duminică, 11 iulie 2021

Un gigant media francez, creat prin fuziunea dintre TF1 și M6

Ca urmare a propunerilor de fuziune între grupurile media franceze TF1 și M6, cele două companii-mamă ale acestora (Groupe Bouygues și RTL Group) au confirmat semnarea acordurilor pentru a crea un nou gigant tv și media francez, capabil să concureze la nivel internațional.

Finalizarea tranzacției rămâne supusă condițiilor ulterioare, în special aprobărilor autorităților competente și ale adunărilor generale ale Grupului TF1 și Grupului M6. Tranzacția urmează să se finalizeze până la sfârșitul anului 2022.

Potrivit termenilor acordului, Bouygues va plăti 641 milioane EUR pentru a cumpăra M6 Group. TF1 va acționa în parteneriat strategic cu RTL Group. Președintele M6 va fi desemnat președinte și CEO al structurii fuzionate.

Diverși actori de pe piață au evidențiat prezența semnificativă pe care o va avea noul grup în sectorul tv francez. Unii experți consideră că fuziunea va concentra aproximativ 60% din publicul tv comercial, 70% din piața publicitară și chiar 95% din audiențele în prime-time.

Autoritatea franceză de concurență va trebui să se pronunțe asupra fuziunii propuse: a confirmat deja că va începe un studiu detaliat din septembrie 2021, cu privire la posibilele consecințe pe piață. Acest test va explora impactul pe piața publicitară, achizițiile de drepturi tv și din sport, dar și de pe piețele de producție, precum și distribuția de conținut tv.

Președintele Autorității, Isabelle de Silva, a spus la scurt timp după anunțul fuziunii că nu prea credea că o astfel de operațiune era posibilă.


3 comentarii despre subiectul „Un gigant media francez, creat prin fuziunea dintre TF1 și M6”:
Anonim

poate pe viitor va intra si pe cablu in romania

Anonim

tf 1 si m6 nu le mai are nimeni pe cablu sau satelit? le stiu aceste canale, erau super bune cu filme, seriale si muzica buna. totul super ok

Anonim

Numai prin satelit se pot receptiona, nu cunosc o firma de cablu care retransmite aceste canale, mai demult pe UPC era M6 dar l-au scos. Din pacate majoritatea sunt la liber pe Eutelsat 5 West si nu are acoperire pe Romania. Partea buna ca Elvetia retransmite aceste canale pe 2 sateliti Eurobird 9 Est si Eutelsat 33 Est cu acoperire foarte buna pe Romania. Iti trebuie un receptor cu tuner DVB-S2X gen AMIKO Mini UHD 4K S2X, AMIKO UHD 4K COMBO sau AMIKO VIPER 4K V20 o antena de satelit de 100 cm si motor USALS H-H. Pe Eurobird 9 Est se poate receptiona cu orice receptor DVB-S2 canalele M6, 6 TER si W9 pe frecventa 12034 MHz, Polarizare Verticala, SR:27500, FEC: 3/4 iar pe Eutelsat 33 Est doar cu receptor DVB-S2X canalele TF1, TFX, TMC pe frecventa 12598 MHz, Polarizare Verticala, SR:10057, FEC: 25/36.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile