duminică, 6 decembrie 2020

PROFM și SOS Satele Copiilor România lansează o campanie de Crăciun Open to People

PROFM susține demersul SOS Satele Copiilor România de a ajuta copiii vulnerabili pe care pandemia i-a afectat dramatic. PROFM și Dimineața Blană își propun să devină, din 7 decembrie, complicii bine intenționați ai celor două personaje de poveste, Moș Nicolae și Moș Crăciun. De luni, timp de două săptămâni, „Binele se aude mai departe”, la Dimineața Blană, cu Mădă Veve și Sebastian Coțofană, de la care ascultătorii vor afla poveștile a 10 familii din cadrul programelor SOS, care au nevoie de sprijinul semenilor lor, în această perioadă grea, anunță RCS RDS printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

În urma rebrandingului din această toamnă, PROFM este acum mai OPEN TO PEOPLE ca oricând. Poveștile și greutățile prin care trece fiecare român, povestite la radio, reprezintă încă o dovadă de curaj și de perseverență pentru a transforma, în societatea noastră, ”Nu!” în „De ce nu?!”. Echipa PROFM este partenerul SOS Satele Copiilor în campania „Ajută copiii cei mai afectați de pandemie” și își dorește ca ascultătorii să li se alăture pentru a le face o bucurie de Crăciun acestor copii. 

Pentru PROFM este o onoare și o bucurie să putem susține un proiect orientat către a oferi unor copii speciali șansa de a-și atinge adevăratul potențial, fără a-i scoate din mediul care le este drag. Suntem siguri că acești copii vor fi cele mai bune exemple ale puterii de a transforma toate NU-urile vieții în DE CE NU. În plus, ne imaginăm că fiecare poveste spusă la radio are șansa de a face satele României mai vesele. Zicea cineva odată «Dacă vrei să salvezi lumea, începe cu o singura persoană»", a spus Marius Dobre, manager PROFM.

Ne bucurăm să fim cei care fac cunoscute cazurile de la SOS Satele Copiilor. Până la urmă, asta este superputerea noastră, aceea de a ne face auziți și vrem să o folosim în scopuri bune. Mai ales când este vorba despre copii. Împreună, în timp, putem transforma viețile necăjite ale copiilor în povești ale reușitei și în exemple de urmat, în inspirație pentru alți oameni și pentru viitoare generații. Asta încercăm să facem zi de zi, la PROFM, cu atât mai mult în perioada sărbătorilor, când cu toții suntem cu adevărat mai buni. Suntem și vom fi deschiși să ajutăm acolo unde e nevoie de noi”, au completat Mădă Veve și Sebastian Coțofană.

Într-o lună a sărbătorilor și a bucuriei, realitatea multor familii este lipsită de speranță. Pentru sute de mii de copii, acest final de an înseamnă doar o iarnă grea, poate mai grea ca niciodată: își petrec zilele în frig, rupți de școală și de colegi, deznădăjduiți. Părinții care se bazau doar pe venituri din munca necalificată sau cu ziua reușesc cu greu să pună mâncare pe masă copiilor. Cât despre coronavirus, nu au nici banii pentru a se proteja și au nevoie de îndrumare pentru a gestiona situația. Cu ajutorul partenerilor noștri PROFM și Digi România, avem ocazia să intrăm în casele câtorva familii din programele SOS din comunitățile vulnerabile, iar ascultătorii să le afle povestea și să se alăture cauzei. Situații similare regăsim în toate familiile beneficiare din programele noastre, iar criza coronavirus a adâncit cu mult problemele cu care se confruntau deja. Pentru ei, orice sprijin contează pentru a trece cu bine peste această perioadă grea. Un SMS cu textul MAMA la 8864 înseamnă o donație lunară de 4 euro, adică alimente, medicamente, reparații urgente ale locuinței, susținerea de care au nevoie", a explicat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

În România, 1,38 milioane de copii se confruntă cu riscul de sărăcie sau excluziune socială, iar dintre aceștia, peste 700.000 trăiesc în condiții de sărăcie extremă, spun datele INS. Aceste cifre sunt cu atât mai dramatice în contextul crizei Coronavirus, când categoriile sociale vulnerabile au devenit și mai expuse. Inegalitățile sociale și discriminarea devin mai puternice, crește riscul de abuz, neglijare sau exploatare și, în egală măsură, crește riscul separării copiilor de familie, din cauza sărăciei. În plus, în mediul rural, deoarece școlile au fost închise, majoritatea copiilor nu au acces la educație, în lipsa dispozitivelor și a condițiilor de studiu propice. Iar pentru multe familii fără posibilități, fără acces la apă curentă, energie electrică sau căldură este imposibilă menținerea igienei corecte, izolarea sau prevenirea răspândirii bolii între membrii familiei. În acest context, SOS Satele Copiilor România a lansat un apel către români pentru a sprijini familiile cel mai grav afectate de criza provocată de Coronavirus. 

Oricine se poate alătura cauzei cu o donație de 4 euro lunar pentru copii prin SMS cu textul “MAMA” la 8864 sau printr-o donație online pe www.sos-satelecopiilor.ro. Fondurile strânse în campanie vor fi utilizate pentru a oferi sprijin de urgență familiilor din programele SOS Satele Copiilor - alimente, produse de igienă, dezinfectanți și măști, dar și sprijin pe termen mediu: reparații urgente ale locuinței, rechizite și îmbrăcăminte pentru copii, consiliere socială și parentală, pentru a le oferi părinților îndrumare să aibă grijă de copii cât mai bine cu putință.

PROFM, cea mai longevivă stație radio din România, face parte din portofoliul Grupului Digi|RCS & RDS din 2015. Grupul Digi mai deține posturile radio Digi FM, Chill FM și Dance FM și televiziunile Digi24, Digi 4K, Digi Sport 1, 2, 3 și 4, televiziunea Film Now (pay-tv), posturile documentare Digi World, Digi Life și Digi Animal World, televiziunile muzicale UTV, Music Channel și Hit Music.


Niciun comentariu despre subiectul „PROFM și SOS Satele Copiilor România lansează o campanie de Crăciun Open to People”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile