marți, 15 iunie 2021

Credo Tv în HD, la liber prin satelitul Eutelsat 16A

Televiziunea Credo Tv a început sa fie transmisă în rezoluție HD 720p (1280x720 pixeli) prin satelitul Eutelsat 16A de la poziția orbitală 16 grade Est (utilizat si de DTH-ul Freesat România).


Transmisia este la liber (necriptată) pe frecvența 12568, polarizare verticală, SR 16664, FEC 2/3, DVB-S2 QPSK (aceeași frecvență utilizată pe acest satelit și de Prima Tv HD).

Materialele difuzate sunt in acest moment aceleași cu cele transmise de versiunea SD, precum si de cea online HD 720p de pe website-ul propriu. A mai fost efectuat un test pe aceeași frecvență acum o săptămână, dar testul a durat mai puțin de o zi. Este posibil să fie și acum un test, nu există deocamdată o confirmare oficială că transmisia HD pe aceasta frecvență este permanentă. 

Credo Tv este transmis și în SD la pozitia 0,8° Vest, prin satelitul Thor 6, pe frecvența 11747, polarizare orizontală, SR 28000, FEC 5/6, DVB-S QPSK, prin ESS.

Televiziunea Credo TV din România difuzează programe creștine și spirituale, documentare și filme creștine, programe sociale și culturale, pentru copii si altele.


10 comentarii despre subiectul „Credo Tv în HD, la liber prin satelitul Eutelsat 16A”:
Anonim

Programele romanesti care sunt la liber pe alti sateliti cum ar fi de ex B1TV, Trinitas, Nasul TV ,Music Channel UTV sa faca o intelegere cu cei de la Freesat sa fie transmise pe satelitul Eutelsat 16 Est in special pe frecventa unde emite PRIMA TV HD, CREDO TV. O idee buna ar fi ca posturile de radio romanesti gen KISS FM ,PRO FM care emit la liber pe satelitul Thor 0.8 Vest de asemenea sa fie retransmise tot pe Eutelsat 16 Est.

Victor55555

Glumești,nu-i așa?!

Anonim

@Victor55555 Ma bucur ca te-am facut sa razi, Dar fi mai simplu ca toate programele romanesti (care sunt transmise la liber) sa fie pe un singur satelit cum este cazul Angliei, Germaniei, Turciei. Pentru programele romanesti, am orientat o antena de 90 cm pe Eutelsat 16 Est (pentru Freesat), n-am sa montez alta pe satelitii Astra 31 Est, Thor 0.8 Vest doar pentru un post romanesc la liber.

Cristi Crivat

Anonim, probabil Victor a dorit sa spună că sunt șanse zero sa se întâmple ce îți dorești tu, adică toate canalele românești transmise la liber sa fie mutate pe același satelit.

komoddo

Si atunci ai avea un mini-pachet cu canalele romanesti la liber . Cele 4 DTH-uri romanesti ar pierde o gramada de clienti .

Anonim

Ori cum Eutelsat 16A nu este un satelit grozav vorbind pe partea de semnal este praf față de Astra Hellas Thor s-au Amos

Anonim

Eu am parabola de 1,40cm cu motor si vad toti 66 sateliti si 72.ooo canale tv din toata lumea.Pe Eutelsat 16Est cu o antenă de 80cm(costa 70 lei)ai semnal BUN pe toate canalele,dar trebuie să ai un Receiver independent"Amiko"(costa 150 lei,la"Elstar" Oradea)ca sa poti vedea canale tv la Liber(NEcriptate),bagand frecventa fiecărui canal din telecomanda Receiverului.Firmele de cablu NU pierd bani deloc fiindca Receiverele lor(pe care te obliga sa le folosesti totdeauna) NU decriptează canalele tv,si NU iti da voie să bagi frecvente de canale tv.Eu sint un Meseriaș rar în România în montat Antene parabole(si cu Motor cu Pozitioner),offset si Sateliti,LNB-uri si cablaje.si stiu sa folosesc orice fel de Receptor de satelit.Ar fi cel mai bine daca toate Canalele tv Românești LA LIBER ar fi transmise toate pe satelit Eutelsat 16 Est,fiindca ar CRESTE audienta(si INFLUENTA)lor in toata lumea(nu numai în Romania).Sint multe firme in Romania care VAND Receptoare sateliti si LNB-uri si Antene offset de la 80 cm in sus,cu care sa PRINZI toate Canalele tv Românești și Străine LA LIBER(sînt aproape 300 de canale pe 16 Est).Firmele de cablu din Țară dau numai antene offset de 40cm si 60cm,cu care NU poti sa prinzi LA LIBER nimic( decît canalele tv CRIPTATE ale lor,ca sa-ti ia BANII lunarl.Sint multe canale tv Românești care sînt DATE totdeauna numai LA LIBER( Digi 24,Credo,Alfa & Omega,Realitatea,Etno, toate 8 TVR-uri,Prima,B1,toate Antenele,toate Pro tv,Național,Favorit,Romania tv,Canal D,TNT,Național 24Plus,TVR Moldova,si foarte multe canale tv(filme,muzica,sport,fotbal,seriale,documentare,stiri)din Serbia,Croația,Albania,Slovenia,Muntenegru,Bosnia,Macedonia,Portugalia,Italia,Bulgaria,Cehia,Slovacia,Ungaria,Basarabia,Turcia,Germania,Olanda,Franța,Anglia,Spania,Austria,Algeria,Tunisia,Polonia,țările Arabe-de pe satelitul Astra 19 Est și satelitul HotBird 13 Est,care se PRIND BINE numai cu antena Offset fixata pe Eutelsat 16 Est, în total aproape 1.5oo canale tv, si FARA NICI UN BAN niciodata.Amin.

Anonim

Pentru ultimul anonim. In Romania sunt magazine specializate cum ar fi Receptoare digitale, DIPOL (Bucuresti), in Cluj (Digital Satelit) si alte magazine din tara care vand sisteme de receptie complet prin satelit la liber. Si sunt si antene de 80, 100 chiar si 120 cm pentru receptia satelitilor slabi gen Badr 26 Est. Din Cluj mi-am cumparat in primavara lui 2018 antena de 100 cm, motor USALS si receptor de satelit AMIKO MIRA si cartela TVR (pentru TVR 1 HD, TVR 2 HD, TVR 3) am receptionat peste 2000 de canale TV si radio la liber (inclusiv cateva romanesti) de pe multi sateliti (Incepand cu Hispasat 30 West pana la Belintersat 52 Est, se mai putea receptiona foarte bine PRIMA TV de la Intelsat 60 est dar din octombrie anul trecut l-au eliminat de pe acel satelit si se poate receptiona pe Eutelsat 16 Est dar in pachetul FREESAT) Antenele de 40 si 60 cm sunt pentru sateliti cu semnal foarte bun gen Thor 1 Vest pentru Focussat, Astra 31.5 Est Orange TV si programele la liber de pe HotBird 13 Est si Astra 19.2 Est. Mai adaug ca acele antene de satelit pot fi luate in camping si se pot instala usor, iti trebuie doar un trepied. Firmele de cablu nu vand nimic la ei doar te abonezi la TV si Internet.

Si eu sunt de acord si am mai scris in comentarii ca ar fi bine ca majoriatea canalelor romanesti transmise la liber pe alti sateliti sa se mute pe Eutelsat 16 Est. Cat despre transmisia la liber cum ar fi ANTENA 1 si PRO TV ar fi o problema cu drepturile de autor pentru ca ei difuzeaza filmele in limba originala (engleza, spaniola, turca) dar romania ar putea lua exemplul italiei (cu Tivusat) sa cumperi cartela si sa nu platesti nimic si asa posturile private castiga bani din publicitate. Puteau sa emita la liber pe DVB-T2 si ma refer la PRO TV, ANTENA 1, KANAL D si PRIMA dar nu vor, ei vor bani de aceea au intrat in regimul cu plata Pay-per-view daca bine zic si am ramas pe terestru doar cu TVR-urile care au un programe de slaba calitate.

Anonim

La cât mai multe canale HD peste tot, în aer, pe cablu, pe satelit.

delyuta

Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu receptia postului CREDO TV?
Am abonament la Focussat, dar acum nu se mai poate vedea, deoarece s-a schimbat satelitul...
Multumesc

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile