marți, 6 octombrie 2020

Eurosport: Roland-Garros, ziua a noua

Eurosport a remis catre hdsatelit.com highlight-urile zilei de ieri de la Roland-Garros:
- Roberta Vinci face avancronica sfertului de finală dintre Jannik Sinner și Rafael Nadal;
- Tim Henman despre incidentul nefericit în care Novak Djokovic a lovit un arbitru de linie involuntar;
- Alex Corretja și Tim Henman analizează forma lui Novak Djokovic la Roland-Garros.

DATĂ: 5 octombrie 2020

EXPERT: Roberta Vinci, expert Eurosport și finalistă US Open 2015
SUBIECT: Roberta Vinci face avancronica sfertului de finală dintre Jannik Sinner și Rafael Nadal

Cum vezi acest meci desfășurându-se?
Cred că va fi un meci interesant din punct de vedere al tehnicii, dar și mental și fizic. Sigur că Sinner nu pornește ca favorit, dar în tenis se poate întâmpla orice. Neavând nimic de pierdut, Sinner poate juca fără presiune, spre deosebire de Nadal.

Ce poate face Sinner pentru a-i complica meciul lui Nadal?
În opinia mea, Sinner trebuie să țină punctele cât mai scurte. Ar trebui să înceapă meciul agresiv și să-și schimbe jocul des pentru a-l face pe Nadal să iasă din zona de confort.

Cum te-a impresionat Sinner până acum?
Cred că este un adevărat fenomen, un real talent. Poate face orice cu mare ușurință. L-am cunoscut și, pe lângă faptul că este un jucător incredibil, e și un tip politicos și natural. Aceste calități sunt evidente și atunci când joacă.

Crezi că Sinner își poate îmbunătăți și jocul la fileu? Dacă o face, ar trebui să joace și la dublu?
Cu siguranță își poate îmbunătăți voleul. Dublul poate fi parte din soluție, dar pentru a juca la dublu ar trebui să aibă în vedere turneele mai mici, nu Grand Slam-urile. Să joci meciuri în formatul 3 din 5 seturi și să mai joci și la dublu este prea mult.


EXPERT: Tim Henman, expert Eurosport și de patru ori semifinalist de Grand Slam
SUBIECT: Tim Henman despre incidentul nefericit în care Novak Djokovic a lovit un arbitru de linie involuntar

Este un coșmar, un adevărat coșmar. A fost un serviciu grozav trimis spre exteriorul terenului de către Karen Khachanov, iar mingea a părut să sară de pe linie. Novak era întins la maximum și a lovit mingea cu rama, ea sărind în arbitrul de linie. Evident că circumstanțele au fost diferite [față de US Open], acum s-a întâmplat în joc, în timpul unui punct, dar sunt sigur că Djokovic a fost cu sufletul la gură.


CINE: Alexander Zverev, numărul 7 mondial
SUBIECT: Alexander Zverev confirmă testul său negativ COVID-19 în emisiunea „Matchball Becker” a Eurosport Germania

Vorbind exclusiv pentru emisiunea „Matchball Becker” a Eurosport Germania, Alexander Zverev a confirmat că testul său COVID-19 a fost negativ. Rugăm presa să crediteze emisiunea „Matchball Becker” a Eurosport Germania în folosirea citatelor lui Zverev despre acest subiect.

Despre rezultatul negativ:
Am primit rezultatul testului astăzi. Este negativ. Nu am COVID-19. Mă simt mai bine. Sunt doar răcit, cum poți fi și în timpul pandemiei. Am jucat la opt grade Celsius și pe ușoare ploi timp de două săptămâni. E normal ca și corpurile noastre să se simtă obosite. Nu am avut nici o pauză adevărată după US Open. Aceasta e o răceală tipică de-a mea, deja o cunosc. Am avut mici dureri în cât, am răcit, mi-a curs nasul și am avut și febră noaptea, 37.6C.

Dacă stafful medical de la Roland-Garros a fost consultat:
Nu a existat nicio obligație să indicăm faptul că suntem bolnavi.

Informații suplimentare:
Zverev a menționat Eurosport Germania că i-au fost administrate medicamente împotriva răcelii de către directorul turneului, prin fizioterapeutul său, Hugo Gravil.
Primele simptome au apărut deja după victoria sa din turul trei în fața lui Marco Cecchinato, vineri.
Zverev a spus că a „preferat să primească medicamente de la directorul turneului”, pentru a nu încălca regulamentul anti-doping în ce privește tratamentele efectuate.


EXPERT: Alex Corretja și Tim Henman
SUBIECT: Alex Corretja și Tim Henman analizează forma lui Novak Djokovic la Roland-Garros

Alex Corretja

Novak a arătat incredibil de bine. A pierdut doar 25 de game-uri în patru meciuri. Ieri a avut parte de cel mai dificil meci al său, în fața unui jucător foarte periculos, Karen Khachanov, dar a fost în control. Îi plac condițiile de joc.

Karen are un rever foarte plat, iar forehand-ul său este foarte bun, însă nu este o armă letală. Acest lucru a fost un element crucial al meciului. Dacă nu ai un forehand cu care să-l distrugi pe Novak, este imposibil să-l învingi. Khachanov este un jucător foarte bun, însă îi lipsește acel forehand important, în special când vorbim de condiții ca acestea. Nu zic că este un forehand slab, dar nu este o armă adevărată.

Tim Henman

Recordul său este incredibil. Pentru că Nadal a câștigat atât de multe titluri la Roland-Garros, avem senzația că pentru alți jucători, zgura nu este suprafața lor favorită. Așa am zice și despre Federer, care a fost în atâtea finale, dar Nadal a câștigat atât de multe. Djokovic ne arată din nou cât de constant este. Lumea tinde să nu-și dea seama cât de dificil este să nu ai parte de accidentări. Pentru el nu au existat întreruperi și pare să continue această tradiție și în acest an.

Felul în care a jucat Djokovic și felul în care a răspuns în meci – sunt lucruri cu care ne-am obișnuit. Se joacă un tenis grozav, cu schimburi extraordinare de pe fundul terenului. Mereu ai senzația însă că Djokovic este cel care va găsi soluții pentru a câștiga. Am văzut felul în care se mișcă de la stânga la dreapta. Amândoi au fost foarte agresivi din spatele terenului, lovind cu multă forță. Djokovic poate transforma defensiva în atac, poate fi agresiv când are nevoie să fie. Este incredibil de impresionant cum Djokovic poate găsi lovitura potrivită la momentul potrivit.


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Roland-Garros, ziua a noua”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile