duminică, 29 noiembrie 2020

TVR Moldova va trece la emisia High Definition, începând din anul 2021

Consiliul de Administraţie al SRTv a aprobat în şedinţa din 25 noiembrie 2020 ultima tranşă din fondurile necesare achiziţiei de echipamente pentru realizarea producţiei postului TVR Moldova în format High Definition (HD). Fondurile sunt destinate investiţiei în tehnica aferentă producţiei de programe informative, publicistice și de divertisment realizate de Studioul TVR din Chişinău, a anunțat TVR printr-un comunicat de presă.

Astfel, emisiunile Telejurnalul TVR Moldova, „Punctul pe AZi”, „Conexiuni”, „Obiectiv Comun”, „MATINALII”, dar şi proiectele speciale pe care colegii de la Chişinău le realizează pentru a marca evenimente de interes naţional, alături de programele care sunt deja realizate la Bucureşti în format HD, vor ajunge în 2021, într-o calitate superioară a imaginii în casele telespectatorilor de peste Prut.

Un flux online al televiziunii TVR Moldova se pot viziona în rezoluție High Definition prin intermediul platformei online TVR+, începând din 16 octombrie 2020. Emisiunile sunt deocamdată upscalate, doar sigla este în rezoluție HD.

Despre TVR Moldova

TVR Moldova este investiţia strategică a statului român în mass-media din Republica Moldova, prin intermediul Societăţii Române de Televiziune. Postul şi-a reluat activitatea la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluţionare amiabilă a cererii depuse la CEDO de către Societatea Română de Televiziune.

TVR Moldova transmite 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societăţii româneşti de dincoace şi de dincolo de Prut, în toate aspectele ei.

TVR Moldova promovează cultura şi limba română, tradiţiile şi spiritualitatea naţională, obiceiurile care alcătuiesc identitatea poporului român. Totodată, prin programe produse în Republica Moldova, în România şi achiziţionate de la parteneri străini, postul susţine consecvent şi activ integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.


12 comentarii despre subiectul „TVR Moldova va trece la emisia High Definition, începând din anul 2021”:
Gabriek10

N-am fost fan TVR mult timp dar trebuie sa recunosc ca de cand au trecut in HD posturile TVR 1 si 2, calitatea emisiunilor a crescut foarte mult si am inceput sa ma uit la programele TVR. Au multe emisiuni noi, de calitatea. Bravo TVR ca se vede diferenta in bine de la o zi la alta

Anonim

Să treacă odată. Vocea realității trebuie să răzbată cât mai clar într-o regiune istorică romțnească atât de rusificată și de urgisită încă.

Anonim

Unde vezi diferența in bine, Gabriel10. Poate sa treaca si la 4k, tot televiziuni de nișă or sa rămână. Crezi ca daca au imagine HD creste automat calitatea emisiunilor?

PIon

TVR Moldova... Anapoda, creează confuzie. Mai adecvat ar fi să se numească TVR Chișinău după modelul TVR Cluj, TVR Iași etc.

Anonim

Numele e ok și se adaugă inclusiv în grila regionalelor ce se transmit pe vanalul național TVR3. În Republica Moldova există un post național-TVM și unul al României numit TVRM. Pe înțelesul tuturor.

Anonim

TVR Moldova are acoperire pe tot teritoriul Republicii Moldova, deci nu se poate numi doar TVR Chișinău, chiar s-ar creea confuzie. Funcționează ca și celelalte studiouri regionale care acoperă spațiul istoric și etno-linvistic românesc.

Anonim

Din pacate, TVR Moldova HD va emite doar dincolo de Prut.

Anonim

Corect PIon. Imi amintesc acum doi ani cand am cumparat cartela TVR (fara abonament Freesat) pentru posturile TVR 1, 2, 3 si HD si nu am inteles de ce este TVR Moldova cand TVR Iasi este la liber pe satelit si este canal regional pentru Moldova. Dupa ce m-am uitat la stiri si la cateva emisiuni mi-am dat seama ca este pentru Republica Moldova. Daca se numea TVR Chisinau atunci nu era confuzie

Anonim

@Pentru penultimul anonim: TVR Moldova il poti receptiona in toata Europa prin satelit momentan este SD dar il vei putea receptiona si in format HD in viitor. Iti trebuie o antena de satelit minim 80 cm sau mai mare, LNB, receptor de satelit cu cititor de cartele Conax, si o cartela TVR Vei putea decoda TVR 1 HD, TVR 2 HD, TVR 3 si TVR Moldova, pe langa TVR International si TVR regionale. Antena sa fie orientata pe satelitul Eutelsat 16 Est. Dincolo de Prut il poti avea prin satelit, terestru sau pe cablu.

Anonim

Pentru moldoveanul de la Bălți este important să știe că emisiunile TVRMoldova îl privesc și pe el, nu doar pe moldoveanul de la Chișinău. Deci TVR Moldova este corect. Faptul că se poate creea confuzie pentru românii din Romania, este un risc care trebuie asumat, acest canal fiind dedicat in primul rand moldovenilor supuși 200 de ani unui proces intens de rusificare. Ceea ce ei au de recuperat este diferit de ceea ce noi, cei din Romania, avem de aflat.

Anonim

Poate nu suna bine dar ar putea sa il numeasca TVR Rep Moldova inloc de TVR Moldova ca sa nu se mai faca confuzie intre TVR Iasi si TVR Moldova, parerea mea.

Anonim

Ehei, această republică e trecătoare, dar TVR-ul v-a rămâne ... Deci n-are rost.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile