vineri, 29 ianuarie 2021

O nouă televiziune 4K din România a primit licență audiovizuală: LIFE STYLE TV va emite de asemenea și în HD și SD

În ședința de marți, 26 ianuarie 2021, a Consiliului National al Audiovizualului din România a fost aprobată în unanimitate solicitarea SC TV ALB NEGRU SRL din București pentru o licență audiovizuală pentru difuzarea națională prin rețele de comunicații electronice a serviciului de programe Life Style TV din București. Acronimele 4K, HD si SD nu vor fi inserate în denumirile versiunilor Ultra HD, High Definition și Standard Definition ale televiziunii menționate.

Formatul de principiu va fi unul tematic, de documentare și programe lifestyle, iar modalitatea de difuzare va fi prin cablu tv digital (DVBC) și prin tv prin protocol IP. Au fost nominalizați mai mulți operatori din România (Digi, fostul UPC, Telekom si INES). Nu a fost precizat însă când și la ce rezoluții vor prelua televiziunea  Life Style TV fiecare dintre acești operatori din România.

Producția proprie va fi de 5%, iar producțiile de la alți producători vor reprezenta 95% din programe. Procentul rezervat programelor românești va fi de 10%, iar a celor europene de 50%. Programele de informare vor fi in procent de 5%, la fel si cele educative. Programe culturale vor fi difuzate în procent de 40%.

Acționariatul este format din asociatul unic Ionuț Daniel-Samoilă. Investiția inițială va fi de 230.000 euro, din fonduri proprii. Bugetul anual va fi de 250.000 euro. Sursele de finanțare vor fi din vânzarea de publicitare, sponsorizări, subscripții online si contracte de distribuție cu operatorii de cablu tv si DTH. Societatea SC TV ALB NEGRU SRL nu deține alte licențe audiovizuale.

"Noul canal Lifestyle Tv este un concept care pare repetitiv ( documentare și așa mai departe ). Dar ideea mea este de a avea un canal românesc care prezintă, atât din lumea întreagă, dar mai ales din România, lucruri pe care pe noi toți ne interesează. Pentru a evita orice suspiciune, de la început am să spun că Lifestyle nu înseamnă cancan, bârfă si așa mai departe, ci doar informare, cunoaștere si divertisment care place tuturor. În mare parte o sa avem producții de gătit, de la lecții de gătit până la prezentarea unor restaurante, lucruri pe care eu consider că românii le apreciază. Toate producțiile sunt noi, nu sunt producții mai vechi de 3-4 ani. Vom încerca anul acesta să ne producem și noi cât mai multe programe. Din punct de vedere tehnic, programele sunt și în HD și în 4K. Intenționăm ca la sfârșitul anului acesta sau la începutul anului viitor să lansăm și canalul în format 4K. Cam 45% din programele pe care le-am contractat, dar încă nu le-am cumparat, se referă la bucătărie. Îmi doresc ca pe parcurs să ne adaptăm și cerințelor publicului, în funcție de reacția acestuia. Canalul se dorea mai mult culinar, dar am considerat ca e bine sa lărgim viziunea noastră și sa vedem mai târziu care este cea mai bună abordare. Eu sunt si la Digital Broadcasting, care face serviciul tehnic pentru acest canal, cât si pentru Mooz si pentru Bollywood. În acest moment aveam deja 4 oameni care se ocupă de programe și suntem în continuare în căutarea unor liberi profesioniști care acum sunt în spațiul social-media și care doresc să își împartă producțiile lor video și pe tv. Suntem în discuții cu mai mulți vloggeri pe care vrem sa îi aducem și pe tv", a explicat Ionuț Daniel-Samoilă.


3 comentarii despre subiectul „O nouă televiziune 4K din România a primit licență audiovizuală: LIFE STYLE TV va emite de asemenea și în HD și SD”:
Stefan.

Mult succes

Anonim

De cind incepe sa emită?

Anonim

Scrie in știre de când începe să emită in 4K, adică la sfârșitul anului aceasta sau la începutul anului 2022.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile