miercuri, 17 februarie 2021

Eurosport: Australian Open, Ziua 10

Experții Eurosport și jucătorii despre ziua 10 de la Australian Open, opinii remise printr-un comunicat catre blogul HD Satelit România:

- Mats Wilander a analizat lucrurile la care trebuie să lucreze Simona Halep pentru a câștiga un nou Grand Slam

- Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Mats Wilander și Tim Henman i-au lăudat pe Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev după calificarea în semifinale

- Vorbind cu Eurosport, Stefanos Tsitsipas a analizat Victoria sa în fața lui Rafa Nadal

- Mats Wilander, Tim Henman și Justine Henin fac avancronica meciului dintre Naomi Osaka și Serena Williams

- Barbara Schett, Mats Wilander și Mischa Zverev fac avancronica meciului dintre Karolina Muchova și Jennifer Brady

- Mats Wilander comentează despre revenirea fanilor, la capacitate de 50%, la Australian Open.


DATĂ: 17 februarie 2021

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam 

SUBIECT: Mats Wilander a analizat lucrurile la care trebuie să lucreze Simona Halep pentru a câștiga un nou Grand Slam 

„Ce ar fi putut Simona să facă diferit cu Serena? Cred că Serena se mișcă puțin prea bine acum, ceea ce a făcut-o pe Simona să se grăbească. A simțit că are nevoie să facă mai mult decât ar vrea să facă cu mingea, iar atunci a început să facă puține greșeli în punctele mari, în care nu ai voie să greșești. Cred că Serena a reușit să o grăbească astfel. Dacă ea ajunge la loviturile tale atunci când lovești puternic, nu e un semn bun.”

„Serena este într-o formă grozavă. Cred că mai degrabă decât să spunem că Halep a pierdut meciul, putem spune că Serena este în formă, se deplasează bine în teren, pare mai fit. Este Serena din trecut, să spunem așa.”

„Cred că Simona are de lucrat în continuare înspre a lovi mai devreme mingea atunci când are ocazia. Când lovește adânc în teren, acele mingi grozave, trebuie să-și îmbunătățească abilitatea de a anticipa că adversara ei este în pericol, să intre în teren și să atace unghiul, să lovească mai devreme. Apoi poate folosi o poziționare în teren mai agresivă, mai degrabă decât să aștepte ca mingea să vină la ea. Cred că aceasta este slăbiciunea ei și un element pe care și-l poate îmbunătăți. Odată cu asta vin și oportunitățile de a avansa în teren. Cred că încă îi lipsește această abilitate de a simți când poate lovi mingea mai devreme decât o face deja. Devine destul de aparent când joacă împotriva unor jucătoare care lovesc puternic.”


CINE: Tim Henman și Mats Wilander, experți Eurosport

SUBIECT: Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Mats Wilander și Tim Henman i-au lăudat pe Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev după calificarea în semifinale

Tim Henman despre Stefanos Tsitsipas

„Stefanos a vorbit despre atitudinea sa. Atunci când era condus cu două seturi la zero, era surclasat de Rafa în toate aspectele jocului. Nadal a fost absolut incredibil. Magia meciurilor de cinci seturi este că obții acea oportunitate în plus de a reveni, dar trebuie să ai încredere că o poți face. În acel moment Tsitsipas și-a spus că nu are nimic de pierdut, că trebuie să fie mai agresiv, să preia inițiativa, dar este ușor să greșești neforțat când faci asta. El nu a făcut-o și a reușit să-și susțină nivelul pe termen lung. A fost o evoluție incredibilă a lui Tsitsipas.”

„Odată ce Rafa a pierdut acel set trei, Tsitsipas era acolo, a început să creadă tot mai mult în șansa lui și nivelul de energie al jucătorilor mai tineri crește tot mai mult.”

„Nu există dubii că el va câștiga un titlu de Grand Slam. Este unul dintre acei jucători despre care am senzația că sunt de mult timp în circuit, dar are numai 22 de ani. Să evolueze așa cum a făcut-o -  tehnic, dar și fizic... Să meargă cap la cap cu Nadal și să reușească să iasă învingător – asta îi va da o încredere uriașă pentru turul următor. Indiferent ce se va întâmpla în viitor vor veni și titluri mari pentru el.”

Mats Wilander despre Stefanos Tsitsipas

„E normal să fi existat dubii că Stefanos poate să revină în asemenea fel în fața celor mai buni jucători din lume. A părut, însă, că a fost jucătorul mai bun înspre finalul acestui meci. A părut că Rafa a început să obosească, iar când simți că adversarul devine ceva mai lent, asta îți oferă încredere.”

„Cea mai importantă parte din meci a fost chiar ultimul game, acolo unde a servit aproape mereu cu primul serviciu, ceea ce este imposibil! A servit cu un procentaj ridicat, crezând în șansa lui, crezând că dacă primul serviciu îl ajută, îl poate mișca pe Rafa dintr-un colț în altul al terenului. Lucrul acesta îmi spune că Tsitsipas va câștiga Grands Slamuri. A jucat cu un procentaj ridicat atunci când a fost nevoie, în final.”

Tim Henman despre Daniil Medvedev

„Daniil Medvedev este atât de eficient! Deplasarea sa în teren nu pare una tocmai obișnuită, însă este incredibil de ineficientă. Are metodele sale neortodoxe. Pe forehand pare mereu că ajunge prea târziu la minge, corpul său este în mișcare dar nu ratează niciodată. Ca adversar al său te aștepți și speri să greșească neforțat câteodată, dar erorile nu apar. Mișcarea sa este atât de eficientă.”

Mats Wilander despre Daniil Medvedev

„Simt că lui Daniil îi place să fie pe teren, îi place să încerce să rezolve problemele. Are un joc foarte neobișnuit și cred că știe asta, fiindcă le cauzează tot felul de probleme adversarilor săi.”


CINE: Stefanos Tsitsipas, semifinalist Australian Open și număr 6 mondial

SUBIECT: Vorbind cu Eurosport, Stefanos Tsitsipas a analizat Victoria sa în fața lui Rafa Nadal 

„Este foarte greu să descriu ce s-a întâmplat pe teren. Am simțit că sunt într-o gaură adâncă după pierderea setului doi și cred că reușind să câștig setul trei, asta mi-a dat speranță și m-a făcut să înțeleg ce mă așteaptă apoi. M-am bucurat mult că am putut să rămân constant și calm. Acestea au fost unele din lucrurile care m-au ajutat să câștig astăzi. A fost un meci foarte dificil, am suferit mult. Am arătat maturitate în joc și sunt mândru că m-am putut lupta și că nu am renunțat niciodată. Este un sentiment incredibil. Nu doar pentru mine, cât pentru țara mea. Fiecare meci este jucat așa, din dragoste pentru sport.”

„Experiența ajută în meciuri strânse. Am avut oportunități de acest fel în trecut și m-au ajutat mult să rămân rezistent și calm, ceea ce a fost esențial. Sigur că Rafa este un jucător care nu renunță niciodată și nu ar face niciun cadou. Acest meci a fost cel mai dificil al meu. Când am stat pe scaun după ce am reușit să fac break în final, mi-am spus că ultimul game va fi cel mai dificil din viața mea, și așa a fost.”

„Totul ține de atitudinea pe care o ai și de cât de mult îți dorești victoria. Fanii vor face atmosfera și mai bună pe acest teren. Păcat că nu i-am avut și astăzi, dar de joi ei vor reveni și mă bucur că voi putea să joc în fața lor.”


CINE: Mats Wilander, Tim Henman și Justine Henin, experți Eurosport

SUBIECT: Mats Wilander, Tim Henman și Justine Henin fac avancronica meciului dintre Naomi Osaka și Serena Williams 

Mats Wilander:

„Cred că jocul de picioare al Serenei face diferența cu adevărat. Știe că nu are nevoie să lovească cât poate de puternic mereu și chiar a forțat-o pe Simona Halep să facă greșeli în meciul lor. Serena e în forma cea mai bună în care am văzut-o. A servit bine când a fost nevoie și cred că a fost bine pentru ea că a fost pusă la încercare în setul doi cu Simona. Atunci când este împinsă în lateral, Serena pare că își dorește mai mult să revină în centrul terenului. Pare mai puternică.”

„Cred că Naomi Osaka servește suficient de bine încât să-și câștige game-urile de pe propriul serviciu și să pună presiune pe Serena. Cred că Osaka lovește suficient de puternic, chiar și când nu țintește liniile, încât să o pună pe Serena în defensivă – așa cum am văzut în celebra finală de la US Open. Osaka este o jucătoare mai bună acum și cred că realizează că este mai bună decât Serena. Williams va trebui să-și ridice jocul la un alt nivel pentru a avea o șansă.”

Tim Henman:

„Serena a stabilit ritmul în sfertul său de finală. A fost agresivă, iar când are această agresivitate controlată este o adversară dificilă. Halep a încercat să întoarcă avântul, însă Serena a fost prea bună. Au fost câteva momente în care a închis unghiul repede, încercând să returneze mingea mai repede pentru a nu-i oferi timp Simonei. Este și un element psihic. Au fost multe semne bune pentru Serena.”

„Atunci când joacă așa, cred că trebuie să o considerăm favorită, pentru că poate să îi sară racheta din mână adversarei. Când servește ca în sferturi, cu câteva servicii de 200km/h, când închide unghiurile și lovește atât de puternic, sunt foarte puține lucruri pe care adversarele le pot face ca să o scoată din mână. Semnul de întrebare din partea mea este dacă va putea să mențină acest ritm sau dacă Osaka o va putea forța să joace suficiente mingi încât să apară greșeli neforțate. Dacă va fi așa, ar putea începe să devină tensionată și să aibă dubii pe măsură ce turneul avansează.”

Justine Henin:

„Este un meci cu adevărat entuziasmant. Cred că ambele jucătoare joacă bine și sunt încrezătoare. Cu siguranță se respectă reciproc. Evident, am avut parte de acele momente dramatice în finala US Open, dar a trecut mult timp de atunci. Serena m-a impresionat în mai multe feluri. Cred că a obținut o victorie grozavă în fața lui Halep, chiar dacă Simona va fi dezamăgită că nu și-a putut aplica planul și că Serena a controlat meciul în întregime. Serena pare a fi într-o formă fizică mai bună decât în ultima vreme și este din nou în fazele finale. Este extraordinar, dar acum va trebui să joace la nivel și mai mare, fiindcă Naomi mi se pare că a căpătat o altă dimensiune a jocului odată cu victoria ei de la US Open. A câștigat Grand Slam-uri în trecut, a fost dificil pentru ea că a fost numărul 1 în lume, au apărut așteptările, presiunea, dar acum totul s-a schimbat.”

„Am impresia că există două mari jucătoare în acest turneu – una cu experiență, o campioană extraordinară, Serena; iar cealaltă, Naomi, este cea care devine tot mai constantă. Din acest motiv va fi interesant meciul. Ambele sunt luptătoare extraordinare, care servesc bine și vom avea parte de un meci agresiv, plin de determinare din partea ambelor jucătoare. Presiunea va fi resimțită de ambele, dar cred că presiunea exercitată de Osaka asupra Serenei va fi total diferită de ce a experimentat până acum în turneu.”

„O să fie foarte interesant și îi ofer un mic avantaj lui Osaka. Așa văd eu lucrurile, cred că are armele necesare. Serena a arătat, totuși, o rezistență impresionantă. A făcut puțin prea multe greșeli cu Halep, ceea ce trebuie să evite meciul următor, însă tactic a jucat foarte bine. Acest meci va duce turneul la un nou nivel.”


CINE: Barbara Schett, Mats Wilander și Mischa Zverev, experți Eurosport

SUBIECT: Barbara Schett, Mats Wilander și Mischa Zverev fac avancronica meciului dintre Karolina Muchova și Jennifer Brady

Barbara Schett

„Cine ar fi crezut că Muchova va putea reveni în acest meci? A fost extraordinară revenirea de la 6-1, 2-0. A fost clar că nu s-a simțit bine în această zi caldă, dar a rezistat, și-a schimbat tactica și a întors meciul. A urcat la fileu mult mai mult și a lovit mai devreme decât în acel prim set. Ce a făcut, în contextul în care nu se simțea bine, a fost extraordinar. Îmi place să o urmăresc, fiindcă este o jucătoare completă care poate face aproape orice. Bravo ei.”

„A avut nevoie de acel time out, ceea ce e legal, poate să-l ceară. Acea pauză a întors meciul și nu cred că s-a prefăcut că are ceva, ci pur și simplu se simțea rău. Asta ne arată cât de greu este să-ți menții nivelul în tenis timp de câteva ore. Lucrurile se pot schimba.”

Mats Wilander

„Cred că după pauză Karolina Muchova a încercat să urce la fileu mai mult. Este evident că trebuia să facă ceva diferit, din cauza scorului și poate și din cauza pauzei. Știm că Muchova este o jucătoare completă care poate face orice pe teren, dar poate că deplasarea este punctul ei slab. Poate că a simțit că are mai mult timp la dispoziție în fața lui Barty din cauza slăbiciunii australiencei pe backhand.”

„Jennifer Brady pare că a trecut la alt nivel. Mi se pare într-o formă mai bună fizică în aceste zile. A fost mereu o jucătoare care lovește bine mingea, are un forehand bun și cred că și-a îmbunătățit atitudinea, fiind acum mai pozitivă. Cred că transformă orice în ceva pozitiv. A pierdut primul set astăzi, dar apoi a reușit să revină și să facă break în cel de-al doilea.”

„Aș crede că Brady este ușoară favorită în acest meci. Joacă un pic mai rapid și poate exploata slăbiciunea lui Muchova, deplasarea. Chiar dacă anticipează bine lucrurile, mișcarea sa defensivă este un punct slab al Karolinei. Brady este foarte agresivă cu forehand-ul și cred că va dicta punctele ceva mai mult decât este Muchova obișnuită.”

„Muchova m-a impresionat în meciul de azi cu Ash Barty, dar mai mult mă impresionează jocul ei per total. Știe să facă de toate și mereu are două sau trei opțiuni diferite. Poate urca la fileu, poate juca puternic sau elegant. Este o jucătoare dintre cele mai complete din circuitul WTA și nu poate decât să devină din ce în ce mai bună.”

„O văd ca pe o potențială câștigătoare de Grand Slam în viitor. Este bună pe toate suprafețele. Vedem că pe hard joacă bine din cauza agresivității, iar pe zgură este bună pentru că nu îi amplifică mișcarea mai slabă la fel de mult, suprafața fiind mai lentă. Deplasarea poate fi îmbunătățită prin simțul anticipării, iar ea poate face asta. Este mai bună din acest punct de vedere decât majoritatea jucătoarelor, fiindcă are un joc complet și știe cu adevărat ce face pe teren. Are o mână fină și sunt foarte impresionat de ea.” 

Mischa Zverev

„Cred că este unul dintre acele turnee pentru Muchova, la fel cum a fost pentru Daniil Medvedev la US Open: nu joci tenisul tău cel mai bun, nu te simți grozav, dar continui să câștigi datorită faptului că lupți în continuare. Poate că lumea nu se așteaptă să joci bine când ești sub presiune, dar joci. Am urmărit-o jucând și are un tenis foarte plăcut – poate veni la fileu, poate juca puternic pe forehand, joacă foarte inteligent și este mereu foarte calmă, așa că are multe calități.”

„Dezvoltarea jocului său a durat ceva timp, dar acum cu siguranță a ajuns într-un punct în care este foarte periculoasă, așa că eu cred că poate chiar să câștige meciul dacă joacă bine. Este minunat să vedem o față nouă pe teren în această fază, jucând bine.”


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam 

SUBIECT: Mats Wilander comentează despre revenirea fanilor, la capacitate de 50%, la Australian Open

„Nu cred că are importanță dacă capacitatea este de 50% sau 100%, sincer. Cred că va fi mult diferit pentru jucători. Cred că prezența fanilor îi va ajuta pe jucătorii titrați. Jucătorii vor fi mai angrenați în luptă, așa că turneul va fi cu atât mai bun. Cred că presiunea exercitată de public îi va ajuta pe jucătorii experimentați.”

„Este un vis pentru un eveniment sportiv să vedem fanii în tribune. Lumea va spune <<Uite, au reușit, în Australia>> și să sperăm că guvernele lumii vor realiza că așa trebuie procedat. Este dificil la început, dar apoi putem deschide astfel de evenimente publicului. Este un mesaj puternic în opinia mea.”


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Australian Open, Ziua 10”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile