vineri, 12 februarie 2021

Eurosport: Australian Open, Ziua 5

Experții Eurosport și jucătorii despre ziua a 5-a de la Australian Open, printr-un comunicat remis către HD Satelit România:
 - Justine Henin și Alex Corretja fac avancronica meciurilor din turul patru de la Australian Open
Inclusiv meciul dintre Iga Swiatek și Simona Halep
- Vorbind în cadrul Eurosport Tennis Club (Franța), Justine Henin a analizat victoria lui Dominic Thiem în fața lui Nick Kyrgios
- Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Mats Wilander a analizat meciul dintre Dominic Thiem și Nick Kyrgios
- Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Mats Wilander l-a lăudat pe Novak Djokovic dar crede că vin vremuri grele pentru sârb după victoria în fața lui Taylor Fritz
- Novak Djokovic a vorbit cu Eurosport despre victoria în fața lui Taylor Fritz și de severitatea accidentării sale
- Barbara Schett și Mats Wilander vorbesc despre viitorul Australian Open, care nu va avea fani în tribune în cel puțin următoarele cinci zile, mai anunță Eurosport.


DATĂ: 12 februarie 2021


CINE: Justine Henin, expert Eurosport și de șapte ori câștigătoare de Grand Slam

SUBIECT: Henin face avancronica meciurilor din turul patru de la Australian Open

Iga Swiatek (Polonia) vs Simona Halep (România)
„Va fi un meci foarte bun. E interesant fiindcă știm cu toții calitățile Simonei Halep, iar constanța ei este extraordinară. Este una dintre cele mai constante jucătoare din circuit. Atunci când Swiatek a învins-o la Roland-Garros, ea a jucat la un nivel nemaipomenit. A fost impresionant nu doar faptul că a câștigat, ci nivelul la care a jucat. Acum toată lumea are așteptări de la ea și momentan se descurcă.”

„Va fi dificil pentru ea să se întoarcă la Paris și să-și apere titlul – am văzut ce s-a întâmplat cu Sofia Kenin, campioană aici anul trecut. La Paris mingea a fost grea, astfel încât a putut face orice dorea. Cu forța ei, i-a pus probleme Simonei, care nu a avut timp să-și organizeze jocul.

Știm că Halep are nevoie de timp pentru a-și organiza jocul. Se mișcă bine, acoperă terenul bine, dar nu poate lovi la fel de tare – este opusul lui Swiatek. Atunci când Iga joacă bine este dificil pentru Simona cu stilul ei de joc. ”

„Halep a avut probleme aici în turul doi, dar a părut să fie în control astăzi în turul trei. Suprafața este mult mai rapidă în acest an la Melbourne, față de anii trecuți. Sunt foarte curioasă ce vom vedea în acest meci.”

Garbine Muguruza (Spania) vs Naomi Osaka (Japonia)

„Acesta este meciul pe care îl așteptam atunci când am văzut pentru prima oară tabloul. Este unul dintre meciurile cele mai mari pe care le putem avea – cam devreme în turneu. Am văzut anul trecut la Muguruza că este capabilă să-și găsească nivelul de joc și să joace bine în toate Grand Slam-urile. Are potențialul de a face asta. A câștigat Slam-uri, apoi s-a pierdut puțin, dar acum pare să aibă o constanță și o structură bună din nou. A jucat în turnee înaintea Australian Open, este încrezătoare și ce a arătat până acum în aceste meciuri a fost impresionant.”

„Totuși, dacă vorbim de lucruri impresionante, trebuie să vorbim de Naomi Osaka. Cred că Naomi este principala favorită în acest turneu. Eu așa văd lucrurile. Trebuie să dea tot ce are mai bun în acest meci, fiindcă va fi unul dificil. Felul în care Osaka a servit în primele partide de aici a fost extraordinar și a impresionat multă lume. A câștigat titluri de Grand Slam, a ajuns numărul 1 mondial, dar apoi a devenit greu pentru ea. Nu i-a plăcut acea postură și a avut nevoie de timp pentru a-și recăpăta încrederea. Faptul că a câștigat din nou US Open anul trecut i-a dat o dimensiune nouă jocului ei. Cred că este puternică și încrezătoare în acest turneu. Va fi o luptă interesantă. Serviciile și retururile vor fi cheile jocului. Sunt foarte entuziasmată de acest meci.”




CINE: Alex Corretja, expert Eurosport și fost număr 2 mondial

SUBIECT: Corretja face avancronica meciului din turul patru dintre Muguruza și Osaka

„Cu siguranță este unul dintre cele mai bune meciuri ale turului următor. Sunt două jucătoarele cele mai în formă la acest turneu. Muguruza a fost impresionantă, cu un tenis incredibil, foarte agresiv. Amândurora le place să dicteze jocul și va fi important care dintre ele va risca mai mult și care va găsi echilibrul dintre apărare și atac.”

„Amândouă vor încerca să preia inițiativa încă de la serviciu, dar și de la retur, așa că va fi dificil pentru ambele. Le place să atace și amândouă joacă un tenis similar. Văd acest meci ca fiind foarte echilibrat, iar pe câștigătoare o văd ieșind din această confruntare foarte încrezătoare pentru tot restul turneului.”





CINE: Justine Henin, expert Eurosport și de șapte ori câștigătoare de Grand Slam

SUBIECT: Vorbind în cadrul Eurosport Tennis Club (Franța), Henin a analizat victoria lui Dominic Thiem în fața lui Nick Kyrgios

„Este tenisul pe care îl iubim. Ne-am distrat de minune cu Nick Kyrgios, care a făcut spectacol încă de la începutul meciului. A captat atenția publicului încă de la primele puncte. A jucat un tenis de vis, foarte încrezător, simțindu-se foarte bine fizic. S-a văzut că se simțea bine pe teren. Dominic Thiem a așteptat să treacă <<furtuna>>. A fost foarte aproape de a pierde în setul trei, când a trebuit să salveze mingi de break.”

„Thiem a fost admirabil încă de la început, chiar dacă s-a văzut că a fost puțin tensionat. După începutul setului trei nu a mai cedat deloc – nu a mai greșit aproape deloc, rar a pierdut puncte pe propriul serviciu. A fost incredibilă atitudinea sa. Știm că este așa, dar chiar a așteptat să treacă momentele dificile fiind foarte umil. Cei doi jucători au produs un spectacol grozav.”

„Pentru Kyrgios a fost aproape imposibil să rămână la același nivel pe care l-a avut în primele două seturi. Este greu într-un meci de cinci seturi.”




CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Wilander a analizat meciul dintre Dominic Thiem și Nick Kyrgios

Despre Kyrgios:

„A reușit să se impună în turul trecut după ce a salvat mingi de meci în fața lui Ugo Humbert. După mine, aceste ultime două meciuri jucate au fost de departe cele mai bune ale sale, iar asta ne dă speranțe pentru viitor. Pur și simplu a ridicat lumea în picioare în acest turneu.”

„Sper ca aceste meciuri să-l ducă pe Nick Kyrgios într-o zonă mentală în care să fie încrezător că este suficient de bun pentru a juca împotriva jucătorilor ca Thiem. Poate se va antrena mai mult și poate că va reuși să câștige așa un meci – selecția sa de decizii și de lovituri a făcut ca el să fie foarte interesant de urmărit. Când luptă ca în acest meci este unul dintre cei mai buni jucători din lume și unul dintre cei pe care îmi place cel mai mult să-i urmăresc.”

Despre Thiem:

„A fost o revenire incredibilă. Văzând două meciuri de acest fel – după ce Nick Kyrgios l-a învins pe Ugo Humbert turul trecut, să continue cu această partidă... Acesta este tenisul profesionist la cel mai înalt nivel. Astfel de meciuri mereu implică un favorit local și un public în delir. Să nu-l uităm pe Dominic Thiem. Felul în care a jucat și s-a comportat a fost extraordinar – pentru nicio clipă nu a fost împotriva publicului, ci a ținut capul jos și a continuat să lupte. Dar ce spectacol a putut să creeze Nick Kyrgios din nou!”

„Cred că Thiem a început să citească serviciul lui Kyrgios la un moment dat. Să nu uităm că a revenit de la 0-2 la seturi și în finala US Open, când n-a jucat bine la început, la fel ca acum. A fost puțin prea pasiv, însă Kyrgios explodase. Cred că Thiem a fost puțin norocos în setul trei, însă a fost puternic mental. Am crezut că va ceda acolo, dar nu a cedat. Rafa Nadal nu cedează, Novak Djokovic nu cedează, Roger Federer nu cedează, iar acum Dominic Thiem nu mai cedează nici el.”




CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Wilander l-a lăudat pe Novak Djokovic dar crede că vin vremuri grele pentru sârb după victoria în fața lui Taylor Fritz

„Cred că a avut nevoie de două seturi – al 3-lea și al 4-lea – pentru a realiza ce poate și ce nu poate face pe teren. Cred că întreruperea, atunci când spectatorii au fost rugați să părăsească arena, l-a ajutat. Pastilele împotriva inflamațiilor au efect întârziat, iar el a putut să facă niște întinderi, să se bandajeze puțin. Tot trebuie să lovești mingea pentru a câștiga meciul, iar el a jucat bine în final.”

„Nu a fost o accidentare existentă. A avut loc la 1-1 în setul trei. A alunecat puțin și i-a afectat șoldul drept, care e cel mai important pentru a lovi forehand-uri. Apoi a părut că durerea s-a dus mai sus. Nu a putut lovi un forehand timp de o oră. În final, ceva sigur a avut loc. Adrenalina l-a ajutat, fiindcă nu voia să părăsească Australian Open, dar avea dureri.”

„Este îngrijorător. Cred că reacția pe care am văzut-o din partea lui la final este îmbucurătoare, fiindcă poate înseamnă că poate remedia problema într-un fel. Accidentarea dă încredere celorlalți jucători. Milos Raonic probabil se gândește că Novak este ușor accidentat. Este un moment îngrijorător pentru Novak, dar cred că felul în care a sărbătorit victoria spune totul. Cred că el consideră că poate reveni.”





CINE: Novak Djokovic, număr 1 mondial și de opt ori câștigător Australian Open

SUBIECT: Djokovic a vorbit cu Eurosport despre victoria în fața lui Taylor Fritz și de severitatea accidentării sale

„Mental și emoțional mă simt grozav. Este o mare bucurie să pot să câștig în condițiile în care m-am aflat. A fost un meci unic pentru mine – am zis-o și pe teren și chiar așa simt. A fost cu siguranță unul dintre cele mai bune momente ale carierei mele, având în vedere situația.”

„Nu prea vreau să vorbesc despre nivelul accidentării sau durerii. Nu va conta prea mult oricum, fiindcă oamenii nu înțeleg prin ce treci pe teren. La începutul setului trei, când am luat prima pauză medicală, mă gândeam foarte serios dacă să mă retrag, fiindcă după alte două game-uri nu puteam să mă mișc, nu puteam să-mi rotesc corpul sau să returnez. Singurul lucru pe care-l puteam face era să servesc, iar asta m-a ajutat. Am servit puternic cu ambele servicii, știam că singura mea șansă este să servesc bine și să pun presiune pe serviciul său. Nu știu ce s-a întâmplat, însă în setul decisiv am putut să încep să joc din nou și să returnez câteva servicii. Asta m-a ajutat să fac două break-uri cruciale și sunt foarte, foarte mândru, însă în același timp puțin îngrijorat pentru că nu știu ce se întâmplă. ”

„Cred că este o ruptură. Am simțit ceva ciudat la unul dintre retururi, înainte de pauza medicală. Am știut imediat că ceva rău s-a întâmplat, iar fizioterapeutul ATP mi-a confirmat. Să vedem, nu am o experiență prea bună cu rupturile în ce privește continuarea turneului. Nu știu în acest moment dacă voi reveni pe teren peste două zile.”




CINE: Barbara Schett și Mats Wilander

SUBIECT: Schett și Wilander vorbesc despre viitorul Australian Open, care nu va avea fani în tribune în cel puțin următoarele cinci zile

Barbara Schett
„Sincer, nu văd să se schimbe prea multe. Turneul va continua, dar fără spectatori. Jucătorii sunt obișnuiți să joace fără spectatori, care vor reveni peste cinci zile și vor fi prezenți la semifinale și finale, ceea ce e bine. Nu cred că lipsa fanilor va schimba dinamica turneului prea mult, pentru că jucătorii sunt în bule oricum. Dinamica turneului nu ar trebui să fie întreruptă în niciun fel.”

Mats Wilander
„Faptul că nu am văzut vreo diferență la jucători între a juca fără spectatori la US Open sau cu puțini spectatori la Roland-Garros – de asta sunt cel mai mândru în ce privește perioada pandemiei. Toți jucătorii au evoluat la fel. Nu am văzut vreo schimbare din partea nimănui. Intensitatea este mereu prezentă, jucătorii sunt obișnuiți deja cu asta și treptat învățăm că da, ar prefera publicul, dar nu au nevoie de public pentru a etala cel mai bun tenis al lor. Cel puțin în cazul majorității jucătorilor.”


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Australian Open, Ziua 5”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile