luni, 15 februarie 2021

Eurosport: Australian Open, Ziua 8

Experții Eurosport și jucătorii despre ultimele zile de la Australian Open, opinii remise printr-un comunicat către HD Satelit România:

- Simona Halep a vorbit cu Eurosport după victoria ei în fața lui Iga Swiatek

- Mats Wilander despre evoluția Simonei Halep după victoria cu Iga Swiatek

- Tim Henman analizează jocul lui Iga Swiatek după înfrângerea ei în fața Simonei Halep

- Mats Wilander și Tim Henman despre forma Serenei Williams înaintea meciului său din sferturile de finală contra Simonei Halep

- Justine Henin și Boris Becker fac avancronica meciului dintre Simona Halep și Serena Williams

- Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Mats Wilander a descris meciul dintre Garbine Muguruza și Naomi Osaka

- Boris Becker face avancronica meciului dintre Novak Djokovic și Alexander Zverev

- Justine Henin vorbește despre jucătoarele și jucătorii care au impresionat-o până acum la Australian Open

- Jean-Bernard Fabre analizează valul recent al accidentărilor din lumea tenisului

- Mats Wilander comentează declarațiile lui Jean-Bernard Fabre cu privire la numărul de accidentări suferite de jucători până acum


DATĂ: 15 februarie 2021


CINE: Simona Halep, de două ori câștigătoare de Grand Slam 

SUBIECT: Halep a vorbit cu Eurosport după victoria ei în fața lui Iga Swiatek

„Mă voi bucura de victoria asta mult. Înseamnă mult pentru mine. La Roland-Garros a fost dificil pentru că nu am avut niciun ritm, nimic nu a funcționat atunci, însă astăzi am încercat să fac lucrurile mai bine și mă bucur că am putut câștiga.”

„Am servit bine tot turneul. Sunt foarte fericită cu îmbunătățirile serviciului meu. Nu este atât de în forță, dar îl simt puternic. Nu mă concentrez doar pe o lovitură, ci încerc să variez lucrurile. Asta m-a ajutat astăzi. Am încercat să variez și cred că asta a forțat-o să facă niște greșeli pe retur.”

„Mă simt bine. Nu mă pot plânge, fiindcă am lucrat mult în inter-sezon, acasă, iar când am venit aici am putut să mă antrenez două-trei ore pe zi, așa că am fost foarte fericită. Sunt puțin obosită, dar este normal, fiindcă am fost stresată toată săptămâna. Acum sunt relaxată, concentrată și voi încerca să fac tot ce pot, să mă recuperez cât pot de bine și să fiu pregătită pentru turul următor.”


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Wilander despre evoluția Simonei Halep după victoria cu Iga Swiatek

„În mintea mea am crezut că Iga Swiatek ar putea să o învingă cu ajutorul forței, iar în acel prim set așa apărut să fie. M-am întrebat dacă oare Halep putea schimba ritmul, și a putut, iar intensitatea ei a fost la același nivel tot meciul. A fost un efort grozav din partea ei. Cred că a fost puțin pasivă la început, iar Swiatek lovește cu putere de pe ambele părți ale terenului. În final, mi-a plăcut cum Halep nu a intrat în panică în setul secund. Câteodată Halep intră în panică, dar astăzi a arătat ca o veterană experimentată. După ce a câștigat al doilea set, a fost crucial ca Simona să dezvolte avântul pe care l-a avut. Halep a fost foarte bună astăzi, foarte calmă.”


CINE: Tim Henman, expert Eurosport și fost număr 4 mondial 

SUBIECT: Henman analizează jocul lui Iga Swiatek după înfrângerea ei în fața Simonei Halep

„Iga Swiatek a dominat primul set. Încerca să lovească puternic din spatele terenului și ai fi crezut că dacă poate să-și susțină acest joc poate câștiga meciul. Experiența lui Halep și-a spus cuvântul. Este în circuit de mult timp, a jucat multe meciuri mari în Grand Slam-uri, așa că a știut să întoarcă meciul în prima parte a setului secund și apoi să mențină ritmul și în al treilea.”

„Pentru Iga este o linie fină. Atunci când joci așa agresiv și încerci să lovești decisiv nu e greu să greșești puțin jocul de picioare sau selecția de lovituri, iar erorile neforțate se adună. Cred că la acest capitol Halep a reușit să fie mai constantă, făcând-o pe Swiatek să lovească multe mingi. Al doilea set a trecut repede, iar apoi în decisiv mereu contează mult primele game-uri. Acolo, Halep a fost din nou cea care a avut loviturile potrivite la momentul potrivit.”

„Cred că încă există un proces de învățare pentru Swiatek. Încă este neexperimentată la acest nivel, chiar dacă a câștigat deja un Grand Slam. Halep este o jucătoare fenomenală și nu este nicio rușine să piardă contra ei astăzi. Cred că ce este entuziasmant la Iga este că-și poate îmbunătăți jocul. Are o atitudine grozavă și dacă va continua să muncească ar putea să câștige mai multe titluri de Grand Slam în viitor, în opinia mea.”


CINE: Mats Wilander și Tim Henman, experți Eurosport 

SUBIECT: Wilander și Henman despre forma Serenei Williams înaintea meciului său din sferturile de finală contra Simonei Halep

Mats Wilander

„Victoria cu Sabalenka a fost una foarte importantă pentru Serena, fiindcă factorul de intimidare nu a fost foarte prezent în fața ei, dat fiind că lovește atât de tare mingea. Presiunea a fost pe serviciul Serenei, iar acestea sunt genul de adversare pe care trebuie să le învingă, pentru că trebuie să fie pregătită pentru alte jucătoare puternice precum Naomi Osaka. A fost un test de încălzire foarte important pentru Serena.”

„Williams se află într-o parte foarte puternică de tablou. Nu va avea un parcurs ușor de aici încolo. S-ar putea să o ajute, în final. Oricare dintre jucătoarele din acea parte de tablou poate câștiga turneul.”

Tim Henman

„Nu cred că serviciul Serenei este atât de eficient, însă nici nu cred că au jucat pe terenuri așa rapide până acum. Lucrurile se balansează, fiindcă serviciul ei va aluneca pe teren și este în continuare o armă. Încă are unul din cele mai bune servicii din circuit. Este foarte important să se poată baza pe el, pentru că mă întreb dacă nu cumva devine emoționată în acest meciuri mari. Putem discuta dacă lipsa spectatorilor o ajută sau nu. Nu este aceeași atmosferă, deci nici același nivel de stres. Este un meci dificil, însă trebuie să fie încântată că încă poate juca în turneu.”


CINE: Justine Henin și Boris Becker, experți Eurosport 

SUBIECT: Justine Henin și Boris Becker fac avancronica meciului dintre Simona Halep și Serena Williams 

Justine Henin:

„Ar putea să fie finala. Sigur, am mai avut un meci între Muguruza și Osaka, iar acesta ar trebui să fie altul de la care mă aștept la multe. În ultimul tur eram convinsă că va fi un meci grozav și între Halep și Swiatek, iar Simona a avut răbdare pentru a fi în poziții tactice corecte. Și-a făcut treaba bine în meciul contra lui Swiatek.”

„Serena este Serena. Ultimul ei meci, contra lui Sabalenka, a fost dificil, cu momente bune și momente mai puțin bune, dar a fost acolo. A servit bine atunci când a fost nevoie, așa că aceste două jucătoare vor fi la nivel mare, cu siguranță. Ultima oară când cele două au jucat, la Wimbledon, Simona a făcut un meci extraordinar, a fost într-un echilibru complet.”

„Cred că pentru ambele jucătoare, cheia va fi serviciul. Va fi important, iar Serena are un avantaj la acest aspect, desigur. Simona va trebui să la nivel mare fizic, să joace intens și să găsească pozițiile și echilibrul potrivit între loviturile sale pentru a o pune pe Serena sub presiune, lovind multe mingi, schimbând direcția și ritmul. Știm că Serenei îi place să se simtă confortabil. Este foarte greu să spunem cine este favorită în acest meci – experiența Serenei în fața Simonei este superioară, dar este suficientă experiența? Este greu de spus.”

Boris Becker:

„Este un meci mare între două campioane. Evident, Serena caută titlul cu numărul 24. Mi s-a părut că a făcut un meci grozav cu Sabalenka, nu mă așteptam să câștige, ca să fiu sincer. Halep este o luptătoare, o jucătoare de contraatac, are atitudinea de a nu renunța niciodată și a avut o victorie grozavă cu Swiatek în turul patru. Nu știu, pentru mine este un meci 50-50, orice se poate întâmpla.”

„Am fost foarte impresionat de Serena în acest turneu. Nu o aveam pe lista mea de favorite. Devine tot mai în vârstă, însă se mișcă mai bine ca oricând în ultimii doi ani. Poate că pentru ea presiunea nu-și mai spune cuvântul, poate că acceptă că va veni momentul când nu va mai putea juca și poate că din cauza aceasta joacă mai relaxată și pare să se simtă mai bine.”


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Wilander a descris meciul dintre Garbine Muguruza și Naomi Osaka

„Aceasta e diferența în zilele noastre, iar avântul era de partea lui Osaka. Muguruza a jucat bine, însă pur și simplu nu reușește să câștige aceste meciuri. Trebuie să spun că sunt extrem de impresionat de abordarea mentală a lui Osaka. Nu pare defazată nici de salvarea mingilor de meci, nici de fluturi.”

„Pentru Muguruza este sfâșietoare o asemenea înfrângere, însă pentru Osaka... A câștigat fără să joace grozav. Cine o va poate învinge? Nu sunt sigur că o poate face cineva.”


CINE: Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori câștigător de Grand Slam 

SUBIECT: Boris Becker face avancronica meciului dintre Novak Djokovic și Alexander Zverev

„Din punct de vedere al lui Zverev, este meciul turneului. Djokovic este favorit, este de opt ori campion la Australian Open, însă Sascha arată foarte bine și a pierdut un singur set pe parcursul până în sferturile de finală. Întrebarea este cât de bine s-a recuperat Novak după durerile musculare și disconfortul din zona abdominală. Cu Raonic a arătat în formă. Zverev pare să se fi recuperat și el după problemele stomacale, așa că să sperăm că ambii vor fi sănătoși și vom avea parte de un meci grozav.”

„Novak este favorit, dar parcă este ceva în aer în ce-l privește pe Sascha. Finala de la US Open de anul trecut încă îl bântuie și vrea neapărat să aibă un rezultat și mai bun, câștigând un Grand Slam. Poate se va întâmpla la Australian Open.”


CINE: Jean-Bernard Fabre*, Doctor în fiziologie sportivă și biomecanică

SUBIECT: Jean-Bernard Fabre analizează valul recent al accidentărilor din lumea tenisului

„Ceea ce lipsește este obișnuința cu competițiile. Nivelul de încărcare nu este același și mai ales atunci când vorbim despre regiunea abdominală... Când joci în competiții, ai multe momente la serviciu.”

„Se pare că Australian Open are anul acesta un teren specific, mai rapid decât înainte. Implică mai multe mișcări de rotație. Jucătorii trebuie să-și folosească mult trunchiul... Și dacă nu s-au antrenat suficient pentru a stimula acești mușchi, se pot accidenta...”

„Singura modalitate de a rezolva acest lucru este, de exemplu, să existe un anumit tip de testare musculară. Zi de zi trebuie să redobândești starea de fitness, în funcție de unde începi... Mai întâi de toate, ai nevoie de informațiile RMN-ului, apoi trebuie să te gândești cu precauție la decizia pe care o vei lua, deoarece aceasta poate avea repercusiuni nu numai în turneul respectiv, dar și în următoarele turnee care urmează.”

*Jean-Bernard Fabre era antrenor de tenis în perioada în care își pregătea doctoratul și lucra cu Arnaud Clement. Titlul său este „Doctor în fiziologie sportivă și biomecanică”. Jean-Bernard și echipa sa au cercetat, de asemenea, impactul specific al COVID asupra sportivilor profesioniști și au elaborat un set de recomandări cu privire la modul în care aceștia pot reveni la sport după ce au avut COVID sau după ce au fost în carantină. Această lucrare de cercetare tocmai a fost publicată în British Medical Journal (BMJ).


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion la Grand Slam

SUBIECT: Mats Wilander comentează declarațiile lui Jean-Bernard Fabre cu privire la numărul de accidentări suferite de jucători până acum

„A fost interesant să auzim ce are de spus Jean-Bernard despre viteza terenului. Datorită vitezei terenurilor, există mai multe rotiri, nu ai timp să pui forță în lovitură, astfel încât reacționând la fiecare minge care alunecă pe teren, te întorci mai mult din trunchi.”

„Nu sunt sigur, cred că ar putea avea legătură și cu carantina. Cred că are dreptate din nou, spunând că are de-a face și cu jucătorii care nu au mai jucat atât de multe meciuri și dintr-o dată servești tot timpul la fiecare joc. De asemenea, cu schimbarea temperaturii - este dificil să joci cinci seturi.”

„Are de obicei Australian Open mai multe accidentări decât celelalte competiții majore, deoarece jucătorii nu sunt atât de pregătiți în comparație cu French Open sau Wimbledon? Cred că și asta este adevărat.”

„Cred că are ceva de-a face cu întreaga lume, cu mintea umană și cu incapacitatea de a se antrena mai intens. Cred că este o combinație de multe lucruri.”


CINE: Justine Henin, expert Eurosport și de șapte ori câștigătoare de Grand Slam

SUBIECT: Justine Henin vorbește despre jucătoarele și jucătorii care au impresionat-o până acum la Australian Open 

„Este greu de spus, dat fiind că s-au jucat atâtea meciuri și încă sunt multe de jucat. Naomi Osaka rămâne favorita mea de pe tabloul feminin, însă am urmărit-o mult pe Jennifer Brady, pentru că joacă extraordinar. Felul în care și-a îmbunătățit jocul în ultimele luni a fost fantastic, chiar dacă mai are câteva lucruri de îmbunătățit. Am văzut-o la US Open și nu am vorbit prea multe despre ea. Faptul că Ash Barty joacă la acest nivel deși a fost atât de mult timp departe de teren m-a impresionat mult, de asemenea, cu siguranță.”

„Pe tabloul masculin au fost multe meciuri bune, la un nivel remarcabil. Daniil Medvedev este foarte impresionant, este tot mai aproape de nivelul necesar câștigării unui Grand Slam. Tenisul din Rusia pare foarte puternic în cazul băieților în acest an. Cu toții știm personalitatea lui Daniil, însă devine tot mai matur chiar dacă are momentele lui din când în când. Îmi place să-l urmăresc jucând, la fel cum îmi plac și alți jucători din diferite motive – Rafa Nadal și felul în care a gestionat accidentarea sa, rămânând optimist, Dominic Thiem și revenirea sa în fața lui Nick Kyrgios a fost fantastică. Mulți au fost buni din diferite motive, a fost grozav să urmăresc turneul.”


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Australian Open, Ziua 8”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile