miercuri, 28 iulie 2021

Sony a vândut 10 milioane de console PS5

Sony a anunțat că a vândut 10 milioane de console PS5, cifră a vânzărilor atinsă în data de 18 iulie 2021, la opt luni de la lansarea noii console, pe 12 noiembrie 2020. PS5 a devenit astfel cea mai rapid vândută consolă a Sony de până acum, atingând acest prag al vânzărilor mai devreme cu aproape o lună, comparativ cu PS4.

Sony a vândut 4,5 milioane de console PS5 în 2020, dar numai 3,3 milioane în primul trimestru al anului 2021. Statisticile nu sunt surprinzătoare, deoarece există problemele de aprovizionare cu componente hardware, la care se adaugă scăderea obișnuită a vânzărilor de la mijlocul anului.

Șeful PlayStation, Jim Ryan, a precizat că este „prea devreme pentru a spune care sunt cele mai fierbinți piețe, având în vedere cererea mare de console PS5 în toate teritoriile", dar a subliniat că o surpriză plăcută a fost China. Compania și-a vândut stocul de lansare a PS5 din China „foarte, foarte repede”, în ciuda unei piețe locale axată pe jocuri mobile și modelul free-to-play.

PS5 nu are un drum ușor în față. Chiar dacă Sony ar putea depăși rapid deficiențele de aprovizionare hardware, are o deficiență de titluri exclusive pentru PS5, exceptând Ratchet & Clank: Rift Apart și Returnal. Cele mai bune titluri tind să fie de fapt versiuni îmbunătățite ale jocurilor disponibile pentru PS4, cum ar fi Spider-Man: Miles Morales. Chiar și viitoarele blockbustere, precum Horizon Forbidden West, vor avea lansări și pe PS4.

Totuși, cererea de console PS5 rămâne uriașă. De exemplu, în România consola nu se găsește la vânzare decât în stocuri foarte mici, la preturi mult mai mari, chiar duble, decât cele recomandate de Sony.


2 comentarii despre subiectul „Sony a vândut 10 milioane de console PS5”:
Anonim

Preturi prea mari. Daca la lansare se cerea in Romania pe versiunea digitală ( fara unitate optica ) 6000-7000 lei, după Revelion preturile au "scăzut" la 4000-4500 lei. Pai Sony spune ca versiunea digitala trebuie vânduta cu $399.99, asta inseamna vreo 2000 de lei. Restul ce este? Specula de pret a magazinelor si a diverșilor indivizi, care speculează lipsa pe stoc a consolelor PS5.

Sandu

Nu au ce le face, decât sa vândă Sony PS5 la prețul recomandat direct prin magazinul lor online din Romania, nu prin alte magazine, si atunci vor scădea toți ceilalti preturile, ca altfel nu va mai cumpăra nimeni de la acele magazine terțe. Dar aceasta ar inseamna stocuri suficiente, pe care Sony nu le are deocamdată. Eu oricum nu voi cumpăra PS5 pana nu va fi maxim 2000 lei sau mai putin, chiar daca asta înseamnă sa o cumpăr peste 3 ani. Merge si PS4 meu pana atunci. :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile