marți, 6 octombrie 2020

Serviciile furnizate de sateliți, o afacere de 123 miliarde de dolari

O analiză a industriei spațiale realizată de Bryce în numele Asociației Industriei prin Sateliți prezintă un tablou optimist pentru anul trecut. Bryce arată că serviciile furnizate de sateliți (reprezentând aproximativ 45% din totalul acestei industrii) au valorat anul trecut 123 miliarde de dolari. Fabricarea de sateliți (atât militari, cât și comerciali) a avut o valoare de 12,5 miliarde de dolari, în timp ce sectorul lansărilor a valorat 4,9 miliarde de dolari anul trecut. Restul (48%) a fost alcătuit de echipamentele de la sol.

Nu este surprinzător faptul că difuzarea tv (DTH, precum și utilizarea ocazională și fluxurile de știri) a obținut cea mai mare parte din valoarea totală de 123 miliarde dolari, ajungând la aproximativ 92 miliarde dolari. 

Transmisiile posturilor de radio a avut o valoare de 6,2 miliarde de dolari, în timp ce transmisiile in banda larga prin satelit (despre care se estimează că vor evolua semnificativ) au avut o valoare de 2,8 miliarde de dolari.

Industria de lansare de anul trecut a avut o valoare de aproximativ 4,9 miliarde de dolari și a fost formată din vehicule de lansare provenite din SUA (1,7 miliarde de dolari sau 35%) și din activități de lansare din afara SUA (3,2 miliarde de dolari).


Niciun comentariu despre subiectul „Serviciile furnizate de sateliți, o afacere de 123 miliarde de dolari”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile