joi, 17 septembrie 2020

Playstation 5 va costa la lansare 500 euro (versiunea completă), respectiv 400 euro (versiunea fără Blu-ray)

Sony a anunțat prețul viitoarei console PlayStation 5, care va fi similar cu cel al Xbox Series X de la Microsoft. Sony a confirmat de asemenea că „ediția digitală” a PS5 (care nu are unitate de disc) va costa cu aproximativ 40% mai mult decât Xbox Series S. Ambele console PS5 vor fi lansate pe 19 noiembrie în Marea Britanie și pe 12 noiembrie în SUA, Japonia și Australia, adică puțin mai târziu decât data lansării noii consolei Microsoft, din 10 noiembrie 2020.

Prețul de 449 de lire sterline / 500 de dolari / 500 de euro al noii console de jocuri a companiei japoneze, precum și prețul de 360 ​​de lire sterline / 400 de dolari / 400 de euro al ediției digitale vor determina o luptă mai strânsă de această dată între Sony și Microsoft, cel puțin în perioada imediat de după lansare, comparativ cu concurența care a existat la lansarea PS4.

Unii observatori din industria britanică cred că de fapt combinația dintre prețul de 250 lire sterline pentru XBox Series S și valoarea oferită de serviciul de abonament Xbox Game Pass ar putea oferi firmei americane un avantaj. Microsoft le oferă membrilor săi un serviciul cu jocurile sale blockbuster aproape imediat de la lansare, spre deosebire de serviciile Sony PlayStation Plus existente, care se limitează la jocuri importante mai vechi pe Playstation Plus.

Decizia Sony ca unele dintre primele jocuri pentru PS5 să coste 70 GBP (inclusiv „ediția finală” a unui nou joc Spider-Man, precum și Demon's Souls) reprezintă o creștere de preț care va trebui de asemenea luată în considerare.

Compania a anunțat de asemenea un nou serviciu bazat pe abonament, denumit PlayStation Plus Collection pentru PS5, dar care pare să se axeze pe cele mai mari hituri ale PS4 (inclusiv Last of Us Remastered, God of War and Bloodborne) mai degrabă decât pe oricare dintre lansările viitoare de jocuri pentru PS5.

Pe de altă parte, Microsoft are o ofertă cu adevărat atrăgătoare, cu prețul Xbox Series S la doar 250 de lire sterline. Sony nu prea are o contra-ofertă pentru persoanele care doresc doar cel mai ieftină modalitate pentru a juca jocuri din noua generația. Cu toate acestea, este puțin probabil ca persoanele care doresc să joace oricare dintre francizele Sony încă de la lansare să fie influențate de Xbox, doar pentru că este mai ieftin.

O diferență cheie între strategiile celor două companii este că Xbox Series S oferă o grafică cu rezoluție mai mică decât seria X, deoarece are componente mai puțin puternice, în timp ce Sony a optat doar pentru eliminarea unității Blu-ray de pe consola sa entry-level. Pe baza acestor considerente, specialiștii în marketing cred că Sony oferă o modalitate mai bună de a experimenta în mod similar jocurile din noua generație, la aceeași putere a consolei, pe ambele versiuni hardware.

Chiar și așa, este posibil ca Sony să se concentreze pe titlurile sale „exclusive pentru consolă” (multe dintre jocurile prezentate au fost deja anunțate la un eveniment anterior, din iunie).

În acest scop, în timpul celui mai recent eveniment virtual, a prezentat trailere și game-play pentru:

- Final Fantasy XVI - cel mai recent joc Square Enix, care pare să fie plasat de această dată într-o lume medievală, pe când ultimul titlu din serie avea o temă SF;

- Marvel's Spider-Man: Miles Morales - inclusiv o lungă bătălie cu super-ticălosul The Tinkerer pe un pod. O versiune a acestui joc va fi lansată și pentru PS4

- Deathloop - un shooter în care timpul se repetă, ajutând jucătorii să învețe cum să își vâneze cel mai bine țintele.

Pentru God of War Ragnarok, joc despre Sony care a spus că va fi lansat abia anul viitor, compania a prezentat doar un logo animat.

Este posibil ca Sony sa lanseze trei titluri exclusive pentru consola sa înainte ca Xbox Series X să aibă prima sa exclusivitate, Halo Infinite, care are o dată nespecificată a lansării, cândva prin anul 2021. De asemenea, consumatorii au tendința de a rămâne cu aceleași mărci de console de-a lungul generațiilor, așa că Sony se află într-o poziție incredibil de favorabilă.

Compania Microsoft s-a simțit obligată să dezvăluie săptămâna trecută prețurile pentru noua sa consolă, după ce anumite informații au scăpat de sub control. Xbox are o ofertă convingătoare cu serviciul său de abonament Game Pass Ultimate. Deci, chiar dacă Xbox nu va vinde la fel de multe console fizice ca PlayStation, s-ar putea dovedi totuși a fi o consolă cel puțin la fel de profitabilă.

Cele două console au specificații tehnice asemănătoare. Dar există și alte motive pentru care oamenii vor alege o anumită consolă. Pe ce platformă joacă prietenii tăi, de exemplu, te poate influența în decizia ta.


Un comentariu despre subiectul „Playstation 5 va costa la lansare 500 euro (versiunea completă), respectiv 400 euro (versiunea fără Blu-ray)”:
Anonim

Va fi ceva nou si senzational, dar la aceste preturi, raman inca o perioada la PS4, până cand va fi maxim 350 euro versiunea completa plus 1 joc pe disc sau 300 euro versiunea fara unitate de disc plus un joc digital.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile