vineri, 11 iunie 2021

Roland-Garros - Citate de la experții Eurosport

Eurosport a remis către HD Satelit Blog Romania un material care cuprinde o selecție de citate ale experților Eurosport despre Roland-Garros:

Mats Wilander despre parcursul Irinei Begu la Roland-Garros și despre revenirea Simonei Halep la Wimbledon din postura de campioană: „Irina Begu trebuie să fie foarte mândră că ține steagul sus pentru țara ei, prin prezența în semifinalele de la dublu. Cred că dacă joacă un turneu de antrenament înainte de Wimbledon ar fi suficient pentru a avea câteva meciuri în picioare pe iarbă. Este foarte dificil să joci la Wimbledon fără să ai meciuri competitive pe iarbă înainte.


Mats Wilander despre semifinalele din turneul masculin și posibila revenire a lui Roger Federer la Roland-Garros „Cred că este un meci de 50-50. Nu aș fi spus asta înaintea turneului. Aș fi spus că Tsitsipas est favorit, dar cred că Zverev ne-a arătat ceva ce nu ne-a mai arătat în trecut decât pe alte suprafețe sau la Madrid, acolo unde este terenul mai rapid. Dacă nu se va retrage de tot din circuit, vă garantez că va reveni la Roland-Garros.

Boris Becker despre semifinalele din turneul masculin: „Nu sunt un clarvăzător. Nu știu cine va câștiga turneul, însă pentru mine favoritul principal rămâne Nadal. Acest lucru nu s-a schimbat.

Mai multe detalii găsiții în materialul Eurosport de mai jos.


CITATE ALE EXPERȚILOR EUROSPORT


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam
CE: Mats Wilander vorbește despre parcursul Irinei Begu la Roland-Garros și despre revenirea Simonei Halep la Wimbledon din postura de campioană


Despre Irina Begu și turneul de dublu

Irina Begu trebuie să fie foarte mândră că ține steagul sus pentru țara ei, prin prezența în semifinalele de la dublu. Evident că România o are pe Simona Halep, care a avut succes în trecut, și le-am văzut acum evoluând bine pe Ana Bogdan și Sorana Cîrstea. Vedem și în cazul Barborei Krejcikova, care a jucat incredibil de bine la dublu, iar acum are succes și la simplu. Este un lucru bun că Begu a avansat la dublu atât de mult în turneu. Este important să ai aceste experiențe pe terenurile mari. Nu contează că e vorba de dublu sau simplu, este foarte important să simți presiunea și să o folosești în avantajul tău.

Cred că acest turneu a adus dublul mai aproape de centrul atenției, fiindcă vorbim despre el mereu. Iga Swiatek încă este în turneu, Anastasia Pavlyuchenkova și Elena Rybakina au avut un parcurs bun – toate jucătoarele aleg să joace și dublu.

Calitatea tenisului este bună. Poate că pe partea mentală aceste jucătoare nu sunt la fel de puternice precum Ash Barty sau Naomi Osaka, însă calitatea este ridicată. Poate că mai multe jucătoare de top vor lua în calcul să joace și dublu. Problema este că nu poți să știi dacă vei juca simplu și dublu în aceeași zi. Swiatek a jucat câte una pe zi, iar dacă se întâmplă așa este perfect, dar dacă ajungi să joci simplu și dublu în aceeași zi, cu numai câteva ore de pauză, recuperarea devine complicată. Este un risc, dar în cazul unor jucătoare tinere, riscul merită.

Despre Simona Halep

Cred că dacă joacă un turneu de antrenament înainte de Wimbledon ar fi suficient pentru a avea câteva meciuri în picioare pe iarbă. Este foarte dificil să joci la Wimbledon fără să ai meciuri competitive pe iarbă înainte. Simona Halep va reveni pe teren drept campioana en-titre, iar acel moment este important în cariera oricui.

Dacă Simona dorește să fie competitivă la Wimbledon are nevoie de câteva meciuri în picioare, pentru a fi o campioană en-titre care să aibă șanse să-și apere titlul. Jocul ei pe iarbă este solid.

---

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam
CE: Despre semifinalele masculine și Roger Federer


Novak Djokovic – Rafael Nadal

Din punctul meu de vedere, totul depinde de Novak. La fel cum pe iarbă, hard sau pe teren acoperit depinde de Nadal, pe zgură depinde de Novak. Cred că singura lui șansă este dacă joacă cum trebuie tactic – agresiv, lovind mingea devreme. Dacă face asta, va conta cum se adaptează Nadal, care va încerca să nu mai fie reactiv, ci să încerce el să dicteze. Când Nadal începe să dicteze ritmul, el se relaxează și joacă agresiv, astfel încât nu îi poți face față. Nu te poți apăra în fața lui Nadal pe zgură. Pe hard este invers.

Cred că Novak a învățat din turneul de anul trecut. Există o șansă bună pentru Novak, însă probabil că totuși ele sunt mai degrabă 60-40 în favoarea lui Nadal. Poate că după 10 minute din meci situația se va duce înspre 90-10 în funcție de tactica lui Novak și de găsirea unei execuții corecte înainte să fie prea mult lăsat în urmă.

Stefanos Tsitsipas – Alexander Zverev

Cred că este un meci de 50-50. Nu aș fi spus asta înaintea turneului. Aș fi spus că Tsitsipas est favorit, dar cred că Zverev ne-a arătat ceva ce nu ne-a mai arătat în trecut decât pe alte suprafețe sau la Madrid, acolo unde este terenul mai rapid. Este mai agresiv, lovește mingea mai devreme – e ceva intenționat. Cu serviciul pe care îl are, rezistența și constanța pe care le are, Zverev este un adversar dificil pentru oricine, chiar și pentru Nadal, Djokovic sau chiar Tsitsipas. Este un meci foarte greu de preconizat.

Cred că Tsitsipas, Zverev și Medvedev sunt următorii „Big 3”. Cred că ei deja au asta în mintea lor. Evident, există și alți jucători tineri care încă nu s-au evidențiat suficient, dar care sunt foarte talentați, însă aceștia trei deja sunt înrădăcinați. Sunt jucători care nu trebuie să cunoască frica nici împotriva celor din tradiționalul „Big 3”. Au servicii și jocuri puternice, sunt impunători fizic, se mișcă mai bine decât te-ai aștepta și nu obosesc. Pentru mine sunt exemple remarcabile fizic, au o atitudine bună și serviciu puternic. Toți trei vor deveni mai buni la jocul din spatele terenului, în special Medvedev și Zverev. Tsitsipas deja este pe cale să-și îmbunătățească felul în care joacă. Cu siguranță îi văd pe cei trei câștigând câteva Grand Slam-uri fiecare în următorii cinci ani.

Roger Federer la Roland-Garros

Sunt sigur că îl vom revedea pe Roger Federer la Paris. Absolut. Cred că va avea o șansă foarte bună de a câștiga la Wimbledon, dat fiind că sunt doar două săptămâni între turnee. A avut parte de trei meciuri grozave aici, iar acum va avea parte de o pregătire pe iarbă cu măcar o săptămână mai lungă decât Nadal sau Djokovic. Cred că participarea sa aici a fost necesară pentru a se reobișnui cu meciurile de cinci seturi. Dacă nu se va retrage de tot din circuit, vă garantez că va reveni la Roland-Garros.

---

CINE: Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori campion de Grand Slam
CE: Despre semifinalele masculine


Cred că duelul dintre Zverev și Tsitsipas se va juca pe plan mental. Care din ei va fi mai relaxat? Care din ei va avea dorința mai mare? Tsitsipas poate face totul foarte bine. Nu îi văd slăbiciunile, în special pe zgură. Pare confortabil pe aceste arene mari. Îi văd pe ambii, alături de Medvedev, disputându-și acest titlu în următorii ani. Acesta va fi doar unul dintre multe meciuri importante care vor veni dintre Tsitsipas și Zverev.

Nu sunt un clarvăzător. Nu știu cine va câștiga turneul, însă pentru mine favoritul principal rămâne Nadal. Acest lucru nu s-a schimbat. La un moment dat, succesorii săi vor apărea. Nadal nu poate să aibă Parisul la picioare pentru totdeauna. Cred că și Djokovic poate câștiga un astfel de turneu, iar Tsitsipas și Zverev sunt aproape la același nivel. Cred că totul depinde de timp.


Niciun comentariu despre subiectul „Roland-Garros - Citate de la experții Eurosport”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile