luni, 14 septembrie 2020

Gigantul producător de cipuri ARM, cumpărat de Nvidia

Gigantul producător britanic de cipuri ARM, achiziționat în anul 2016 de către conglomeratul media japonez SoftBank pentru 27 miliarde de euro, va fi cumpărat de Nvidia pentru aproximativ 34 miliarde euro într-o tranzacție care va include numerar și acțiuni.

Nvidia va plăti către Softbank peste 18 miliarde de euro în acțiuni proprii și peste 10 miliarde de euro în numerar. Nvidia plăti alte 5 miliarde de dolari în numerar sau în acțiuni, dacă anumite obiective sunt îndeplinite.

ARM, cu sediul în Cambridge, Marea Britanie, produce chipset-uri pentru computere și smartphone-uri și îi consideră pe Apple și Samsung drept cei mai mari clienți ai săi. Nvidia spune că va menține sediul companiei la Cambridge, în Marea Britanie.

ARM va rămâne cu sediul în Cambridge. Ne vom extinde în această locație grozavă și vom construi o instalație de cercetare AI de clasă mondială, sprijinind evoluțiile din domeniul sănătății, științelor naturale, roboticii, vehiculelor autonome, dar și în alte domenii”, a declarat Jensen Huang, director executiv al Nvidia. 

Nvidia, cu sediul în Santa Clara, California, este un bine-cunoscut furnizor de tehnologie de procesoare grafice utilizate în PC-uri și cloud computing, precum și cipset-uri pentru AI, piața electronică de consum, piața computerelor mobile și piețele super-computerelor. Nvidia l-a depășit recent pe Intel, devenind cel mai valoros producător de cipuri din lume.

SoftBank a fost investitor în Nvidia (prin intermediul Fondului Vision al SoftBank), dar a părăsit Nvidia în 2019.


Niciun comentariu despre subiectul „Gigantul producător de cipuri ARM, cumpărat de Nvidia”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile