luni, 4 ianuarie 2021

Televiziunile Discovery, înlocuite în grila Focus Sat cu alte 9 televiziuni

Televiziunile Discovery (Discovery Channel, Discovery Science, DTX, Investigation Discovery, Animal Planet, Travel Channel, TLC, Food Network, Eurosport 1 și Eurosport 2) vor fi retrase din 4 ianuarie 2021 din grilele Focus Sat România, UPC Direct Ungaria, precum și freeSAT din Cehia și Slovacia.

Acordul dintre operatorul DTH (televiziune prin satelit) și Discovery privind redistribuția acestor televiziuni a expirat din 31 decembrie 2020, iar negocierile nu au fost concretizate în semnarea unui nou acord, până la momentul publicării acestui articol.

De menționat că televiziunile Discovery Showcase HD și Fine Living s-au închis și vor fi eliminate din grilele tuturor operatorilor, nu doar din cele ale platformelor DTH menționate.

De asemenea, în grila Focus Sat vor fi introduse din 4 ianuarie 2021 un număr de 14 versiuni SD și/sau HD ale 9 posturi de televiziune. Astfel, BBC Earth SD/HD, Love Nature SD, Crime & Investigation,  Stingray Cmusic, Look Sport 2 SD, Look Sport 3 SD au intrat în pachetul de bază, iar Love Nature HD, TravelXP HD, Stingray Classica, Stingray iConcerts, TDC (Dizi), Look Sport 2 HD și Look Sport 3 HD in Mozaic Plus.

UPDATE: Website-ul sat.e-rusu.ro a publicat un fișier .pdf cu mai multe detalii despre aceste schimbări.

"Începând din 4 ianuarie 2021, pachetul de bază Familia se va Tot de la acestă dată, in extraopțiunea Mozaic Plus vor fi îmbogăți cu următoarele canale noi: LookSport 2 și LookSport 3 adaugate urmatoarele canale noi: LookSport 2 HD și LookSport pentru cei pasionati de sport, BBC Earth în variantă SD și HD, Love 3 HD, Love Nature HD, Travel XP HD, Timesless Dizi Channel, Nature si Crime & Investigation pentru iubitorii de documentare si Stingray iConcerts, Stingray Classica. Stingray C-Music pentru muzica variata.

Dacă clientul utilizează un receptor standard Focus Sat trebuie să-l opreasca și să-l reporneasca. În cazul în care canalele nu apar în grilă trebuie să resetat receptorul accesând de pe telecomandă: Menu/Setare sistem/Resetare receptor/Cod PIN/OK/OK/OK/OK. Dacă clientul foloseste un alt tip de receptor sau modulul CI+ va fi necesar să scaneze manual noile frecvențe/

Din cauza faptului că nu s-a ajuns la un acord cu grupul Discovery cu privire la condițiile comerciale acceptabile pentru prelungirea contractului, următoarele canale își vor înceta transmisia pe platforma Focus Sat: Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Investigation Discovery, Eurosport 1 SD, Eurosport 2 SD din pachetul Familia. Din extraopțiunea Mozaic Plus vor ieși Discovery Channel HD, Fine Living, Discovery Science, DTX, Animal Planet HD, Travel Channel SD și HD, Eurosport 1 HD și Eurosport 2 HD. Fine Living si Discovery Showcase se vor închide in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), astfel încât nu vor mai putea fi recepționate in Romania, indiferent de operatorul de televiziune", arată Focus Sat în documentul menționat, în care sunt precizate si frecvențele televiziunilor nou adăugate în grilă.


24 de comentarii despre subiectul „Televiziunile Discovery, înlocuite în grila Focus Sat cu alte 9 televiziuni”:
Anonim

Încet dar sigur posturile Discovery or să dispară din România la renegocierea de contract. Primă dată au dispărut la Telekom, apoi la Orange și FocusSat. Urmează și la Digi și Vodafone.

Sorin

Nu urmează niciun Digi si niciun Vodafone.
Digi a semnat contract deja, iar Vodafone a semnat super parteneriat pe mai multi ani pentru lansarea inclusiv in Romania a Discovery+.

Anonim

Vedem în lunile următoare Sorin. Nimeni nu se aștepta să iasă posturile alea de la FocusSat și Orange în urmă cu maxim 1 luna. Dacă prin absurd or să rămână, la fiecare 10-15 minute de documentare ai să vezi vreo 5-10 minute de reclame și promouri

Sorin

Anonim, repet, Vodafone a semnat super contract cu Discovery PE MAI MULTI ANI. Nu avem ce sa vedem ca ar iesi Discovery in lunile următoare de la Vodafone, poate peste câțiva ani. Citește, e comunicat de azi:

https://www.hdsatelit.com/2021/01/discovery-va-ajunge-in-romania-prin.html

Iar Digi, cablistul care are mai mult de jumătate din abonații la cablu tv din Romania, si-a extins parteneriatul cu Discovery acum 1 an si 2 săptămâni, deci încă 11 luni și jumătate nici nu avem ce discuta despre ieșirea vreunui canal Discovery de la Digi. Citește aici:

https://www.hdsatelit.com/2019/12/digi-si-discovery-isi-extind.html

Deci acum Discovery s-au asigurat in Romania, poate tocmai de aceea nu le-a mai pasat așa tare ca au ieșit de la Focus Sat.

Cei care pierd vor fi abonatii operatorilor de la care ies aceste posturi tv. De exemplu, eu urmăresc Discovery Science zilnic, iar faptul ca a iesit de la Orange si Focus Sat e destul de deranjant pentru mine.

Cristi

S-ar putea sa fie si un joc al Discovery prin care sa atraga clientii Focus in zona Discovery+. Ei vor fi urmati cu siguranta de cei din Orange, Telekom si chiar Digi. Pt pretul anuntat de $6.99 fara reclame, sau $4.99 cu putine reclame.. sunt convins ca multi din cei care vor continut de calitate se vor abona la Discovery+. Pentru restul, ramasi in Focus Sat, un lucru sigur e ca vor ramane cu abonnamentele la pretul actual.

Cand va ajunge Disney+ si in Romania, va fi acces si la continut mai bogat al Nat Geo. Viitorul e in platforme video, nu liniar - prin satelit sau cablu. Mai multi bani pentru producatorii de continut.

Anonim

Nașpa rău,eu urmăream mult toate canalele Discovery

Unknown

Pai bine bine, am ințeles ca nu avem Discovery,dar eu am platit pt programele astea si partea proasta e ca am platit pt un an inainte,pai eu am platit pt ceva, si mi se da altceva,nu mi se pare corect,am sa ma interesez ce pot face☹☹

Darius

Fals. Când plătești, chiar în avans, la orice operator, nu plătești anumite canale, ci un număr minim de canale. Uită-te în contract dacă nu mă crezi, așa am crezut și eu inițial.

Anonim

Nu e prima dată când Discovery se dovedește a fi un partener inflexibil la negocieri. Au mai plecat cu ani în urmă, au pierdut piața și audiența și tot nu au învățat nimic. Există canale cel puțin la fel de bune pregătite oricând să le ia locul, în condiții mult mai avantajoase.

viorel

Așa zici? Pe ce canal înlocuitor pot sa văd sporturile speciale (ciclism, snooker etc) de pe Eurosport ? Nu mă interesează fotbalul. Aștept răspuns.

Gabi78

Din partea mea Discovery mi-l doresc plecat din România. In afara de Eurosport, pe posturile cu documentare vezi reclame ai promo la greu

Sorin

Eu nu vreau ca Discovery să plece din România! Eu vreau sa rămână. Si nu mă interesează Eurosport, vreau canalele de documentare, in special Discovery Science!

Anonim

Nu inteleg de ce Discovery si Focus Sat nu au ales atunci varianta pachet platit separat pentru Discovery la un pret acceptabil de ambele firme. Cred ca la 10-13 programe Dicovery multi ar cumpara un pachet exclusivist la...sa zicem...15-20 de lei?

Gabriel10

N-aș da niciun leu să văd posturile Discovery în exrtaoptiune cu sau fara reclame. Cine vrea sa le vada, succes in viața. Sunt posturi mult mai bune cu pretenții financiare mai mici că ale celor de la Discovery

Anonim

Pentru penultimul anonim: Discovery nu acceptă pachete extra.
Pentru al 3-lea anonim: Tocmai că era de așteptat să fie eliminate și de la Focussat. În țările unde operează Canal+ prin M7 au ieșit deja. Focussat a fost singurul care nu a anunțat mai devreme.

Unknown

Salut
Eu sunt la digi si aproape toate canalele de documentare nu sunt subtitrate.
Stie cineva de ce?

Anonim

Eu sunt la Digi și toate canalele de documentare sunt subtitrate! Activează și tu subtitrarea din televizorul sau receptorul tău pe canalele respective.

Anonim

Unknown scoate decodorul din priză și porneste-l iar. Și eu pățesc asta cu un Humax hd4, rămâne fără subtitrare din cand in cand

Echim Ion

Love Nature HD, va avea oare subtitrare în limba română ?
Îl urmăresc cu mare drag și pe Hot Bird în format 4K.
Poate(acum că a fost introdus în grila Focus Sat)îi vor introduce și subtitrarea în limba română.

Anonim

Cam la 2 canale SD, unul HD. Puteau fi mai multe HD iar dublurile SD complet eliminate. Nu se supăra nimeni.

Anonim

Păcat de Discovery Science. Știe cineva de ce Discovery România nu are sunet Dolby pe RCS-RDS? Pe Vodafone are?
Când erau pe Telekom toate canalele Discovery HD aveau sunet Dolby Digital... Și National Geographic avea cândva.
Ce vremuri! Acum văd că ne întoarcem la stereo (sper că nu vom reveni în curând la mono ..)

Anonim

Anonim ultim, daca nu existau deloc la digi in ce le mai auzeai, stereo sau dolby? La 30 de lei pe lună nu vrei posturile discovery in 8k?

Anonim

Ba da. Și in 4-5 ani vom avea :)

Anonim

slabe calitativ,doresc revenirea celor de la discovery mai ales ca ei transmit jocurile olimpice din acest an-eurosport-si turneele de grand slem

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile