vineri, 11 septembrie 2020

Eurosport: US OPEN - Ziua a 11-a (10 septembrie 2020)

 Eurosport a remis către hdsatelit.com rezumatul zilei de ieri din cadrul turneului US Open:

- Mats Wilander despre semifinala pierdută de Serena Williams în fața Victoriei Azarenka la US Open;

- Mats Wilander despre finala feminină de la US Open;

- Mats Wilander și Boris Becker analizează cele două semifinale masculine de la US Open.


DATĂ: 10 septembrie 2020

EXPERT: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Mats Wilander despre semifinala pierdută de Serena Williams în fața Victoriei Azarenka la US Open

Serena Williams pierde teren față de adversare cu fiecare ediție de Grand Slam. Există acum mai multe jucătoare valoroase care sunt capabile să îi afecteze încrederea, jucând trei seturi?

Serena a jucat trei meciuri la rând de trei seturi înaintea acestuia și nu a fost un lucru bun pentru încrederea ei. Cred că profunzimea circuitului feminin a mâncat din încrederea unor jucătoare precum Serena, care erau obișnuite să câștige ușor. Când meciurile devin strânse pare să joace cel mai slab tenis al ei.

Serena nu este la fel de bună ca înainte, iar restul jucătoarelor sunt mai bune, simt că o pot învinge. Îi este greu să învingă jucătoare bune cu 6-2, 6-2, acum. Fetele realizează că au o șansă împotriva ei. Încă joacă bine, dar nu mai joacă grozav.

Williams ar fi putut câștiga acest meci. Conducea. Cred că trebuie să muncească în continuare. Ar putea să câștige încă un Slam, dar jucătoarele mai tinere par să devină din ce în ce mai bune și să o lasă în urmă puțin.

Cred că visul ei este să câștige un Slam, nu neapărat pentru acel număr 24. Cred că știe că este cea mai bună din toate timpurile și își dorește pur și simplu să mai câștige din nou. Nu cred că contează pentru niciun jucător de talia asta numărul – cel puțin nu când încă joacă. Se împiedică oare din cauză că vrea să câștige titlul 24, sau doar fiindcă nu mai este la fel de bună? Asta este marea întrebare. Personal, cred că nu mai este suficient de bună. Nu o văd împiedicându-se din cauză că nu a mai jucat finale și turnee.


DATĂ: 10 septembrie 2020

EXPERT: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Mats Wilander despre finala feminine de la US Open

Victoria Azarenka a jucat foarte bine în semifinale. A fost excelentă. Cred că este o jucătoare mai completă acum. Poate că încrederea și intensitatea sunt la nivelele cele mai ridicate pentru ea acum. Se mișcă mai bine pe teren. Are doar 28 de ani, așa că nu există motive pentru care nu ar putea avea 5-7 ani în fața ei, dat fiind cum se mișcă. E foarte bine pentru ea.

Pe de altă parte, Naomi Osaka și Jennifer Brady parcă jucau în alt turneu. Acel nivel era incredibil. A fost de departe cea mai bună dintre cele două semifinale în ce privește calitatea jocului și sunt puțin îngrijorat din acest motiv. Ne putem întreba dacă Osaka poate juca din nou atât de bine. Dacă o va face, o să câștige finala ușor, 6-2, 6-2. Dar poate juca la fel de bine?

Azarenka va fi cea mai dificilă adversară pentru Osaka dacă nu joacă bine, fiindcă dacă nu e în formă va fi în pericol. Azarenka nu renunță și nu se împiedică. Depinde de Osaka – dacă joacă bine, nimeni din lume nu îi poate face față, asta este sigur.


DATĂ: 10 septembrie 2020

EXPERT: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam & Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Mats Wilander și Boris Becker analizează cele două semifinale masculine de la US Open.

Mats Wilander despre Pablo Carreno Busta (Spania) v Alexander Zverev (Germania)

În acest meci îl văd ușor favorit pe Pablo Carreno Busta. Cred că Dominic Thiem și Daniil Medvedev sunt mult mai maturi decât Alexander Zverev, sau Denis Shapovalov sau Borna Coric. Este un nivel complet diferit de maturitate tactică. Cred că dacă nu ești matur tactic nu vei putea să-l învingi pe Carreno Busta. Cred că el este favorit.

Evident, Zverev poate servi remarcabil și este greu să câștigi pe serviciul său, însă trebuie să servească incredibil de bine pentru a câștiga meciul. Serviciul este cheia, fiindcă odată ce mingea este în joc, Carreno Busta este favorit. 

Serviciul lui Zverev ar putea schimba meciul în favoarea lui dacă e executat bine și dacă germanul riscă puțin la retur. Până acum nu a făcut-o. Nu a făcut-o nici cu Coric. Încearcă să își câștige serviciul, dar în următorul game este pasiv, ceea ce duce la pasivitate în game-ul viitor de pe serviciul său. 

Nu am vreun motiv să cred că Zverev va fi suficient de agresiv, tactic, pentru a nu fi nevoit să se apere mereu contra lui Carreno Busta. Dacă nu va fi agresiv, spaniolul este favorit. Zverev poate câștiga, desigur, dar aș fi mai surprins decât dacă va câștiga Carreno Busta.

Mats Wilander despre Daniil Medvedev (Rusia) v Dominic Thiem (Austria) 

Cred că aceștia doi sunt cei mai buni jucători din turneu. Cred că eram încrezători că ei pot câștiga turneul chiar și cu Novak Djokovic încă prezent. Aș spune că sunt în mod clar cei mai buni doi jucători rămași pe tablou. 

Sincer, cred că Thiem este jucătorul mai bun, dar nu mi se pare că are parte de un adversar „bun” pentru el. Cred că jocul i se potrivește lui Medvedev. Aș miza pe faptul că Medvedev are o șansă mai mare să-l uzeze pe Thiem decât că Thiem îl va surclasa pe Medvedev. Cred că va fi un meci incredibil de bun. Sunt foarte entuziasmat. E cel mai bun meci al turneului fără doar și poate. Probabil că e unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am putea vedea în circuit în următorii trei-patru ani.

Cred că este un meci care are potențialul de a fi reprezentativ pentru tenisul masculin al următorilor ani. Chiar cred asta, fiindcă joacă complet diferit. Felurile în care joacă poate fi extrem de atractiv. Thiem lovește mingea puternic, pe când Medvedev poate să o țină în joc și să alerge, poate juca inteligent și poate servi. Contrastul de stiluri este incredibil. Are ceva din contrastul dintre Nadal și Djokovic, aș spune. Cred că are un potențial de a deveni o rivalitate grozavă. Singura rivalitate pe care o văd apărând în următorii an, care să se repete turneu de turneu.

Boris Becker despre Daniil Medvedev (Rusia) v Dominic Thiem (Austria)

Sunt doi jucători talentați aflați în vârful jocului lor. Într-un fel, era de așteptat să se întâlnească într-o fază finală, date fiind performanțele lor din ultimele 12-18 luni. Au fost impresionante. Văd o rivalitate formându-se între ei pentru locul 1 în lume în viitor. Amândoi au jucat grozav. Thiem a pierdut un singur set, pe când Medvedev niciunul.

Acesta ar putea fi meciul turneului. Mă aștept la multe schimburi lungi de mingi de pe fundul terenului, dar întrebarea este cine va dicta jocul, alergându-l pe celălalt. Sunt puțin îngrijorat de felul în care Daniil a încheiat meciul trecut, când a părut să aibă o problemă la umăr și la picior. Trebuie să fie la nivel maxim fizic pentru a putea să facă față puterii lui Thiem de pe fundul terenului. Austriacul a arătat foarte bine în ultimele două seturi cu Auger-Aliassime și apoi în întregul meci cu De Minaur, așa că își crește nivelul de joc. Îl văd pe Thiem favorit, însă va fi un meci lung.

Amândoi au crescut mult. Vorbim despre o generație tânără. Thiem nu mai este atât de tânăr, dar este următorul după „Big Three”. Și-a continuat evoluția după ce ne-a arătat deja la Melbourne. Pentru Daniil cu siguranță nu a fost ușor să-și redescopere forma care l-a dus în finală anul trecut, după o pauză atât de lungă. Este impresionant că amândoi joacă la acest nivel din nou.

Înclin către Thiem, dar cred că doar câteva puncte vor face diferența. Intuiția mea este să-l aleg pe Thiem.


Un comentariu despre subiectul „Eurosport: US OPEN - Ziua a 11-a (10 septembrie 2020)”:
Anonim

Competitia a scazut foarte mult ca valoare, dar si ca interes după eliminarea sarbului.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile