marți, 16 februarie 2021

"Mantaua", film românesc de televiziune, în premieră absolută la TVR 1

Mâine, 17 februarie 2021, de la 22:10, TVR 1 invită telespectatorii să vizioneze "Mantaua", un film de televiziune în premieră absolută după nuvela cu același titlu de Nikolai Vasilievici Gogol, în regia lui Alexandru Lustig, cu Virgil Ogășanu, Emilia Popescu, Gelu Nițu, Dan Astilean, Dan Rădulescu și Dragoș Huluba.

Nuvela cu același nume (din 1842) este considerată emblematică pentru literatura rusă, fiind cea care l-a făcut pe Dostoievski să afirme: "Noi toți am ieșit din MANTAUA lui Gogol!".

Sub bagheta regizorală a lui Alexandru Lustig, MANTAUA propune o suită de performante actoricești. În rolul principal asistăm la "revenirea la TVR" a unui maestru al scenei românești, Virgil Ogășanu, la 80 de ani.

În ultimii cinci ani, regizorul Alexandru Lustig a mai montat la TVR: "Livada de vișini", "Furtuna" şi "Circul Matteo", toate trei nominalizate la Premiul Uniter pentru cel mai bun spectacol de televiziune.

Filmările la MANTAUA au avut loc în studiourile TVR în februarie 2020,  exact în prag de pandemie: actorii și toată echipa au prins, practic, "ultimul tren" înainte de izolare.

Vezi trailerul filmului AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „"Mantaua", film românesc de televiziune, în premieră absolută la TVR 1”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile