperirea 4G+ a fost extinsa si includea 59.63% din populatia tarii. Performanta retelei a fost recunoscuta de catre auditorul independent Ookla care, pe baza rezultatelor obtinute chiar de la utilizatorii români ai aplicatiei SpeedTest, au desemnat Orange drept reteaua cu cel mai rapid internet mobil si cea mai extinsa acoperire din România. Experienta de top a clientilor în reteaua Orange a fost recent confirmata si de catre raportul netograf.ro, aplicatia pusa la dispozitie de ANCOM, pentru monitorizarea calitatii serviciilor de internet. Conform masuratorilor comparative netograf.ro realizate pentru principalii operatori telecom, reteaua Orange înregistreaza cele mai mari viteze atât în cazul serviciior de internet mobil cât si a celor de internet fix", mai explică Orange în comunicatul de presă.

Oferte și servicii pentru clienții Orange


Clientii Orange care doresc sa beneficieze de experienta 5G pot alege acum abonamentul Smart 15 disponibil cu internet nelimitat 5G, optiune inclusa anterior doar în abonamentele Smat Plus 20 si Smart Plus 25.

Astfel, abonamentul Smart 15 aduce clientilor internet national nelimitat 5G, 7.20 GB în roaming SEE, minute si SMS-uri nelimitate national si în roaming SEE, 600 de minute internationale, dar si beneficii în Orange TV Go, totul cu 15 euro pe luna, oferta disponibila pentru abonamentele cu o perioada contractuala de 24 de luni.

Pentru a beneficia de cea mai buna experienta si acoperire 5G în Bucuresti, clientii Orange pot alege unul dintre urmatoarele terminale: OPPO Reno 3 Pro 5G** , Xiaomi Mi 10 5G, Motorola moto g 5G plus, LG Velvet 5G si Huawei P40 Pro.

În plus, pâna pe 30 octombrie 2020, Oppo Reno 3 Pro 5G beneficiaza de preturi preferentiale pentru abonamentele din gama Smart, dar si de o oferta speciala de 249 euro*** pentru portarea abonamentului din alta retea si activarea abonamentului Smart 15.
________________________

Mai multe informatii despre tehnologia 5G fi gasite pe: www.orange.ro/tehnologii/5g/

* Acceseaza harta Orange de acoperire pentru a vedea disponibilitatea retelei 5G: https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/

** software-ul compatibil cu reteaua Orange 5G va fi disponibil printr-o actualizare de sistem începând cu 1 septembrie 2020

*** pret valabil pentru contractele încheiate pe o perioada de 24 de luni


19 comentarii despre subiectul „București, primul oraș din România cu 100% acoperire 5G în rețeaua Orange”:
Anonim

Au voie sa foloseasca 5G daca inca nu a avut loc licitatia pentru atribuirea benzii ?
Folosesc vechile frecvente ?

Anonim

Desigur. Tehnologia 5G merge pe benzi pentru 4G, asa cum 4G merge pe benzi de 3G etc. Nu e o noutate tehnica.

Anonim

Vor renunța probabil la 2G.

Anonim

Orange the Best.

Anonim

Parca era Digi pe primul loc si la 5G in romania .

Anonim

Hai ca e 4G mascat în 5G.

Cristian

Fa un test de viteza cu telefonul tau 5G și vezi singur ce e și apoi poți comenta in cunoștință de cauză.

Anonim

Este un 5G de improvizație până se da drumu la licențele pentry 5G

Florin

Din păcate e doar o șmecherie de marketing. Din acest anunț trebuie să înțelegem că Orange are de gând sa acopere întreg Bucureștiul cu 5G.
1. Peste noapte nu le-a crescut acoperirea. Pentru a vedea acoperirea 5G mai aproape de adevăr consultați https://www.nperf.com/ro/map/RO/-/171614.Orange-Mobile/signal/?ll=44.397871418545414&lg=26.07253118204889&zoom=11
2. La orice generație noua extinderea se face treptat, nu vrei ca telefoanele să caute de nebune 5G când sunt șanse mari sa nu găsească. Asa ca exista un mecanism de "anunțare" prin 4G prin niște parametrii (vezi app CellMapper) ca în zonă e și 5G.
Ce a făcut Orange a fost sa activeze aceasta anunțare pe toate antenele din București, fie ca exista sau nu 5G în zonă. Pe telefoane apare o iconita cu 5G încadrată în dreptunghi (ex. Samsung S20 5G) care spune ca e 5G în zonă, dar dintr-un motiv sau altul nu ești conectat la el. Când chiar ai 5G, iconița de face 5G in dreptunghi plin.
Clientul obișnuit vede 5G oriunde în București, transfera cu 40-50Mbps, de la relații cu clienții îți spune că e în parametrii pentru 5G! (Viteza de 5G la Orange e pe la 600Mbps sau mai mult)
E doar o șmecherie in lupta cu Digi și Vodafone, cine zice "primul"

Crinu

Florin, harta aceea nPerf nu e oficiala si e extrem de incompleta, e o harta facuta cu o aplicatie aproape total necunoscuta, instalata de câțiva useri Orange care o folosesc in Bucuresti si care mai au si telefoane 5G si abonamentul 5G. Daca de exemplu eu frecventez o anumita zona din Bucuresti, si nu e monitorizat telefonul meu cu aplicația nPerf instalata, deoarece nu o am instalata si nu vreau sa o instalez, si nici alti useri Orange cu telefoane 5G care o au instalata nu frecventeaza acea zona, nu afiseaza zona ca fiind cu 5G pe harta, desi este. Eu stau intr-o zona unde vad ca pe acea harta apare ca nu e semnal 5G, desi semnalul este maxim.

Florin

Crinu, nPerf sau alte unelte sunt optionale și mentionate doar că ajutor sau exemplu, fiecare folosește ce/dacă vrea.
Ideea e ca respectivul comunicat Orange are menirea sa informeze, doar ca impresia pe care o lasă e departe de realitate. De exemplu, pentru posesorii de Samsung S10 5G, iconița de 5G e aceeași și pentru când e anunțat 5G în zonă și pentru când ești conectat la 5G.
Deci dacă îți apare 5G, fa un test de viteza pe un server Orange (ex. cel din Slovacia, pe Ookla Speedtest); dacă ai peste 400-500Mbps e 5G, sub 100 e 4G+.
Alternativ, pe Samsung, formezi *#0011# și vezi dacă in secțiunea NR zice ca e conectat la banda 78 (doar atunci e 5G in zonă).

Anonim

Tehnologia 5G poate fi transmisa si prin frecvente utilizate de obicei pentru 4G. In plus scrie in comunicatul Orange că doar "cei cu un abonament Orange 5G si un telefon compatibil vor beneficia de viteze maxime de download de pâna la 1.2Gbps".

Anonim

Florin, deduc ca esti abonat Orange. Nu prea inteleg de ce esti suparat ca ai 5G la Orange si viteze mai bune ca mine, care am doar 4G la alt operator si de multe ori doar 3G. Eu ar trebui sa fac pe supăratul, ca nu am 5G la operatorul meu, nu tu, care ai 5G, asa cum o fi el, oricum mai bun decat 4G si 3G-ul de care beneficiez eu la alt operator. :-( Daca te supara asa tare, muta-te la altii, sa vezi cum e 3G-ul si 4G lor. :-)

Florin

Nu sunt supărat ca am 5G. Nu despre asta e postarea mea. Ci despre folosirea incorecta a rețelei pentru a obține un avantaj de imagine. Pe de alta parte telefoanele clienților cauta 5G de nebune și papa bateria.

Anonim

Deci este suparat ca operatorul tau vrea sa "obțina un avantaj de imagine" cu acest 5G. Tot ai ceva impotriva Orange pana la urma... Si mai e operatorul pe care l-ai ales din proprie vointa. Schimba-l, daca nu iti convine, altfel e ilogic sa spui ca il pastrezi, dar nu iti convine ceva la el, adica faptul ca operatorul tau vrea sa "obțina un avantaj de imagine".

Anonim

Florin, ca simplu abonat, de ce ti-ai face astfel de griji, si anume ca firma la care esti abonat vrea sa obtina un avantaj de imagine? Astfel de griji isi face concurenta, nu tu ca abonat. Stai linistit, nu te mai obosi, esti un simplu abonat.

Mai bine discuta aspectele tehnice, de exemplu : "Pentru o experiență optimă de utilizare, îți recomandăm să folosești următoarele device-uri: LG Velvet (5G), Huawei P40 Pro, Motorola moto g 5G plus, Oppo Reno 3 Pro 5G sau Xiaomi Mi 10 (5G)." Nu vad Samsung in lista. De asemenea, intra in legatura cu ei sa iti activeze profilul 5G cu limitare 1200/100 Mbps.

Florin

Cu Samsung S10 5G a început Orange. Era vândut în exclusivitate.
Cat despre "avantajul de imagine" este unul incorect, un trucaj pana la urma pe consumul crescut al bateriilor utilizatorilor.
Nu v-ați saturat sa scrie ceva pe ambalaj și înăuntru sa fie altceva? Transparenta și profesionalism. Nu cred ca sunt un client rău dacă vreau ca Orange sa fie mai bun.

Anonim

Pai nu e asa cum zici tu, nu e niciun trucaj. Arata-mi alt operator care ofera viteze mai mari in Bucuresti.

Unknown

Sunt curios cati dintre voi poate sa faca download cu 12.5 megabytes pe secunda ca asta ar trebui sa fie viteza de transfer pe 4G si mai vorbim de 5G.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile