miercuri, 17 februarie 2021

Eurosport raportează cifre remarcabile în România în prima săptămână a Australian Open

Prima săptămână de tenis de la Australian Open a adus o creștere semnificativă de audiență și de interacțiune în mediul digital pentru Eurosport în Europa.*

Transmisiunile de la Australian Open au fost completate de conținut cuprinzător pe platformele digitale, inclusiv de la experții în tenis ai Eurosport. România a văzut o creștere de 56% pe eurosport.ro comparativ cu anul trecut, în cadrul unei creșteri generale de 81% a vizitatorilor unici în cele mai importante 11 piețe din Europa**. Marea Britanie (+223%), Germania (+158%) și Italia (+137%) au contribuit masiv la cifrele remarcabile, anunță Eurosport printr-un comunicat remis către blogul HD Satelit România.

Mai mult, în cadrul acestor 11 piețe, transmisiunile pe canalele liniare au înregistrat la rândul lor creșteri semnificative, audiențele Eurosport 1 și Eurosport 2 fiind cu 41%, respectiv 28% mai mari decât anul trecut în aceeași perioadă. Succesul eroilor locali s-a putut observa și în România, unde audiența*** cu 66% mai mare față de anul 2020 a urmărit parcursul Simonei Halep în prima săptămână a turneului. Polonia a înregistrat creșterea cea mai semnificativă (+276%) grație evoluției tinerei Iga Swiatek.

Meciurile de calitate au fost completate de analiza experților de talie mondială ai Eurosport, printre care Boris Becker, Mats Wilander, Justine Henin sau Tim Henman. Inovația a fost din nou în centrul atenției în ce privește Eurosport Cube, studioul de realitate mixtă Eurosport în care jucători precum Novak Djokovic sau Rafael Nadal au pășit în prima săptămână a turneului. Un moment remarcabil a avut loc atunci când pentru interviul său cu Rafael Nadal (prezent de la Melbourne), Alex Corretja a pășit în Cube (aflat în Londra) chiar din Madrid.

Australian Open se încheie duminică, acoperirea turneului continuând pe Eurosport și pe aplicațiile Eurosport în toată Europa.

_________________________________________ 

* În primele șapte zile ale Australian Open (8-14 februarie 2021)

** Cele 11 piețe: Germania, Franța, Italia, Spania, Suedia, Danemarca, Marea Britanie, Olanda, România, Polonia. Australian Open este disponibil pe discovery+ și pe Eurosport 2 în Norvegia

*** Cifre de audiență medie


Despre Eurosport

Eurosport este destinația pentru sport nr. 1 din Europa și dezvoltă puterea sportului prin conținut localizat de la cele mai importante evenimente sportive din lume. Drept Gazda Jocurilor Olimpice în Europa, Discovery aduce Eurosport către discovery+, serviciul de streaming direct către consumator, începând cu o selecție de țări, din 2021. În mod clar definite ca fiind Gazdele Ciclismului, ale Tenisului de Mare Șlem și ale Sporturilor de Iarnă, canalele Eurosport - Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosportnews - au în total 246 de milioane de abonați, în 75 de țări din Europa, zona Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu. Eurosport.com este website-ul de știri de sport nr.1 al Europei, cu o medie de 30 milioane de vizitatori unici pe lună. Eurosport Events este divizia specializată în administrarea şi promovarea evenimentelor sportive internaționale. Pentru mai multe informații, vizitați corporate.eurosport.com.  


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport raportează cifre remarcabile în România în prima săptămână a Australian Open”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile