joi, 1 octombrie 2020

Antena 3 anunță că televiziunile trustului Intact se pot recepționa de pe satelitul Hellas Sat 3

Televiziunea Antena 3 a afișat un mesaj care atenționează că posturile Tv ale trustului Intact se pot recepționa pe satelitul Hellas Sat 3 de la poziția orbitală 39 grade Est (aceeași poziție prin care emite și DTH-ul Telekom România). Frecvența utilizată este 12656, polarizare orizontală, SR 15155, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK, canalele tv fiind criptate în Conax Contego.

"Posturile Tv ale trustului Intact (Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Happy Channel, ZU TV precum și radiourile Zu și Romantic) se pot recepționa de pe satelitul Hellas Sat 3, poziție orbitală 39 grade Est, polarizare orizontală - H, setând următorii parametri: modulație DVB-S2, frecvența 12656 Mhz, Symbol Rate 15155Ks/s, FEC 3/4, ROLL-OFF 20%, Pilot On. Criptarea Conax Contego rămâne nemodificată", explică Antena 3.

Antena Group România a mai testat anterior, la sfârșitul lunii aprilie, transmisia multiplexului său de programe prin satelitul Hellas Sat 3. În acel moment au fost difuzate pe o altă frecvența (12574, polarizare orizontală, SR 15155, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK) șapte fluxuri tv (criptate în Conax) și două posturi de radio (la liber, necriptate).

Multiplexul includea televiziunile Antena HD, Antena International, Antena Stars, Antena 1, Antena 3, Happy Channel, Zu TV, Radio Zu și Radio Romantic. Multiplexul era unul în oglindă (clonă) a celui de pe satelitul Eutelsat 16A de la 16 grade Est, prin care sunt distribuite aceste canale la momentul publicării prezentului articol. Fiind un multiplex clonat complet, posesorii de smart-card-uri active de la Freesat România (operator care oferă prin simulcrypt acces la multiplexul original de pe Eutelsat 16A) au putut decripta aceste teste de canale Antena Group de pe Hellsat Sat 3, dacă antena lor poate recepționa și acest satelit.

În acest moment, canalele Antena Group sunt distribuite deja pe frecvența 12655, polarizare orizontală, DVB-S2 8PSK, SR 15155, FEC 3/4, criptate Conax, cu excepția posturilor de radio din același multiplex (Radio Zu si Radio Romantic), care sunt transmise necodat.

Radiodifuzorul nu a explicat în mesajul afișat care va fi situația distribuției canalelor Intact Media Group prin satelitul Eutelsat 16A, de unde sunt preluate și în grila Freesat România. Totuși, Antena 3 precizează în privința frecvenței de pe satelitul Hellas Sat 3: "Criptarea Conax Contego rămâne nemodificată".

UPDATE 2 octombrie 2020: Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV nu vor mai fi disponibile în grila Freesat. Detalii găsiți AICI.


8 comentarii despre subiectul „Antena 3 anunță că televiziunile trustului Intact se pot recepționa de pe satelitul Hellas Sat 3”:
Tibi

Pe helsat e mult mai ok semnalul. Pe celalalt de mai slab

Mircea

Ca urmare a schimbarii satelitului de catre Antena Grup, incepand cu 8.10.2020, posturile Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV nu vor mai fi disponibile in grila Freesat. Ne cerem scuze pentru incovenient si depunem toate diligentele sa fie disponibile incepand cu 01.12.2020.

Andi

Mircea, unde ai citit acest mesaj? L-ai primit prin SMS?

Anonim

Da a fost primit prin SMS

Anonim

Da.Si eu am primit mesajul de mai sus, sunt abonat freesat

Mircea

Da SMS primit de la freesat

Unknown

EU am 3 cartele...Hmm...

Unknown

Găsesc ca nu este Ok.din partea trustului Intact fata de telespectatorii din vestul Europei.Am cartela Freesat ( chiar 2) și am plătit pe un an in avans iar acuma nu am posibilitatea sa vizionez nici o emisiune a Antenelor, desi motivul prelungirii abonamentului au fost emisiunile Antenei3.Schimbarea satelitului nu este o optiune deoarece atunci nu mai receptionez alte posturi românești. Domiciliez in Germania.
Cu stimă
Mihai

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile