vineri, 4 iunie 2021

Roland-Garros, Ziua 5 - Citate de la experții Eurosport

Eurosport a remis către blogul HD Satelit Romania un material care cuprinde o selecție de citate ale experților Eurosport după ziua a 5-a a Roland-Garros:

- Barbara Schett despre meciul de azi dintre Sorana Cîrstea și Daria Kasatkina: „Cred că poate produce o surpriză, eliminând-o pe Kasatkina. Va fi un meci bun, cu stiluri contrastante de joc, un meci foarte, foarte deschis.

- Barbara Schett despre șansele Anei Bogdan în turul 3: „Meciul va fi interesant și dificil, însă Ana nu are nimic de pierdut. Trebuie să-și facă jocul și să încerce să producă o surpriză.

- Mats Wilander despre incidentul lui Roger Federer cu arbitrul meciului său de ieri: „A fost o greșeală mare din partea arbitrului, dar cred că asta l-a motivat puțin pe Roger. El și Marin sunt prieteni buni, însă cred că Marin l-a grăbit puțin. Asta l-a ajutat pe Roger și cred că ne-a arătat că încă îi pasă. Federer este pe val.

- Mats Wilander despre șansele lui Iga Swiatek de a-și apăra titlul: „Poate peste zece ani, când va fi câștigat Roland-Garros de patru sau cinci ori, ne vom da seama că nu aveam motive să fim surprinși. Cred că este foarte matură pe teren și în joc.

Mai multe detalii găsiți în materialul Eurosport de mai jos.


CINE: Barbara Schett, expert Eurosport și fostă număr 7 mondial
CE: Despre meciul din turul 3 dintre Sorana Cîrstea și Daria Kasatkina


Sorana Cîrstea și Daria Kasatkina sunt două jucătoare complet diferite. Kasatkina cred că este genul de jucătoare care are o varietate mare de lovituri și o finețe în joc. Îi place să-și etaleze diverse lovituri și să rupă ritmul adversarelor. Soranei îi place să lovească plat și destul de puternic. Este una dintre jucătoarele care are brațele cele mai rapide, așa că este foarte puternică. Cred că acum se află într-un punct foarte bun pe plan mental. În trecut își construia cumva haotic punctele și era nerăbdătoare, fără să se gândească prea mult la partea tactică.

Acum simt că Sorana s-a liniștit și își construiește punctele mai bine. Știe când să atace, știe când să se apere și să stea puțin mai în spatele terenului. Cred că s-a maturizat față de anii trecuți. Pare că este pe calea cea bună, a jucat bine și la Strasbourg, așa că va fi un meci interesant. Cred că poate produce o surpriză, eliminând-o pe Kasatkina. Va fi un meci bun, cu stiluri contrastante de joc, un meci foarte, foarte deschis.
---

CINE: Barbara Schett, expert Eurosport și fostă număr 7 mondial
CE: Despre șansele Anei Bogdan în turul 3 de la Roland-Garros


Când joci într-un Grand Slam este benefic să ai parte de un tur liber atunci când adversara ta nu poate juca (n.r. Naomi Osaka în turul 2). Ai o zi liberă, ceea ce pe parcursul a două săptămâni poate ajuta fizic și mental. Toate jucătoarele de pe tabloul principal au jucat deja suficient tenis, așa că o zi de pauză în plus nu le afectează prea mult. Ana Bogdan nu se va gândi dacă ar fi fost mai bine sau nu să joace cu Osaka, ci va fi bucuroasă că se află în turul 3.

Următoarea sa adversară, Paula Badosa, a câștigat turneul de la Belgrad și este o jucătoare de urmărit în viitor. Se spune despre ea că este noua Șarapova. Este o jucătoare tânără și promițătoare, cu siguranță. Meciul va fi interesant și dificil, însă Ana nu are nimic de pierdut. Trebuie să-și facă jocul și să încerce să producă o surpriză.

---

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de 7 ori câștigător de Grand Slam
CE: Despre incidentul lui Roger Federer cu arbitrul Emmanuel Joseph, în meciul său cu Marin Cilic


Mă gândesc că Marin Cilic a încercat să îl grăbească puțin pe Roger Federer. Când adversarul tău are 39 de ani îți dorești să încerci să profiți de orice avantaj. În aceleași timp, cred că arbitrul a făcut o greșeală mare. Cui îi pasă dacă trebuie să mergi singur să îți iei prosopul? Federer joacă rapid între puncte, mereu a făcut-o și niciodată nu se oprește nici la sunetele din tribune, ci continuă să joace. De aceea este atât de popular. A fost o greșeală mare din partea arbitrului, dar cred că asta l-a motivat puțin pe Roger. El și Marin sunt prieteni buni, însă cred că Marin l-a grăbit puțin. Asta l-a ajutat pe Roger și cred că ne-a arătat că încă îi pasă. Federer este pe val. A avut o evoluție extraordinară pe toate planurile – forehand, serviciu, scurte, slice-uri, urcări la fileu.

---

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de 7 ori câștigător de Grand Slam

CE: Despre șansele lui Iga Swiatek de a-și apăra titlul la Roland-Garros


Iga joacă atât de bine și lovește atât de bine cu forehand-ul încât adversarele par a avea probleme în a se obișnui cu efectul pe care-l imprimă. Acum pune și scurte, iar concentrarea sa este incredibilă. Este oare cineva capabilă să o învingă? Nu știu. O poate cineva domina fizic? Poate, dar nu știu.

Iga nu are nevoie să joace prea riscant cu forehand-ul. Cred că a ajutat-o să joace mult dublu, fiindcă nu îi este frică să urce la fileu sau să joace backhand-ul în slice, așa că are un joc complet la numai 20 de ani. Știe când să își asume niște riscuri și când nu. Poate dicta multe puncte cu forehand-ul, dar poate juca și mai înalt sau în cros. Este un stil de tenis pe zgură fără riscuri.

Mare parte din jocul său i se potrivește natural, însă putem să ne uităm și la jucătoarele pe care le-a urmărit de mică, precum Agnieszka Radwanska. Ea juca foarte variat și aș crede că Iga a preluat asta în jocul ei. Aș zice că Agnieszka a fost un idol pentru ea. Varietatea este grozavă, dar acel forehand este cel care îi va câștiga turneul.

Cred că Iga a dovedit că apărarea titlului nu este o problemă pentru ea. Sunt puțin surprins de cum înfruntă provocarea de a-și apăra titlul. Poate peste zece ani, când va fi câștigat Roland-Garros de patru sau cinci ori, ne vom da seama că nu aveam motive să fim surprinși. Cred că este foarte matură pe teren și în joc.

Întrebarea este dacă poate deveni o jucătoare mai bună și pe suprafețe mai rapide. Pe zgură are timp mai mult pentru a se mișca și alunecă bine, însă pe terenuri de iarbă sau pe hard este mai dificil, iar forehand-ul ei devine mai slab. Pe zgură, însă, nu știu cine ar putea să o domine în joc.

Anett Kontaveit, următoarea ei adversară, va reprezenta un test important pentru Swiatek, fiindcă este foarte constantă și victoria ușoară asupra lui Mladenovic i-a dat încredere. Anett are o atitudine grozavă, nu face greșeli și o va testa pe Iga. După acel meci ne vom da seama cât de bună este, fiindcă în primele două tururi nu a fost pusă la încercare cu adevărat.


Niciun comentariu despre subiectul „Roland-Garros, Ziua 5 - Citate de la experții Eurosport”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile