sâmbătă, 8 mai 2021

B1 TV trece la HD, din studiouri noi. Pachetul grafic și sigla au fost reînnoite.

Televiziunea româneasca B1 Tv va începe să emită de astăzi în rezoluție High Definition. Postul tv are acum și studiouri noi, utilizează echipamente HD și a lansat un nou pachet grafic. Și sigla a fost modificată, dreptunghi din stânga fiind acum negru și lipit de dreptunghiul roșu din partea dreaptă a logo-ului.

Studioul al B1 TV. amplasat pe Calea Victoriei. primește un upgrade atât ca design, cât și ca dotări tehnologice. La primul etaj al clădirii Adriatica, deasupra studioului din care B1 TV a emis încă de la lansarea sa în anul 2001, a fost realizat un platou de televiziune multifuncțional, cu două spații distincte de emisie, dedicate jurnalelor de știri, respectiv emisiunilor de dezbatere, și care beneficiază de o panoramă asupra Căii Victoriei și a clădirilor care o mărginesc. Decorul modern, compus din multiple ecrane led și casete luminoase cu numeroase posibilități de personalizare, are ca piesă de rezistență un perete transparent în semicerc, realizat din geamuri speciale care includ un sistem electronic de filtrare a luminii exterioare și care asigură o perspectivă unică asupra peisajului urban din centrul Bucureștiului.

Mai mult, și din punctul de vedere al echipamentelor de emisie, B1 TV trece la un alt nivel. A fost instalat un sistem complet nou, de ultimă generație, care va asigura o calitate a imaginii de înaltă definiție, cu multiple posibilități de producție TV. 

O grafică de post modernă, realizată în limbajul stilistic al momentului, vine să completeze imaginea cu care B1 TV HD vă așteaptă din 8 mai.

De asemenea, B1 TV propune o nouă formulă a grilei de programe (care privilegiază jurnalele de știri în timpul zilei, prezentate de Andreea Moraru, Aneta Sângeorzan, Luiza Cergan, Irina Petraru, Ștefan Pășcuță și Dan Gabor) și care oferă o diversitate de opinii pe subiectele de actualitate în emisiunile de dezbatere și comentarii începând cu ora 16.00: Tudor Barbu cu o abordare populară și interactivă în ”Se întâmplă acum”, Silviu Mânăstire cu investigații și dezvăluiri în ”Dosar de politician” de la ora 19.00, Tudor Mușat cu o radiografie a evenimentelor zilei și cu cei mai importanți oameni ai momentului în ”Actualitatea” la ora 20.30, Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir cu o abordare relaxată și ironică în ”Bună, România!”, pe final de zi, de la ora 22.00. Nadia Ciurlin se întoarce cu o emisiune de analiză și dezbatere pe cele mai importante evenimente ale săptămânii sâmbătă și duminică de la ora 21.00. Și un bonus în weekend, duminică de la 16.00, o serie de documentare despre subiecte controversate, cu perspective diverse și neconvenționale asupra temelor majore ale actualității.

La ora 9 dimineața, pe 8 mai (ora și data publicării acestor informații), transmisia B1 Tv poate fi vizionată deocamdată tot în rezoluție SD, chiar și in versiunea live de pe website-ul propriu. Vom anunța pe parcursul zilei (sau în perioada următoare) atunci când/dacă va începe sa emită online în HD, când va fi inclusă în rezoluție High Definition în grilele principalilor furnizori de televiziune cu plată din România și eventual dacă va emite în HD la liber prin satelit.

Deocamdată și prin satelit se recepționează gratuit tot în SD, la poziția orbitală 31,5° Est, prin intermediul satelitului Astra 5B (utilizat și de DTH-ul Orange România), pe frecvența 12246, polarizare verticală, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK.

UPDATE 13 mai 2021: În ședința CNA de astăzi au fost aprobate solicitările S.C. B1 TV CHANNEL SRL București, depuse în data de 22 februarie 2021, cu privire la modificarea licenței audiovizuale acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe B1 TV din București din SD în SD/HD și acordarea licenței audiovizuale SD/HD pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a aceluiași serviciu de programe. Detalii gasiti AICI.


47 de comentarii despre subiectul „B1 TV trece la HD, din studiouri noi. Pachetul grafic și sigla au fost reînnoite.”:
Anonim

mutumiri d-lui NICU ISAR pentru munca depusa!

Anonim

Asteptam si Realitatea HD si cat mai multe programe tv HD sa le elimine odata pe cele SD ca pur si simplu m-am plictisit de ele !!

Anonim

Grila de programe rămâne aceeași ?

Anonim

Au mai rămas Național TV și Realitatea TV să facă pasul, și putem spune că trecerea televiziunilor românești la HD s-a făcut cu succes.

Costas

Citește știrea complet, scrie pe la jumătate: "B1 TV propune o nouă formulă a grilei de programe...".

valee

Se vede pe undeva in HD?

Florin77

La Orange TV se vede cel mai bine, un pic peste SD standard, 854 x 480 pixeli. In mod normal, trebuiau să emită de azi in HD măcar pe site-ul lor.

Florin77

Măcar pe siteul lor să transmită in HD de astăzi, altfel nu e nicio trecere la HD de azi, așa cum au anunțat, ci sunt doar teste tehnice interne pe care nu le vede niciun telespectator în HD, ci doar ei la studio.

Anonim

Eu urmaresc de mult B1 TV (de pe vremea lui Radu Moraru, Laurei Andresan si Uraniei). Este unul din cele 4-5 posturi digerabile din Romania. Ma bucur ca au reusit sa-si updateze tehnologia si cred ca acuma toate vor fi altfel, cu mult mai bune.
Singura parere de rau este ca nu au reusit sa-l pastreze pe Radu Banciu, care acum le distruge doua emisiuni, anume "Se intampla acum" si mai ales "Buna, Romania!", de care mie imi pare rau, cu adevarat, deoarece de la ora 22.00 nu o mai pot urmari, eventual pe YouTube, etc. Plus ca la ora aia nu mai poti da telefoane infractorilor ca sa le auzi, eventual, si parerea lor...
Trebuie ca sefii B1 sa inteleaga ca, indiferent ce ar spune Banciu, logoreea sa hipnotica este irezistibila celor mai multi fani ai postului. Ceea ce ar fi trebuit sa faca ei ar fi fost sa-i infiinteze o emisiune de sport, pe langa "Lumea lui Banciu", absolut de exceptie. Este drept ca, uite, au facut rost de bani de investitii, poate ca asta este o consecinta...

Anonim

O alta veste cu adevarat buna este revenire Nadiei, sper ca tot asa de splendida ca pe vremea cand Tribunul i-aducea trandafiri rosii tot asa de minunati; altfel, nu ma indoiesc ca performanta ei intelectuala va fi inca mai astonishing decat pe vremuri!

Anonim

Sunt curios cand va emite HD pe satelitul Astra 31.5 Est si daca va inlocuii varianta SD sau vor emite ambele. O idee buna ar fi daca ar emite pe satelitul Eutelsat 16 Est in pachetul Freesat. Este suficient sa emita pe acelasi transponder cu Prima TV HD.

Anonim

Deocamdata NU e transmis HD. HD inseamna imaginea sa fie 1080i-1080p si NU sigla ca la unele programe tv.

Gaby

Anonim, B1 e transmis complet in HD de la studioul lor, nu doar sigla. Că nu îl retransmite nimeni în HD deocamdată, aceasta e alt aspect, nu e ceea ce spui tu că doar sigla e HD. Nu e HD sigla B1Tv la niciun cablist deocamdată. Iar când sigla va fi HD și la cablisti, va fi și restul imaginii, nu doar sigla. Eu sunt de acord că la unele televiziuni este valabil ceea ce spui tu, parțial sau complet, dar nu aceasta va fi situația pentru B1Tv HD.

Anonim

Și România TV ar trebuii să emită în HD

Anonim

România TV, Realitatea TV și Național TV nu au inaintat un termen pentru trecerea la HD. Vor pierde teren dacă nu o vor face.

Anonim

De mai bine de 1 an am păstrat în grilă doar programele hd. Un motiv bun ca să imi revizuiesc poziția fata de B1.

Anonim

Www, ce gândire strategică, sa ștergi posturi bune în SD ca nu emit în HD

Anonim

Hd încă face diferența, iar în curând diferența va face 4k a cărui ofensiva e tot mai puternica. Presiunea vine din partea televizoarelor lansate pe piață, la preturi accesibile, cu standarde noi și diagonale mari. Televiziunile SD se vor elimina singure, pentru ca vor deveni nerentabile din punct de vedere comercial.

KS

Cum sa fie nerentabilă comercial o televiziune SD, daca e in top 10 audiente? Face profit daca are audiente, nu contează ca e SD. Mai degrabă o televiziune HD de pe locul 30 in audiente nu e rentabila, ca nu prea face profit, chiar daca e HD. In plus, transmisia HD inseamna costuri mai mari de producție si de transmisie decât pentru SD, deci încă un avantaj pentru de rentabilitate in favoarea SD.

Sa clarific: eu nu sunt in favoarea SD, vreau sa nu mai fie folosita aceasta tehnologie. Dar sa spui ca o televiziune nu e rentabila din cauza ca e SD, e eronat. Fara supărare, exista destule exemple in Romania de rentabilitate a televiziunilor SD.

Unknown

o televiziune SD înseamnă că nu își respectă privitori care te urmăresc în 2021 SD 😂

Anonim

La timpul prezent sunt încă rentabile. Ele funcționează încă bine prin reducerea cheltuielilor. La timpul viitor însă, poate 2-3 ani, nu au nici o șansă să mai reziste, ofensiva hd/4k devine copleșitoare. Tehnologie evoluează, iar presiunea este enormă. Multe tele iziuni SD funcționează încă foarte bine doar datorita masei de pensionari pt care nu contează, sau nu știu cum e cu rezoluția înaltă. Dar generațiile se schimba, și odată cu ele cresc și pretențiile. Ceea ce e foarte bine.

Anonim

Până la urmă a început emisia HD, sau nu ? Dacă da, ce cabliști îl transmit rezoluție HD ?

Anonim

Da, a început emisia în HD, dar nu și retransmisia in HD de către cablisti.

Anonim

Oamenii transmit in HD de la studio, dar dacă niciun operator nu binevoiește sa ii ofere in HD in momentul ăsta, nu avem decât să așteptăm să binevoiască vreunul.

Anonim

Pe internet transmisia live este de 180p și de 360p. Chiar dacă imaginea conține și un HD, dar nu e funcțional.

Florin77

Pe internet? Poate vrei să spui că pe website-ul B1 Tv Dar daca intri pe website-ul Orange, care e tot pe internet, rezoluția e alta, e un pic peste SD standard, este de 854 x 480 pixeli.

Anonim

Nu e obligatoriu sa il transmita careva HD pe cablu. de exemplu ProCinema este HD de cateva luni dar companiile de cablu nu s-au îngramadit sa il retransmita. Mai intai se fac negocieri, care daca pica atunci nu se transmite.

Anonim

854 x 480 inseamna 480p, deci nu e nici macar HD-ready (720p). Sa speram ca va fi in curand si HD .

Florin77

Nu am spus că este în HD pe website-ul Orange, ci că la Orange este oferit în online în rezoluție SD mult mai bună decât pe website-ul oficial al B1 TV, adică în 480p, nu in 360p. Se observă că la transmisia online de pe website-ul Orange, imaginea e foarte buna, probabil downscalata din HD.

Sincer nu înțeleg ce negocieri trebuie să mai facă operatorii cu B1 TV, din moment ce B1 TV este liber la retransmisie, atât în versiunea SD, cat și în versiunea HD. Sa ceară operatorii bani de la B1 Tv că sa îi retransmită in HD? B1TV nu le cere nimic.

Anonim

Blamăm televiziunile că nu trec la HD, iar când trec la HD, nu le adaugă în HD nimeni în grilă. Ar fi timpul sa atenționăm și pe cablisti, prin apeluri și sesizări, nu doar televiziunile.

Unknown

Asa e,parca dorm..Nu stiu de ce de fiecare data trebuie noi sa i informam,sa i rugam,parca ei nu stiu nimic..

Anonim

Poate nu e chiar atât de simplu cum pare la prima vedere. Uneori trebuie negociat pentru versiunea HD, cabliștilor li se poate cere un preț care poate să fie agreat sau nu.

Gabriel

Anonim, B1Tv nu cere niciun preț pentru versiunea HD, B1TV e in must-carry, dacă ar cere bani pentru versiunea HD, ar fi scoși din lista must carry instant.

Unknown

Cînd un cablist baga un post in grila digitală si in hd ori scoate sd si baga hd sau scoate alt post sa rămînă si sd si hd daca nu mai are loc în rețea

Anonim

National TV HD, N24 Plus HD și Favorit HD oare când se vor lansa in HD?

Unknown

Și pe România TV HD de știri când îl lansăm?

Florin

Anonim, de unde ai vrea sa știe cineva răspunsurile la întrebările tale, respectiv când se lansează acele televiziuni, pe care le menționezi, in HD? Întreabă direct televiziunile respective. Cei care lucrează la ele știu mai bine. Eu nu am auzit sa se anunțe așa ceva ce întrebi tu. Nici măcar nu are legătură cu subiectul.

Anonim

Eu nu inteleg de ce CNA-ul, care este foarte eficient in amendarea unora pentru comentarii politice, nu intervine in cazul redarii fluxurilor TV la calitati necorespunzatoare. Nu este si aceasta treaba lor? Pai vezi transmisiuni care parca sunt capturate de pe internet dintr-o retea cu viteza de teletext.
Daca B1 TV a inceput emisia in HD, de ce nu apare aceasta si in reteaua de cablu?
De ce postul Realitatea (care are de altfel o prestatie destul de buna, dupa nivelul romanesc) este acceptata cu o transmisie de calitatea anilor '90?

Valentin

1. CNA nu mai funcționează de luni bune, de abia de mâine parcă revine.
2. CNA nu are prin lege astfel de atribuții de control al bitrate, compresie video, calitate imagine.
3. Din cauza că nu a funcționat CNA, B1 Tv nu are licență HD, de aceea nu pot sa emită HD pe cablu. B1 Tv a depus cerere pentru licență HD, dar CNA nu putea funcționa din cauza lipsei de cvorum. De abia în perioada următoare se vor rezolva aceste aspecte legale privind licenta HD și abia apoi vor putea intra in HD pe cablu.

Anonim

Pai bine,daca nu CNA-ul, atunci cine are aceste atributii?

Anonim

Nu a văzut nimeni pana acum o transmisiune HD de la B1. Niște poze și niște declarații. Deocamdata arât. Oricum intenția e lăudabilă, dar pana nu vedem HD rămâne la stadiu de intenție.

Valentin

Nimeni, nicio autoritate publică nu are aceste atribuții privind calitatea imaginii, nici în România, nici in altă țară. Doar publicul telespectator poate sancționa, schimbând canal..

Anonim

Pe ordinea de azi a ședinței CNA, daca se va discuta, ca lista de subiecte a ședinței este extrem de lunga - este solicitarea S.C. B1 TV CHANNEL SRL București – solicitări cu privire la modificarea licenței audiovizuale acordate pentru difuzarea pe satelit a serviciului de programe B1 TV din București și acordare licență audiovizuală pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a aceluiași serviciu de programe – depus 22.02.2021!!

Anonim

Vine august și nimik.

Anonim

Este 5 August si la rcs-rds n-avem B1 HD :(

Costin

Pai unde scrie că trebuia să fie introdus până pe 5 august la RCS RDS?

Anonim

Momentan B1 tv e spalacit hd.HD trebuie sa fie la rezolutia maxima gen Pro tv HD,Antena 1 HD,Kanal D Hd .

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile