marți, 4 august 2020

NHK reduce numărul de televiziuni publice. Canalul BS 8K, în pericol.

Radio-difuzorul japonez public NHK a fost adesea criticat din cauza cheltuielilor mari pentru televiziunile pe care le oferă, care ar reprezenta o concurență neloială pentru posturile tv private din această țara. Fără vreo confirmare oficială a legăturii cu aceste critici, radio-difuzorul a decis să reducă numărul de canale tv pe care le oferă prin satelit.

NHK va desființa două dintre canalele sale de satelit. Acest lucru înseamnă că va consolida actualele BS1, BS Premium și BS4K (BS înseamnă „Broadcast Satellite”) într-un singur canal tv.

Cu toate acestea, conform știrilor din Japonia, există un risc pentru televiziunea pilot 8K a radio-difuzorului. O decizie cu privire la canalul 8K va fi luată în curând, ca parte a planului de restructurare pe 3 ani a NHK, care va fi aplicat începând cu anul viitor.

NHK va reduce cheltuielile pentru aceste canale de la 720 miliarde de yeni la 600 de miliarde de yeni (aproximativ 5,6 miliarde de dolari). Două posturi de radio naționale existente vor fi, de asemenea, consolidate într-unul singur.

Canalul pilot BS8K al NHK trebuia să fie casa Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an, eveniment sportiv major care a fost amânat. În plus, NHK a creat produs seriale în 8K pentru această televiziune, dar și documentare în 8K din locații din întreaga lume, precum și transmisiuni culturale de la baletului Bolshoi, Grădina Covent din Londra sau ghiduri turistice.


Niciun comentariu despre subiectul „NHK reduce numărul de televiziuni publice. Canalul BS 8K, în pericol.”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile