luni, 5 octombrie 2020

Japonezii vor filma planeta Marte în 8K

Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială (JAXA) și Japan Broadcasting Corporation (NHK) dezvoltă pentru misiunea JAXA Martian Moons eXploration (MMX) două camere video care să poată filma imagini 4K și respectiv 8K în spațiu cosmic. Prin filmarea misiunii MMX în sistemul marțian, la 300 de milioane de kilometri distanță de Pământ, cu ajutorul noii camere video Super Hi-Vision, JAXA și NHK vor prezenta orizontul marțian în detalii video care nu au mai fost văzute până acum.

Aceasta ar fi prima dată în istorie când imaginile 8K ale planetei Marte și ale lunile sale vor fi captate din apropiere. Combinând datele reale de zbor ale navei spațiale MMX și imaginile filmate de camera Super Hi-Vision, va fi recreată aventura de explorare a navei MMX în jurul planetei Marte și a lunilor sale (sistemul marțian), la distanța de 300 de milioane de kilometri de Pământ.

JAXA dezvoltă în prezent nava spațială MMX, care va fi lansată în anul 2024, cu scopul de a clarifica originea lunilor marțiene și procesul evolutiv al sistemului marțian. MMX este o misiune care își propune să efectueze observații științifice asupra lunilor marțiene Phobos și Deimos și asupra planetei Marte, dar și să aterizeze pe Phobos pentru a colecta „nisip” de pe suprafața sa și pentru a reveni apoi cu acesta pe Pământ.

NHK dezvoltă camera Super Hi-Vision pentru a vedea provocările MMX în imagini de ultra înaltă definiție și pentru a le difuza pe scară largă. Imaginile realizate la intervale regulate de timp vor fi transmise parțial către Pământ. Imaginile originale vor fi stocate într-un dispozitiv de înregistrare din capsula MMX, care va reveni ulterior pe Pământ.

De-a lungul anilor, JAXA și NHK și-au asumat provocarea de a furniza imagini de înalta calitate din spațiul cosmic, de la transmisia în direct de pe o naveta spațială în 1992, urmată de filmări de înaltă definiție de pe Kaguya (sondă de pe orbita lunară) și până la filmări 4K de pe Stația Spațială Internațională (ISS) sau vizualizarea operațiunii de coborâre a sondei Hayabusa2 pe asteroidul 162173 Ryugu.

De data aceasta, JAXA și NHK își propun să filmeze primele imagini 8K ale planetei Marte și ale lunilor sale. În plus, JAXA și NHK vor vizualiza, cu ajutorul camerei Super Hi-Vision, comportamentul real al navei spațiale prin combinarea imaginilor 4K / 8K și a datelor de zbor MMX. Aceste date pot fi folosite deci și pentru buna funcționare a navei spațiale.


Un comentariu despre subiectul „Japonezii vor filma planeta Marte în 8K”:
Anonim

Interesant de urmărit.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile