joi, 3 septembrie 2020

Eurosport: rezumatul celei de-a doua zi de US OPEN

Eurosport a transmis printr-un comunicat remis catre hdsatelit.com rezumatul celei de-a doua zi de US OPEN și avancronica unei selecții de meciuri din turul 2. Iată informațiile ce pot fi citite:


- Alex Corretja analizează meciul dintre Alejandro Davidovich Fokina și Hubert Hurkacz din turul 2 de la US Open
- Justine Henin crede că lupta pentru titlurile de Grand Slam, inclusiv US Open, este mai deschisă ca oricând
- Mats Wilander despre victoria dramatică în cinci seturi în fața lui Yoshihito Nishioka
- Mats Wilander crede că Andrey Rublev are o oportunitate reală de a se califica în a doua săptămână la US Open
- Boris Becker vorbește despre cum a fost turneul până acum – atmosferă, jucători impresionanți și Novak Djokovic
- Mats Wilander face avancronica unei selecții de meciuri din turul 2 de la US Open.


DATĂ: 1 septembrie 2020
EXPERT: Alex Corretja, expert Eurosport și fost număr 2 mondial
SUBIECT: Alex Corretja analizează meciul dintre Alejandro Davidovich Fokina și Hubert Hurkacz din turul 2 de la US Open

Davidovich este un jucător atât de agresiv! Este un jucător care lovește mingea bine și se mișcă bine. Foarte puternic fizic, e mereu agresiv și joacă liber fiindcă mereu caută să câștige puncte.

Fokina nu este deloc conservator. Văd în el un jucător foarte determinat și care nu cunoaște frica celor din top. Îi place să joace împotriva jucătorilor mai buni, iar în Hurkacz va avea în față un adversar care a muncit din greu în ultimii ani. Îmi place de el, e foarte agresiv.

Hubert este probabil favorit, fiindcă are mai multă experiență. Va fi un meci dificil pentru amândoi.


DATĂ: 1 septembrie 2020
EXPERT: Justine Henin, expert Eurosport și câștigătoare de șapte ori de Grand Slam
SUBIECT: Justine Henin crede că lupta pentru titlurile de Grand Slam, inclusiv US Open, este mai deschisă ca oricând

În ultimii ani, tot mai multe fete profită de oportunități în tenisul feminin. În ultimii șase ani, am avut parte de opt câștigătoare diferite de Grand Slam, câștigătoare diferite de turnee Masters și jucătoare #1 diferite la final de an.

Pe de-o parte este interesant, dar în același timp tenisul feminin are nevoie de o forță care să conducă. Anul trecut am crezut că am ajuns într-o fază în care totul s-a stabilizat, iar Ashleigh Barty adusese o dimensiune interesantă lucrurilor la final de sezon.

A existat o constanță în această mare de stiluri de joc de care, cred eu, tenisul feminin are nevoie. Este adevărat că în aceste circumstanțe fetele preferă să nu forțeze și înțeleg asta. Totuși, multe jucătoare, nu numai capii de serie, vor avea oportunități bune. Eu văd tabloul mai deschis decât cel masculin.

DATĂ: 1 septembrie 2020
EXPERT: Mats Wilander, expert Eurosport și câștigător de Grand Slam de șapte ori
SUBIECT: Mats Wilander despre victoria dramatică în cinci seturi în fața lui Yoshihito Nishioka

A fost impresionant că a câștigat. Să revină la 2-2 după ce a fost condus cu două seturi este ceva, dar să și ajungă să câștige ne-a arătat cât de impresionant este din punct de vedere fizic. Faptul că a câștigat este remarcabil, fiindcă a avut un meci similar în Australia anul trecut, cu Bautista Agut, dar nu a reușit să încheie victorios.

Această victorie îi va oferi o incredibilă încredere și mândrie pentru meciurile viitoare. Cred că realizează că de astăzi va trebui să fie mai agresiv de la bun început. Nivelul intensității sale trebuie să fie mai mare. Când a contat, a arătat că încă are resurse.


DATĂ: 1 septembrie 2020
EXPERT: Mats Wilander, expert Eurosport și câștigător de Grand Slam de șapte ori
SUBIECT: Mats Wilander crede că Andrey Rublev are o oportunitate reală de a se califica în a doua săptămână la US Open și consideră că Daniil Medvedev i-a oferit încrederea pentru a-și ridica nivelul

Andrey Rublev a mai ajuns în sferturile de finală la New York în trecut și se află într-o poziție similară lui Karen Khachanov. Noi vorbim în general doar de Stefanos Tsitsipas și Felix Auger-Aliassime, dar Andrey este și el spre nivelul lor. Karen este cu un an sau doi mai mare. Nu mai sunt foarte tineri, dar încă nu au explodat. Andrey și Karen sunt doi jucători despre care am vorbit în ultimii ani. Asta este o ocazie bună pentru ei.

Un jucător precum Andrey va fi urmărit ce a făcut Daniil Medvedev cu jocul său și se va întreba de ce nu ar putea și el să facă același lucru. Sunt sigur că ambii știu cât de bun este Medvedev și ce potențial are. O finală i-ar ajuta și pe ei. Cred că Medvedev poate servi drept inspirație și sursă de încredere pentru compatrioții săi.


DATĂ: 1 septembrie 2020
EXPERT: Mats Wilander, expert Eurosport și câștigător de Grand Slam de șapte ori 
SUBIECT: Mats Wilander face avancronica unei selecții de meciuri din turul 2 de la US Open

Karen Khachanov (Rusia) vs Andrey Kuznetsov (Rusia)
Nu joci împotriva unui conațional prea des. Kuznetsov nu a mai jucat un meci de trei ani, însă a reușit să câștige în fața lui Sam Querrey. Lui Khachanov o victorie precum cea din primul tur îi oferă multă încredere și ai crede că tragerea la sorți este perfectă pentru el chiar dacă a jucat cinci seturi în meciul precedent. Khachanov este un jucător pe care așteptăm să-l vedem în sferturi și semifinale de Grand Slam în mod regulat. Este o șansă bună pentru el.

Casper Ruud (Norvegia) vs Emil Ruusuvuori (Finlanda)
Victoria în fața lui Aljaz Bedene a fost uriașă pentru Emil Ruusuvuori. Casper Ruud este favorit în acest meci, datorită experienței la acest nivel, dar știu că Ruusuvuori este un jucător foarte tânăr și talentat. Fiind și eu nordic, este foarte frumos să avem două astfel de țări reprezentate. Este grozav pentru tenisul din acea zonă a lumii să vedem jucători de acolo, care nu au parte de turnee precum cele din partea de sud a Europei. Ruud este însă cu câțiva pași în fața lui Ruusuvuori în ce privește dezvoltarea. Să câștigi meciuri de Grand Slam este atât de diferit față de turneele Challanger. Este o experiență de învățare, pentru ambii jucători, după ce au câștigat meciuri în set decisiv în primul tur.

Garbine Muguruza (Spania) vs Tsvetana Pironkova (Bulgaria)
Cred că Garbine este într-o formă bună, după ce a ajuns în finala Australian Open la începutul anului, chiar dacă nu au fost multe turnee de atunci. Cred că are încredere și odată ce a câștigat primul său meci la New York, cu atât mai mult. Cu atâtea favorite absente, cred că putem spune că Serena Williams și Garbine Muguruza sunt printre candidate, știind că au mai câștigat Slam-uri în trecut.

Elise Mertens (Belgia) vs Sara Sorribes Tormo (Spania) 
Elise Mertens a ajuns în semifinale de Slam în trecut, așa că are experiență, însă nu se vorbește mult despre victoriile sale. Cred că este o jucătoare foarte dificil de învins. Jucătoarele de top îi pot face față, însă dacă nu ești o jucătoare de top îți va fi greu cu cineva ca Mertens. Este o oportunitate importantă pentru Elise la New York în acest an – o jucătoare experimentată și constantă.




DATĂ: 1 septembrie 2020
EXPERT: Boris Becker, expertul Eurosport și de șase ori câștigător de Grand Slam 
SUBIECT: Boris Becker vorbește despre cum a fost turneul până acum – atmosferă, jucători impresionanți și Novak Djokovic

Ți se pare ciudată atmosfera fără fani la Flushing Meadows?
Sigur că da, dar nu avem de ales. Ori jucăm fără fani, ori nu jucăm deloc. Toată lumea știe asta, iar majoritatea jucătorilor au putut testa aceste condiții săptămâna trecută, în același loc. Sigur, când vezi un jucător câștigând un punct splendid, se bucură și așteaptă un răspuns din partea arenei, însă nu se aude nimic. Am văzut jucători care după ce au câștigat meciul au mulțumit publicului. Ne oferă o perspectivă asupra concentrării pe care o au jucătorii. Este diferit, ușor ciudat, dar acestea sunt vremurile.

Ce gânduri ai despre turneu până acum?
Principalul gând este că avem din nou tenis la TV. Mă bucur că a revenit turneul și că majoritatea jucătorilor principali joacă în aceste circumstanțe ciudate. Toată lumea face tot ce este posibil. Nu putem cere mai multe.

Care sunt jucătorii care te-au impresionat până acum?
Novak Djokovic este „acela”. Bine, a câștigat un turneu acum câteva zile, deci era clar că având câteva meciuri în spate va fi principalul favorit. Mi s-a părut că Dominic Thiem a jucat bine și am fost impresionat și de tânărul spaniol, Jaume Munar. M-am bucurat de victoria lui Alex Zverev în fața lui Kevin Anderson, mai ales după ce a pierdut atât de repede săptămâna trecută. Am fost, de asemenea, impresionat de revenirea lui Andy Murray după ce pierduse primele două seturi. E încă devreme.

Dominic Thiem pare să aibă parte de un tablou prietenos în primele runde. Este aceasta oportunitatea sa de a pătrunde departe în turneu?
Cred că îi lipsesc acele meciuri grele pe care nu le-a putut avea săptămâna trecută, pierzând în primul tur cu Milos Raonic. A fost dezamăgitor pentru el, așa că încă își caută ritmul. Are nevoie de orice fel de victorii. Cred că Djokovic este cu un pas în față, însă acesta este un turneu lung, de două săptămâni. Thiem are nevoie de meciuri pentru a se simți mai bine pe teren. Apoi poate să se dezlănțuie.

Cum ți s-a părut victoria lui Djokovic din primul tur și ce crezi despre întâlnirea din turul secund cu Kyle Edmund?
Îmi place mult atitudinea lui, încrederea pe care o are pentru a câștiga meciuri cu jucători precum Raonic sau Bautista Agut. Arată în formă, puternic și încrezător. Este un mare favorit. Îi va fi puțin mai greu cu Kyle Edmund, care lovește mai puternic, dar lui Djokovic nu-i displace să joace în astfel de meciuri. Cred că Djokovic va câștiga meciul.


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: rezumatul celei de-a doua zi de US OPEN”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile